Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie dla zamykania tematów!!!
Autor Wiadomość
Tommy222 

Stopień: P 3
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-03-2004, 13:52   Nie dla zamykania tematów!!!

Zdecydowanie sprzeciwiam się zamknięciu tematu 7 odcinek filozofii!!!
To, że dyskusja przeradza się w pyskówkę NIE MOŻE BYĆ ARGUMENTEM!!!
To tak jakby zakazać wypowiadania się publicznie np. Balcerowiczowi – co by nie powiedział to spotka się z krytyką z pewnych środowisk. Jeśli nie chcemy pyskówki to należy powstrzymać autorów napastliwych komentarzy albo nich sami się powstrzymają.
Cenzura prewencyjna jak i następcza była w PRL!!!
Kto się ze mną zgadza proszę się wpisać . Kto ma uzasadnione inne zdanie chętnie poznam jego opinie. A jeśli ktoś uzna, że ten post może wywołać pyskówkę proszę to mimo to GO NIE ZAMYKAĆ!!!

Art 

Wysłany: 09-03-2004, 14:46   

Mam nadzieję, że jeszcze raz przedyskutujemy celowośc zamykania postów.

Na razie poczekajmy na odpowiedź Manii i nie róbmy szumu - wszystko się wyjaśni.

Pozdrawiam

p.s.
Osobiście nie jestem fanem Pana Strugalskiego ale nie widzę celu zamykania jego postów - jeśli mają już być zamykane to wolę je skasować bo po co wiszą i straszą swym widokiem a nie można nic skomentować.
Z drugiej strony fanem kasowania tez nie jestem więc kto ma trochę oleju w głowie oleje jego posty i może sam się zniechęci i nie będzie nam więcej "filozofował"

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-03-2004, 16:36   

Panowie,
obaj uczestniczyliscie w dyskusji, ktora toczyla sie w nieco mniejszym gronie na tym Forum - wiecie co mam na mysli. Efektem tej dyskusji byly wlasnie glosy by blokowac temat. Czesciowym efektem bylo takze stwierdzenie nie brania udzalu w dyskusji i nieodpowiadania na niektore posty.
Moze przypomne niektore wypowiedzi:
1. moderować. zrobić dział pt. "sierotki" i wrzucać tam wszystkie posty uważane za niemerytoryczne, z zablokowaną możliwością odpowiedzi
2. A tak w ogole to wiecej jaj panstwo moderatorzy . Macie wladze to ja uzywajcie.
3. Aby nie było pretensji o blokowanie dostępu do forum dla TS, publikowane posty reklamowe mogą przecież być każdorazowo blokowane przed zbędną dysksją i przenoszone do działu odpowiedniego dla reklamy.
4. A zablokowanie możlwiości dyskusji ustrzeże forum od niemerytorycznych pyskówek.
5. Gdyby zablokować dyskusje do tych reklamówek, również poczytność "padnie"
6. pomysł blokowania postu przed rozpoczęciem dyskusji - doskonały - umikniemy zmian w postach żródłowych
I tak dalej....
Polecam wiec ponowne przejrzenie tej dyskusji i wyciagniecie wnioskow.
Pozdrawiam
Mania

Jan Nurkowski 

Wysłany: 09-03-2004, 18:34   

Blokowanie, wycinanie i ingerowanie bez specjalnej potrzeby w dyskusje na FN spowoduje, ze z ludzi, ktorzy maja jakies doswiadczenie i cos do powiedzenia, pozostanie tylko DiW z opisami egipskiej pogody i zuzytego sprzetu.

pzdr
Jan

PS. Ciekawe - Tomasz S. (po zdecydowanej interwencji KDP !!!!) zaczal wreszcie pisac w swoim imieniu, co z pewnoscia obnizylo temperature. Teraz jest blokowany - dla mnie troche niezrozumiale. Ostatecznie, przeniesienie do dzialu "zaproszenia", to bym zrozumial, ale to ? Nie chce nikogo obrazac, ale cofamy sie chyba troche...
Moze w takim razie opublikujmy liste niedozwolonych tematow i slowniczek zakazanych slowek. Mozna jeszcze - kto z kim moze rozmawiac, a kto z kim nie....
PS. 'Swoja droga wypowiedzi DiW bardzo sobie cenie, nawet te o pogodzie i sprzecie.
Ostatnio zmieniony przez Jan Nurkowski 10-03-2004, 17:06, w całości zmieniany 1 raz  

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 09-03-2004, 18:45   

Moge odblokowac temat. Ale zastrzegam - jezeli w jakimkolwiek stopniu dyskusja zacznie przypominac te poprzednie - zablokuje temat ponownie. mam - i mysle ze wiekszosc z was - dosyc pyskowek, ktore sie tutaj odbywaly. Acha - i przypominam tez liczne sugestie, ze osobie ktora na pytania nie odpwoiada po prostu nie nalezy tych pytan zadawac.
Acha - tylko po co w takim razie byla cala dyskusjana ten temat i Wasze propozycje by robic to co wlasnie zrobilam? A teraz sprzeciw? Czy mozecie sie zdecydowac czego chcecie?
Tak to zawsze jest - a mowia ze to kobity nie wiedza czego chca... :mrgreen:
Mania
PS. Moje ulubione ostatnio powiedzenie wygrzebane w Internecie w jezyku langydz:

If everybody lives next to an idiot and you don't, guess what.... (hihihi)

Jan Nurkowski 

Wysłany: 09-03-2004, 19:07   

Mania napisał/a:
Acha - tylko po co w takim razie byla cala dyskusjana ten temat i Wasze propozycje by robic to co wlasnie zrobilam? A teraz sprzeciw? Czy mozecie sie zdecydowac czego chcecie?

Jak Tomasz S. obraza duza czesc srodowiska nurkowego, klamliwie podpierajac sie podpisem CMAS, a srodowisko sie buntuje, to jest pyskowka ?
Jak Tomasz S. wycina z podpisu CMAS i zaczyna prezentowac swoje opinie o bezpieczenstwie w nurkowaniu, nikogo nie obrazajac, to Go blokujesz ?
I dziwisz sie, ze ja sie dziwie ?

pzdr
Jan

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 09-03-2004, 20:06   

Janusz,
Jak mawiala moja sp. Mama:
"W komunizmie zdziwi mnie juz tylko facet w ciazy"
Buzki
Mania

Jan Nurkowski 

Wysłany: 09-03-2004, 20:18   

Przepraszam, czy my aby gramy w tym samym serialu ?

pzdr i usc
Jan

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 09-03-2004, 20:31   

taak, w tym samym. Mnie juz po prostu nic nie dziwi
buziaczki
Mania

Jan Nurkowski 

Wysłany: 09-03-2004, 21:27   

A mnie, owszem.....

pzdr
Jan

padre szalona foka
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2004, 00:34   

Stanowcze NIE dla zamykania tematow.Stanowcze NIE dla wladzy moderatorow.Mania to nie posty pana Strugalskiego byly czy jak kto woli sa obrazliwe.Posty te sa co najwyzej kontrowersyjne i to nie dla wszystkich.Odpowiedzi oczywiscie niektore to co innego to juz byla agresja i czyste chamstwo.Decyzja o zamknieciu tematu wyglada na tendencyjna i stawia moderatora w klopotliwej sytuacji.Mania twoje argumenty mnie nie przekonuja to ze nie ma tematu nie oznacza ze nie ma problemu.Gdzie bylas jak obrazano pana Strugalskiego a obrazano.Masz jako moderator cala game srodkow zapobiegawczych a zastosowalas najbardziej radykalny i co najmniej kontrowersyjny.Na dodatek w momecie kiedy atmosfera opadla i przynajmniej niekturzy odpuscili i to doslownie.Pokaz choc jeden obrazliwy fragment w postach kolegi Strugalskiego;porownaj do chamstwa niektorych odpowiedzi.

nuras5 

Stopień: P3.Nitrox TDI
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 10-03-2004, 07:49   

Dajcie jeszcze trochę pożyć Mani- to naprawdę b. sympatyczna dziewczyna i chciała dobrze.
Odblokowała już temat i dalsza dyskusja chyba nie ma sensu. :???:

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 10-03-2004, 09:35   

padre szalona foka napisał/a:
Stanowcze NIE dla wladzy moderatorow..

Nie wchodzac w meritum - patrz post nurasa5 - taka jest istota tego forum, ze jest moderowane. Tym sie wlasnie rozni od listy dyskusyjnej.

Masz jako moderator cala game srodkow zapobiegawczych a zastosowalas najbardziej radykalny i co najmniej kontrowersyjny...

To jako moderator mam uzywac wladzy czy nie?????W moim pojeciu "wladza moderatora" oznacza korzystanie z calej gamy srodkow, jakie moderatorowi sa dostepne. Prosze o zdecydowanie sie - czy "koniec wladzy moderatorow" czy "masz cala game srodkow"

Pokaz choc jeden obrazliwy fragment w postach kolegi Strugalskiego;porownaj do chamstwa niektorych odpowiedzi.

Mysle ze Jan Nurkowski i pare innych osob jest w stanie pokazac ci, ze jednak winne sa wszystkie strony... Poczytaj ich posty do poprzednich odcinkow.
Pozdrawiam
Mania
PS> Jak zreszta napisal nuras5 - temat odblokowany, ale jak tez napisalam - jak tylko dyskusja - przez kogokolwiek - zostanie zamieniona w pyskowke - zamkne temat

Jan Nurkowski 

Wysłany: 10-03-2004, 15:59   

Pokaz choc jeden obrazliwy fragment w postach kolegi Strugalskiego;porownaj do chamstwa niektorych odpowiedzi.

Mam nadzieje, ze brak obiektywizmu z Twojej strony jest spowodowany tylko nieuwaznym czytaniem przedmiotowych watkow.

pzdr
Jan

kijanek
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2004, 17:20   

Z jednej strony nie uwazam, zeby nalezalo blokowac czyjekolwiek posty jezeli nie sa obrazliwe, glupie lub nie na temat - nawet jesli autorem jest TS.

Z drugiej strony to wlasnie ta mozliwosc (blokowania i wyciachania przez moderatorow) stwarza roznice miedzy tym forum a grupa rec.

Tak wiec zgdazam sie z Mania zarowno kiedy decyduje zablokowac watek "filozoficzny", jak i wtedy kiedy go odblokowuje.

Zawsze mozna zrobic jak Kriss; co wlasnie zamierzam uczynic - ignorowac, nie odpowiadac, nie podsycac sporu.

Kriss 

Stopień: CD DIR TIR CMADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-03-2004, 13:49   

czyżby ktoś dostał delikatne upomnienie - bo w zmianę poglądów nie wierzę , mam nadzieję , że to KDP w białych rękawiczkach - co do ZG PTTK - to jeszcze chwilę potrwa .
Przyznam szczerze psuje mi to końcówkę książki , coraz mniej mięsa - nawet na pl.rec - nikt już nie chce gadać - jaka szkoda .
:mrgreen: Kriss.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu