Wysłany: 20-01-2004, 15:17 raz jeszcze podlodowe - motywacja
wydaje mi sie, ze podstawowym problemem podczas nurkowania podlodowego jest...motywacja by wejsc do wody
wydaje mi sie, ze wiekszosc z tych, korzy sporobuja, nic sobie nie pozniej nie robi z zimna itt.
co powiedzielibyscie na taka motywacje...
kto w takiej sytuacji przekonalby sie do podlodowego???
pozdrawiam
Kuba
wiadomosc z IAR
Rosyjskie władze wysłały oddziały wosjka, aby wspomóc trwającą od tygodnia walkę o uratowanie ciężarówki z dziesięcioma tonami piwa uwięzionej pod syberyjskim lodem - donosi agencja Itar Tass.
Ciężarówka z ładunkiem piwa zatonęła podczas przejazdu przez skutą lodem rzekę Irtysz. Ekipa ratunkowa przysłana przez Ministerstwo do spraw Sytuacji Nadzwyczajnych składająca się z 16-u osob, w tym sześciu nurków, oraz specjalnie przystosowanego czołgu T-72 do tej pory nie zdołała wydobyć ładunku.
"Sytuacja nie rozwinęła się tak, jak przewidywał nasz idealny scenariusz" - powiedział agencji Itar Tass przedstawiciel lokalnych władz. Ekipa ratunkowa pracuje w bardzo trudnych warunkach - temperatura w regionie utrzymuje się na poziomie minus 27-iu stopni Celsjusza.
Wysiłki ratowników na razie spełzły na niczym. Przez tydzień udało im się wyciąć korytarz stumetrowej długości, którym ciężarówka miała zostać wyciągnięta na suchy ląd. Pojazd przesunął się jednak w dół rzeki. Żołnierze, którzy wyruszyli im na pomoc, są przekonani, że wyciągnięcie ciężarówki z cennym ładunkiem nie powinno im zająć więcej niż jeden dzień.
Wysłany: 21-01-2004, 09:22 Re: raz jeszcze podlodowe - motywacja
Wg mnie podstawowym problemem podczas nurkowania podlodowego może być brak lodu . Przykro mi Kuba, że musisz szukać innej motywacji. Lepiej pakuj szpej i przyjedź do Olsztyna. Staniesz nad przeręblem i popatrzysz na dno z odległości 10 metrów, a wówczas już nie potrzeba większej motywacji. Wiem, wiem w egipcie widać jeszcze lepiej i jest cieplutko... ale tam nie popływasz ze szklanym sufitem nad glową
maczaty [Usunięty]
Wysłany: 22-01-2004, 15:44
GW z dzisiaj napisała, ze browar juz bezpieczny i ma trafic do sklepow, a lora niestety puszcza babelki
Wysłany: 22-01-2004, 16:01
Przeman, co ty, kurka wodna, mi tu z jakimis egiptami wyjezdzasz...
fakt, ostatnio od kilku tygodni nie nurkowalem, ale pd lodem juz w tym roku bylem....
jeszcze zobaczysz, e sie spotkamy gdzies w okolicach Olsztyna na podlodowym
Kuba
ps. ale jakbys mi zapewnil taka motywacje w takiej ilosci, to to kiedys byloby na pewno znacznie szybciej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko