Jestem nowy na forum więc pozdrawiam wszystkich.Mam pytanie odnośnie komputerów uwatec smart com i smart z.Czy te komputery są godne uwagi,czy lepiej poszukać innych.Jeśli temat był na tym forum to proszę o namiar w którym miejscu go znajdę.
Pozwolę sobie podpiąć się pod ten wątek, otóż przymierzam się do zakupu komputera nurkowego i tak się zastanawiam co wybrać. Jak już zdążyłem się zorientować najbardziej polecane są komputery Sunnto i Uwatec, ale w cenach do około 1500zł można spotkać również Maresy, Cresi, TUSA. Jakie są Wasze opinie na temat tych komputerów? Czy polecilibyście cos poza VYPER'em? Przyglądam się specyfikacją takich komputerów jak: Aladin TEC 2G, TUSA DC-Sapience (IQ-800), Uwatec Aladin PRIME, CRESSI EDY II, Mares Nemo Wide, Uwatec Smart Tec. A może warto dołożyć jeszcze parę groszy ale co za to zyskam?
PS Jacekplacek i Hubert (oraz reszta DIR'owców) wiem że najlepiej (przynajmniej Waszym zdaniem) kupić digitala i reszte kasy przeznaczyć na przesiadkę z jacketu na skrzydło ale takie rozwiązanie mnie nie interesuje, więc proszę mnie do takiego rozwiązania nie przekonywać.
Ostatnio zmieniony przez NightSky 27-06-2009, 17:37, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 27-06-2009, 19:03
NightSky napisał/a:
A może warto dołożyć jeszcze parę groszy ale co za to zyskam?
Wszystko zalezy jakie sa Twoje nurkowe ambicje. Jezeli siegaja daleko, moze warto wydac wiecej i siegnac po cos z wyszej polki - jezeli zmienisz zainteresowania, ryzykujesz, ze zostaniesz z kosztowna i w tym momencie niepotrzebna zabawka.
Jezeli kupisz polsrodek i pojdziesz dalej - wyrzuciles pieniadze na cos co szybko przerosniesz. Decyzja nalezy do Ciebie.
NightSky napisał/a:
acekplacek i Hubert (oraz reszta DIR'owców) wiem że najlepiej (przynajmniej Waszym zdaniem) kupić digitala i reszte kasy przeznaczyć na przesiadkę z jacketu na skrzydło ale takie rozwiązanie mnie nie interesuje, więc proszę mnie do takiego rozwiązania nie przekonywać.
Ta argumentacja nie przemawiala do mnie kiedys, a patrzac na to co sie dzieje na rynku komputerow dekompresyjnych, traci sens z dnia na dzien. Moje trzy grosze.
pzdr
Tomek
Wysłany: 29-06-2009, 19:53
Polecam Suunto Gekko - on jest idealny dla początkujących, dla rekreacyjnego nurkowania. A największą jego zaletą jest niska cena - http://divezone.pl/suunto...a35529a7f94568f - wszelkie dokładne parametry pod tym linkiem. Ja na nim zaczynałam i mogę śmiało polecić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko