Wysłany: 31-10-2007, 11:54
Ad wypasionych kawałków: ,,Czerwony jak cegła" Dżemu oczywiście.
Adaś Otręba, czy Jurek Styczyński fantastycznie grają na gibsonach i fenderach, ten drugi dodatkowo na Ibanezie Classics.
Zwrotka:
Gdyby tak ktoś przyszedł i powiedział: a
- Stary, czy masz czas? G a
Potrzebuję do nurania jakąś nową twarz, a C G7 C
Jakieś wraczki, Wielka Rafa, oceany trzy, C C7 F d
DIRgaloty, rebreathery - to powiedziałbym: d a E7 a
Refren: Gdzie ta bojka, a pod nią ten wrak a G a
Gdzie ta stępka wymarzona w snach? C G C
W każdej chwili daję nura w głąb g A7 d A7 d
Byle tylko znów nie bolał ząb. d a E7 a
No to teraz kto ma w sobie zdolności twórcze może dopisze jakieś jeszcze zwroteczki? W sumie to jakby fajnie wyszło może z tego być hymn forumowy
Wysłany: 04-12-2007, 11:50
Niedawno minęła 10 rocznica śmierci Michaela Hutchence,a ( 22 listopada popełnił samobójstwo ).
Szkoda, że takiemu dowcipnemu i inteligentnemu faciowi zabrakło odrobiny wiary, by pójść inną drogą.
Długo nie mogłam zaakceptować nowego wokalisty INXS, teraz jednak z przyjemnością słucham tego energetycznego kawałka
Ostatnio zmieniony przez Jaga19 04-12-2007, 11:51, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 31-05-2008, 18:07
Nie chce byście pomyśleli iż puszczam reklamę ale posłuchajcie na ta gitarę i te umiejętności o wiele ale o wiele przewyższają umiejętności osoby powyżej zainteresowanym zespołem mogę nieco więcej przesłać na PW.
Założyciel a zarazem gitarzysta i wokalista ma 15 lat a druga gitara ma 14 lat.
P.S. Taping wcale nie jest aż taki trudny tym bardziej że jest powyżej wykonywany jedna ręka druga tylko przytrzymuje próg o wiele lepszy efekt uzyskuje się przy grze dwoma palcami.
Miło popatrzeć ,że inni oprócz nurkowania podzielają inne moje zainteresowania.
Co prawda gram na gitarze i basie, ale jakoś ostatnio zaniedbałem gitare dla basu i z racji tego wrzuce mojego "mistrza" (proszę bez kometarzy pokroju -"M.Miller jest lepszy" )
Co prawda gram na gitarze i basie, ale jakoś ostatnio zaniedbałem gitare dla basu i z racji tego wrzuce mojego "mistrza" (proszę bez kometarzy pokroju -"M.Miller jest lepszy" )
Fajne fajne ... IMHO jakby tak w 2 lub 3 zwrotce dolaczyla jakas perkusja ... oj by sie dziala ... a po 4 refrenie np. gosciu na gitarze solowej z niezla solowka ....
[ Dodano: 30-08-2009, 10:15 ]
No to dodam swojego idola :
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko