Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
czy ktokolwiek nurkował w zalewie zegrzyńskim
Autor Wiadomość
KazikS 

Stopień: zawodowy,P2,etdo
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-11-2009, 22:42   czy ktokolwiek nurkował w zalewie zegrzyńskim

Przypadkowo bedę w hotelu w poblizu przez pare dni, i chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś coś wie lub ma na teamt zalewu? Może jakaś mapę Barymetryczna. Zgóry dziękuje za odpowiedż . Pozdrawiam

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2009, 23:05   

Lepiej sobie odpuść. Nie warto, szkoda sprzętu i zdrowia.

busi 

Kraj:
Poland

Wysłany: 12-11-2009, 08:14   

Mógłbyś rozwinąć temat?

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2009, 08:38   

Dosyć płytko, gównana przejrzystość, z czystością wody pod względem zdrowotnym też nie najlepiej (okoliczne szamba w wodzie) a i motorówką czy skuterem po głowie można dostać. Zauważ, że położenie zbiornika w pobliżu Warszawy nie uczyniła zeń popularnego nurkowiska nawet pomimo rozmiarów. To już o niebo lepsze są glinianki radzymińskie albo gdzieś w Okolicach Janówka są dziury zdatne du nurkowania. Gogolka zapytaj, on zna tamte tereny.

RobsonA 

Stopień: fullTMX TDI, PSAI
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-11-2009, 10:13   

Cytat:
Lepiej sobie odpuść. Nie warto, szkoda sprzętu i zdrowia.

zdecydowanie sie pod tym podpisuje
nic nie zobaczysz poza mułem i syfem

już lepiej nadłożyć te pare kilometrów i zrobić coś ciekawego

waterman 

Stopień: D-Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-11-2009, 11:27   

W akcie desperacji wszędzie się da nurkować. Zaliczyłem Zegrzyńskie, Żielpińskie, Janówek, a nawet jeziorko Balaton na moim osiedlu. Po takim deszczu jak teraz pada od tygodnia nic nie zobaczysz, ale w zimie pod lód..... damy radę

RobsonA 

Stopień: fullTMX TDI, PSAI
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-11-2009, 11:34   

waterman napisał/a:
W akcie desperacji wszędzie się da nurkować

w akcie desperacji kiedyś zanurkowałem w Raszynie pod Warszawą - jest tam takie zalewisko po wydobyciu glinki, takze podobnie jest pod Grodziskiem
ale generalnie słabo ;/

wole jednak wsiąść i pojechać na Hańcze czy Bałtyk
Ostatnio zmieniony przez RobsonA 12-11-2009, 11:34, w całości zmieniany 1 raz  

Rolek 

Stopień: AOWD/DS
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-11-2009, 12:04   

Bigas napisał/a:
To już o niebo lepsze są glinianki radzymińskie

Szczerze to bał bym się że można by się natknąć na jakiegoś pana w betonowych butach :/

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2009, 12:21   

Byłem w jednej, tzw "spławików" nie widziałem ;)

piotrkw 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-11-2009, 12:23   

Panowie, nie zwróciliście uwagi, że KazikS jest zawodowy?? Ostatnio TomekR podał relację foto z nurkowania w czymś podobnym . Tylko wtedy za to płacili a tu ?? :ping:

Pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniony przez piotrkw 13-11-2009, 12:23, w całości zmieniany 1 raz  

waterman 

Stopień: D-Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-11-2009, 17:35   

Panie Piotrkw nie cwaniakuj Pan ok? Jak chcesz zrobić porannego nurka to sobie w laćkach zapychasz nad Bałtyk, a my biedne żuczki? 100 km najbliżej do fajnej wody mamy.
To nuramy gdzie się da.

TomekR 

Stopień: emeryt
Kraj:
Micronesia

Wysłany: 13-11-2009, 21:55   

piotrkw napisał/a:
Ostatnio TomekR podał relację foto z nurkowania w czymś podobnym . Tylko wtedy za to płacili a tu ??

Lata temu pracowalem dla firmy, ktora miala kontrakt na konserwacje przepompowni okalajacych Zalew. Jak Piotr napisal "za darmo" bym nie wszedl. Choc podobno gdzies jest zatopina cala wioska z stojacymi domami - z drugiej strony "podobno " to niemal w kazdej kaluzy stoi zatopiony czolg lub samolot. :ping:
pzdr
Tomek

[ Dodano: 13-11-2009, 15:55 ]
piotrkw napisał/a:
Ostatnio TomekR podał relację foto z nurkowania w czymś podobnym . Tylko wtedy za to płacili a tu ??

Lata temu pracowalem dla firmy, ktora miala kontrakt na konserwacje przepompowni okalajacych Zalew. Jak Piotr napisal "za darmo" bym nie wszedl. Choc podobno gdzies jest zatopina cala wioska z stojacymi domami - z drugiej strony "podobno " to niemal w kazdej kaluzy stoi zatopiony czolg lub samolot. :ping:
pzdr
Tomek

KazikS 

Kraj:
Poland

Wysłany: 14-11-2009, 18:31   

Ok, prywatnego sprzętu z szamba płukać nie zamierzam w hotelowej łazience. Nie ma nic to coś po drodze zaliczę pozdrawiam i dziękuję.

[ Dodano: 14-11-2009, 19:06 ]
Jeszcze pytanko o te glinianki radzymińskie??? Jakieś namiary poproszę , troche ciężko to znależć w google?
THX i pozdrawiam

Tomcio910 

Kraj:
Uzbekistan

Wysłany: 15-11-2009, 20:14   

Dobra decyzja. Ja mez miałem wątpliwa przyjemnośc zanurkowania w Zegrzu. Na 3 metrach nie widzialem swojej latarki.
pzdr

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2009, 22:08   

http://www.zumi.pl/namapi...&svActive=false

Jadąc od Wawy w kierunku na Wyszków łatwo dostępne są te po prawej stronie drogi. Te po lewej są zarośnięte i dojazd jest zamknięty, chociaż są głębsze. Zdecydowanie polecam tą największą po prawej stronie.
Miejscowi strażacy polecali też tę dziurę http://www.zumi.pl/namapi...&svActive=false

KazikS 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-11-2009, 23:09   

To mi wystarczy pieknie dziękuje i pozdrawiam

Rolek 

Stopień: AOWD/DS
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-11-2009, 15:15   

Bigas ale tam jest cos widac w ogóle? Znam troche te wody, kiedyś spedzałem tam każde wakacje ale z tego co pamietam tam jest metnie i to baardzo, chyba że przez te 5-8 lat sie zmieniło...

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2009, 11:05   

Rolek, byłem ostatnio w ubiegłym roku co by trochę po przerwie się popluskać i powyważać w nowym suchym i przejrzystość jak na taką kałużę była całkiem całkiem. W przyszłym roku sprawdzę pozostałe te większe i tą w samym Radzyminie, zdam relację jak mnie nie złapią i w Tworkach nie osadzą bo tam pewnie z dostępem do netu to chyba raczej krucho ;)

MichalMi 

Kraj:
Poland

Wysłany: 18-01-2010, 21:30   

Bigas, to sprawdzaj - chętnie przeczytam relację
a jak w tworkach wylądujesz, to paczki przez ogrodzenie w drodze do pracy będę podrzucał ;)

Kurierex 

Stopień: Instruktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-01-2010, 22:00   

Mi się kiedyś zdarzyło zanurać z łajby w okolicach mostu w Zegrzu. Znalazłem tam jakieś 9 m, ale wizura w okolicach 30-50 cm. Oczywiście był środek lata. Woda w kolorze brudno brązowym (poeta nazwałby to kolorem bursztynowym :-) ) Być może w porze zimowej widoczność będzie "bardziej rozsądna"

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu