Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
sylwestrowe zabawy ze szczupaczkiem
Autor Wiadomość
Pedro 

Stopień: Divecon
Kraj:
Hungary

Wysłany: 11-01-2004, 23:54   

Jakoś nie sądzę żeby żywy szczupak tak pozował do zdjęcia, a jeśli dla żartu martwemu w pysk nie można lać szampana, to w takim razie zgłaszam donos na moją Babcię, która w Wigilię faszerowała karpia. Najciekawsze jest to, że zawsze Ci najbardziej oburzeni to wędkarze... bo wyciąganie z ryby haka razem z wnętrznościami to akt wielce humanitarny, tak samo jak rozrywanie żywcem raka w celu wykorzystania jego mięsa jako przynęty... Łowienie na żywca (dozwolone do niedawna i często praktykowane przez wędkarzy), jakoś tez ich nie wzruszało. W końcu to wszystko wybitni specjaliści od bezbolesnego wbijania haka w kark. Osobiście wolałbym być pojony szampanem niż wbijany na hak... no, ale ja nigdy zapalonym wędkarzem nie byłem i to pewnie dlatego :22:
A jeśli chodzi o jakies cioty rewolucji z donosami, to takie egzemplarze zawsze się znajdą. Ja już dostałem bure za film z Chorwacji, w którym łaziliśmy po dnie bez płetw, że rafy koralowe niszczymy i jesteśmy wandale, a nie nurki... Taki to był odkrywca raf chorwackich... prawdziwy Kolumb (donos zresztą też złożył).
No cóż, takie życie.
Pozdrawiam,

bann 
Moderator Grupy

Stopień: GUE instr
Kraj:
Germany

Wysłany: 12-01-2004, 17:09   

mogli nawet molestowac sexualnie ta rybe
ale totalna glupota jest pokazac sie z tym na zdjeciu
kolejna nauczka, zeby ni dac sie sfotografowac
z niczym tak "wyskokowym" w akwalungu
teraz cale srodowisko ma jenego minusa wiecej od spleczenstwa
przez paru imbecyli, ktorzy mieli fajna zabawe

teraz znowu potrzeba kilku "dobrych i pozytywnych" imprez
nurkowych zeby zatrzec glupi wybryk w cudzej swiadomosci

Pedro 

Stopień: Divecon
Kraj:
Hungary

Wysłany: 12-01-2004, 17:23   

simar napisał/a:

teraz cale srodowisko ma jenego minusa wiecej od spleczenstwa
przez paru imbecyli, ktorzy mieli fajna zabawe

teraz znowu potrzeba kilku "dobrych i pozytywnych" imprez
nurkowych zeby zatrzec glupi wybryk w cudzej swiadomosci

E tam... jednak trochę przesadzasz chyba. A dlaczego mamy być tacy znowu śmiertelnie poważni? To już jak będe się wygłupiał, to muszę uważać, żeby ktoś mi zdjęcia nie zrobił, bo będę musiał się potem tłumaczyć, że szczupak był martwy?
Uważam, że zdjęcie jest całkiem zabawne. A opinię tej części społeczeństwa, która jest śmiertelnie poważna i za przeproszeniem tylko czeka żeby się do człowieka przy....czepić ;) , to ja mam dość głęboko. Jestem oczywiście przeciwnikiem męczenia zwierząt, ale żyjemy właśnie w takim zakłamanym społeczeństwie, które się burzy, że ktoś w śniętego szczupaka lał szampana (może to zresztą była woda), a potem nosi w plastikowych siatkach zdychające karpie, truje koty i uważa, że psy są agresywne, bo mordują dzieci i trzeba je usypiać (psy znaczy, nie dzieci...). Ciekawe czy jakby na zdjęciu jeden nurek leżał, a drugi miał w ręku nóż, to wszczęliby sprawę o morderstwo....albo nie daj Boże żeby Ci zdjęcie za kierownicą ktoś z butelką po wódce zrobił, bo nieważne czy jechałeś, czy stałeś i co było w butelce... i tak by Ci prawo jazdy mogli zabrać...
No naprawdę życie jest piękne....

Pozdrawiam,

bann 
Moderator Grupy

Stopień: GUE instr
Kraj:
Germany

Wysłany: 12-01-2004, 18:39   

nie powazni, spoko bawmy sie, ale nie potem nie publikujmy takich
"gniotow" bo to szkodzi ogolowi... na zdjeciu szczupak to szczupak,
pletwonurek z alkoholem tez... zdjecie mowi obrazem, chocby bylo podpisane nie wiem jak

lepiej unikac takiego "smrodu" niz pozniej sie tlumaczyc... nie wierzysz to spytaj tych co sa na tym foto...

swego czasu opublikowalem w necie, na stronie klubu nurkowego w zdjeciach z nurkowania nakoncu zdjecie kumpla, ubranego normalnie, czapka na glowie, kurtka, spodnie, ze zlowionymi szczupakami w rekach, chociaz zlowil je z brzegu, a byl to nasz znajomy...

co powiedzialbys na takie zdjecie na takiej stronie? szybko je sciagnieto z miejsca... masz racje ze ludzie sa glupi, a ci w polsce wybitnie, ale niestety tak sie sklada ze tlum to niemyslaca masa, a nie zbior myslacych jednostek...

przeginasz teraz w druga stone, material filmowy lub fotograficzny moze byc dowodem w sprawie, jesli jest autentyczny, jesli jeden pletwonurek lezy zakrwawiony, a drugi sie usmiecha i trzyma czerwony noz od smarowania konfitur na chlebie, to ten drugi ma problemy... vide: film uczniow jednego z technikum budowlanego, czy film z pobicia chlopaka na ulicy przez "kumpli" za to ze zaczepial dziewczyne jednego z nich...

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu