Wysłany: 31-01-2010, 15:29 Rescue Diver - gdzie zrobić kurs pierwszej pomocy (Warszawa)
Witam
mój pierwszy post tutaj - pytanie:
gdzie w Warszawie zrobić kurs pierwszej pomocy wymagany do Rescue Diver PADI? Kurs żeby był dobry, i żebym był w stanie użyć zaświadczenie za granicą - więc najlepiej jak by było po angielsku. Od razu zaznaczam że nie planuję robić RD w Polsce.
certyfikat miedzynarodowy EFR w jez.angielskim, wazny na calym swiecie (do wyboru 3 kursy Emergency First Responce, Secon Care for Children) lub pakiet
napisz mi maila na margita@cave-diving.pl to przesle Ci szczegoly, opis kursu itd... termin do ustalenia
z moich informacji wynika, ze na takim kursie jest bardzo liczna grupa, wiec jest mniejsza szansa na porzadne i monitorowane przez instruktora pocwiczenie na manekinie, poza tym duzy nacisk kladziony jest na wszelkiego rodzaju urazy, a ja osobiscie uwazam, ze najwazniejsze jest to, zeby jak najwiecej czasu poswiecic na sama akcje resuscytacyjna... ale oczywiscie kurs jest ciekawy i wartosciowy - sama sie wybieram - zawsze mozna nauczyc sie czegos wiecej
fantastyczny, tego kursu to bardzo zazdroszcze... niestety ode mnie strasznie daleko przymierzajac do ilosci godzin... nie znalazlam nigdzie ceny, nie znasz czasem?
Cóż... same wątpliwości a to już hit na szczęście mnie nie dotyczy
paragraf 4 punkt 2 " Młodszy ratownik WOPR nie może pracować w charakterze ratownika"
Generalnie: obcięcie godzin szkoleniowych ,podrożenie kursów, skomplikowanie wszystkiego i aby się kręciła kasa okresowa weryfikacja ratownika co 3 lata.
Nie wiem czy to dobrze czy źle - większość ma mieszane uczucia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko