Wysłany: 12-11-2007, 23:44
Jak bys potrzebowal dane z soliny daj znac.
Plywalem tam ponad tydzien z sonarem szukajac tych co nie wyszli.
Mam odczyty z zatopionego lasu, wiekszoski naokolo wyspy "zajaca" i teren naprzeciwko osrodka wojskowego.
Wysłany: 14-05-2009, 12:52
Na Solinie są dwie wyspy na powierzchni-Zajac i Energetyk, a le jest fajna wysepka na głównym akewnie vis a vis zapory, wielkości boiska piłkarskiego, duzo ryb, troche roślinności i głebokość w zalezności od poziomu wody w jeziorze...
Warunki na wiosne i jesień dobre-akwen w sasiedztwie gór, wiec wizura zalezna od opadów atmosferycznych.Jak sucha jesień, to wizura nawet do 15m.
Polecam miejsca zatoka Drewniana po prawej jak stoisz na zaporze, albo werlas od strony energetyka-piękne pionowe ścianki, zwalone drzewa, skały itd...mozna trafic duuze ryby.
[ Dodano: 14-05-2009, 12:53 ]
Na głównym akwenie chodziło mi oczywiście o wyspę podwodną-przy niskim stanie głebokość ok.1,2m, normalnie jakies 3,5m.
Witam
Proszę o informacje o możliwości nurkowania w tym zbiorniku, gdzie, co i jak
byłem w niedziele na zaporze ale wizura tylko 2-3m chcę się wybrać we wrześniu
pozdrawiam
Michał
Witam NA poczatku chcialbym powiedziec mojemu Kol. Pawlowi ze sie nie popisal:) Dostanie klapsa Z tego co ja wiem a o Solinie napewno wiem duzo duzo ze na tym jeziorze znajduja sie 3 wyspy Tj. Zajac Skalista i Energetyk. Oraz dwie wyspy Okresowe tj. na "centralnym" i "generalowkach". W tym momencie na j.Solinskim widocznosc okolo 8m wiec jak na Soline to Bardzo Ale to Bardoz Ladnie!! Jezeli chodzi o Soline to nie ma tam zadnego zakazu nurkowania. Jezeli chodzi o miejsca to polecalbym tak jak to juz Pawel wspominał "Drewniana(na lewo od zapory patrzac od cypla z Polanczyka)" "martwy las" "Werlas strona od Polanczyka) a takze wyspe" Skalista" (strona od Pana Brossa, skaly na 40metrow). W razie potrzeby sluze pomoca Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Sloik 19-06-2009, 18:28, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 22-06-2009, 19:22
Słoiczek, nie fizoluj, bo mapy Soliny nie bede wklejał. Napisałem to co najistotniejsze, ale fakt faktem stringi moczyłes wiecej razy niz ja w wodach Solińskich
Koledzy, a tak dokladniej, to w które miejsce podjechać, bo za bardzo nie znam Bieszczad. Myslę sie wybrać na dwa dni do Starej Wsi (nocleg) i z tamtąd na szerokie wody.
Wysłany: 08-09-2009, 15:34
Tak naprawdę masz wszędzie blisko.Wkoło zalewu jest niewiele km jak na samochód:) ale najlepiej podjedź na bazę WOPRu na Polańczyk, tam napewno uzyskasz info gdzie jest dobra wizura, a jak beda pomyslne wiatry, to moze nawet Cie łajbą ktoś podrzuci;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko