Wysłany: 31-10-2009, 18:10
Mam enkę od jakiegoś czasu i zastanawia mnie informacja pokazująca sie na ekranie telewizora mówiąca, żeby odłączyc od niego kabel HDMI ponieważ nie zabezpiecza przed kopiowaniem.
O co tu chodzi??/
Czy można pobierać sygnał z dysku twardego dekodera przekazać go do odbiornika a potem wykorzystując odbiornik zrzucić na twardy dysk innej nagrwarki i wypalić płtyę????
Ostatnio zmieniony przez Padre-Kris 31-10-2009, 18:11, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 31-10-2009, 18:25
Padre-Kris napisał/a:
Mam enkę od jakiegoś czasu i zastanawia mnie informacja pokazująca sie na ekranie telewizora mówiąca, żeby odłączyc od niego kabel HDMI ponieważ nie zabezpiecza przed kopiowaniem.
O co tu chodzi??/
Zgodnie z opisem w manualu do nbox recoder, jeśli telewizor nie ma "ochrony przed kopiowaniem" (HDCP), to nie jst możliwe jego podłączenie przez złącze HDMI...
Padre-Kris napisał/a:
Czy można pobierać sygnał z dysku twardego dekodera przekazać go do odbiornika a potem wykorzystując odbiornik zrzucić na twardy dysk innej nagrwarki i wypalić płtyę????
Jest to tak pomyślane, by nie dało się zrzucać filmów z HDD n-box na np. DVD.
Wysłany: 31-10-2009, 19:00
majrobbi napisał/a:
Ciekawe czy ktoś zna jakieś obejścia?
zalezy w jakim formacie jest zapisywany plik
jezeli jest to caly stream z "nieba" to bez problemu mozna to wydlubac i zgrac na dvd
ale jezeli nie ma dostepu do dysku po lan-ie to trzeba by wyciagac za kazdym razem dysk a to juz jest upierdliwe
podobnie kiedys zrobil micronik
nie widziałem jeszcze tego dekodera i jeśli jesst jakoś oplombowany to pewnie wydłubanie dysku i zerwanie przy tym plomb będzie traktowane jak "uszkodzenie" a za to w cenniku jest kilka stówek kary.
BTW- wie ktoś po co w tym urządzeniu jest port usb? W instrukcji nic nie znalazłem na ten temat...
Ostatnio zmieniony przez ramzes78 31-10-2009, 21:14, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 01-11-2009, 08:37
majrobbi napisał/a:
Zgodnie z opisem w manualu do nbox recoder, jeśli telewizor nie ma "ochrony przed kopiowaniem" (HDCP), to nie jst możliwe jego podłączenie przez złącze HDMI...
No właśnie tak podłączyłem i manual jest nie zgodny ze stanem rzeczywistym. Chodzi jak burza!
Na talerzu 60 cm od Polsatu działa doskonale - siła sygnału 91 a jakość 97- a pomijając cyferki zwyczajnie nie ma problemu a jedyny minus to konwerter singlowy (jak się zrobi ciepło to zmienię )
Chcę zamontować konwerter który da mi możliwość nagrywania i oglądania w tym samym czasie różnych programów. Jest w standardowym zestawie przesyłanym przez n-ke wraz z talerzem.
Zamontowanie go to min wiercenie dziury w chacie pod drugi kabel- poczekam z tym do wiosny
Wysłany: 11-11-2009, 12:11
Znalazłem wczoraj taką ciekawą nagrywareczkę bodajże Samsunga która nagrywa z telewizora a nie bezpośrednio z kabla antenowego bo nie ma tunera i zastanawiam się :
Czy nie moznaby nagrywać z N w taki sposób dekoder-TV-nagrywarka/
Teoretycznie chyba by wyszło. Co o tym sądzicie?
Nagrywarka pracuje w rozdzielczości HD.
Co do funkcji wiele ich nie ma ale wszystkie działają poprawnie- radio internetowe, portal pogodowy, wiadomości, sport i panel klienta w którym można zamawiać VOD, pakiety, oglądać rachunki itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko