Informacja ma już niejaką brodę, ale dowiedziałem się dopiero dziś: ukonstytuował się nowy Zarząd KDP CMAS na lata 2010 - 2014. Przewodniczącym został Michał Górny z bydgoskiego "Aquariusa". Ze swojej strony gratuluję całemu Zarządowi a szczególnie Michałowi, życząc entuzjazmu i powodzenia na wiele dłużej niż obecna kadencja
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-04-2010, 12:31
Bartolomeo napisał/a:
Trzymam kciuki żeby im się udało wszystko to, co sobie zaplanowali.
Jak najbardziej! Ja też gratuluję i trzymam kciuki. Bardzo się cieszę, że Michał piastuje to stanowisko, gdyż jest on osobą z którą można nie tylko porozmawiać, ale i porozumieć się na różne tematy.
Wysłany: 27-06-2010, 12:23 Michał Górny: Dyzma i Lepper w jednym - cwaniaczek u władzy
Ostatnio dowiedziałem się że Michał górny został szefem KDP.
Ogarnął mnie najpier śmiech a potem niezwykłe
zdumienie. Jak mozna było na to stanowisko wybrac cwaniaczka, ktory oprócz licznych przekrętów nie potrafił nawet utrzymac centrum nurkowego
w Bydgoszczy? Teraz ma kierować całą federacją w Polsce?
W zwiazku z tym że DOKŁADNIE znam jego działalnosć bo przez długi czas pracowałem dla niego, mogę przytoczyć
mnóstwo przykładów jego poczynań. Dziwię się że ci, którzy go wybrali nie zauważyli prawdy o nim.
Zaznaczam, że Wszystkie ponizsze przykłady są mi znane "z pierwszej ręki" od osób o których mowa lub sam byłem ich swiadkiem.
Wszystkie są 100% prawdą
-jego firma - sklep nurkowy w Bydgoszczy miał 60tys zł długów u głównych dostawców takich jak technika podwodna,
submarine-scubapro, oceanpro. Do tego stopnia że towar mógł zamawiać już wyłącznie za gotówkę. Nikt mu już towaru
na przedłużony termin płatności nie wysyłał
-ladował butle powietrzem a mówił ze w srodku jest (i kasował ) jak za nitrox
-jedna osoba którą znam poprosiła i nitrox 50 do stage'a a dostałą powietrze, gdyby facet na statku nurkowym nie sprawdził sam gazu i poszedłby na nura z tym stage'm dostałby DSC. Byłem świadkiem 3 takich
zdarzeń.
-pomimo dużej ilości ładowań butli filtr w sprężarce był wymieniany tylko raz do roku!
-trzech klientów których znam z imienia i nazwiska po wpłacie od 1500-3000 zł musiało
czekac pół roku na zamówiony sprzet (oczywiście pieniędzy nie chciał zwrócić - bo ich juz nie miał)
-pobierał kase z klubu na swoje prywatne potrzeby. Obecnie klub istnieje tylko na papierze,
nikt już tam pieniędzy nie wpłaca od kiedy stało się to oczywiste że Górny je zabiera dla siebie.
W zwiazku z tą niegospodarnością (lub złodziejstwem jeśliby nazywać rzeczy po imieniu) miał kontrole
z urzedu skarbowego Klub nie był zarejestrowany w KRS więc składki były przychodem firmy- nie był
od nich odprowadzany podatek.
-w poblizu jego bazy nurkowej nad jez.Koczała kilka osób wykuło sobie przerębel, żeby zrobić nurkowania podlodowe
kilka dni później przyjechała grupa 8 innych nurków, którzy chcieli wykorzystac zastany przerebel. Górny zażądał
140zł od każdego za skorzystanie z przerębla którego nawet sam nie zrobił. (Asekuracja płatna jeszcze dodatkowo)
Grupa wyśmiała go i zrobiła sobie swój 100m dalej
-reklamując wyjazd nurkowy za granicę uzywał sformuowania że jedzie z nami specjalnie lekarz nurkowy. Lekarz
który wykupił tę wycieczkę został postawiony przed faktem dokonanym. Oczywiscie nie otrzymał jakiegokolwiek
wynagrodzenia lub nawet zniżki za to że ludzie zawracali mu głowe przez cały wyjazd swoimi problemami medycznymi.
-Baza w Piłaknie, której wynajęcie negocjował dla niego zaprzyjaźniony z nim biznesmen bo Górny nie był w stanie
nawet pogadać z włascicielem budynków była prawadzona przez niego w taki sposób że nawet nie wiedział ilu mniej więcej ma
gości, jakie rezerwacje itd. w związku z tym ciagle dochodziło do nieporozumień z ludźmi którzy przyjechali na zarezerwowany
uprzednio wypoczynek a okazywało się że nie ma dla nich miejsc.
takich przykładów mogłbym wypisać na kilka stron ale myslę, że te powyższe daja pewne pojęcie o tym kim naprawde jest
Michał Gorny: Nikodem Dyzma i Andrzej Lepper polskiego nurkowania. Wszyscy, którzy go popierają zobacza wkrótce, że
Górny duzo mówi a mało robi. KDP wkrótce zostanie przekształcone w jego prywatny folwark. Już dziś widać tego poczatki:
na stronie głównej KDP http://www.kdp-pttk.org.pl/ możemy przeczytać:
...zapraszamy na kolejną edycję kursu instruktorskiego, która odbędzie się...w kultowej bazie AQUARIUS...
oczywiście "przypadkiem" kultową bazę Aquarius prowadzi Górny
kolejne ogłoszenie:
...kursy nitroksowe w bazie "Aquarius" nad j. Piłakno k.Mrągowa...
prywata prywata prywata, ja w każdym razie nie jestem zaskoczony
Życze powodzenia CMAS w Polsce, niestety federacja obudzi się z ręką po łokieć w nocniku!
Niektóre z wymienionych tu przez Ciebie zarzutów ocierają się o przestępstwo. Idź więc ze swoją wiedzą na Policje lub do prokuratora. Przypadki z biciem nitroksu, których byłeś świadkiem i nie reagowałeś na nie wskazują, że sam jesteś niezłym gnojem i właściwie jesteś wart swojego byłego szefa.
EOT
Wysłany: 27-06-2010, 17:38
dobrze poinformowany takie zarzuty rzucasz anonimowo , byle dzieciuch może się ukrywac za tymi sformuowaniami, nawet zazdrosna konkurencja ( może w szczególności ) wiedziałeś o nie naładowaniu nitroxem i nie dałeś znac ??? Trzeba było iśc z tym do prokuratora , jaki jest Górny każdy może sie przekonać,
jaki ty Jesteś,
anonimowy = tchórzliwy. Sam mam firmę i śmieszą mnie ludzie anonimowo wypisujący "fakty" .
Wysłany: 27-06-2010, 19:25
Pojawiło się pytanie i dlatego informuję i dementuję:
Wbrew temu, że jakkolwiek pracowałem przez kilka miesięcy w BCN Aquarius i de facto mógłbym się nawet zgodzić z niektórymi wątkami a post jest w pewnym sensie w moim interesie to definitywnie nie jestem jego autorem.
Maciej Jurek
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 27-06-2010, 19:29
dobrze poinformowany napisał/a:
-ladował butle powietrzem a mówił ze w srodku jest (i kasował ) jak za nitrox
-jedna osoba którą znam poprosiła i nitrox 50 do stage'a a dostałą powietrze, gdyby facet na statku nurkowym nie sprawdził sam gazu i poszedłby na nura z tym stage'm dostałby DSC. Byłem świadkiem 3 takich
zdarzeń.
Bez jaj. Kretynom to ładował? Dotąd udało mi się spotkać tylko jednego głąba, który zapłacił w Łodzi za nitroks a pomierzył dopiero na wyjeździe - miał powietrze. Ale nie sprawdzenie gazów deko?
DOKŁADNIE znam jego działalnosć bo przez długi czas pracowałem dla niego
Piszesz w formie męskiej a rejestrujesz sie jako kobieta.....hmm jak to jest,boisz się czy co??? Masz mocne zarzuty(jeśli prawdziwe twoim zdaniem) a srasz po nogach,jesli to prawda to odsłoń się,pokaż twarz,jeśli byłes i widziałeś to co robiłeś z tym......? Protestowałeś,zwracałeś mu uwage że to nieuczciwe,może zgłosiłeś to do właściwych służb chociaż itp???? A tak to kryjesz sie,czaisz i cały twój post wygląda jak obrzucenie gównem kogoś za plecami anonimowo bo może zazdrościsz a może byłes do dupy instruktorem albo cos tam jeszcze.NIE jesteś wiarygodny w ten sposób facet!!!!! albo kobieto jak wolisz bo niewiadomo kim jesteś. Jeśli masz mocne dowody to przedstaw sie i stań oko w oko do konfrontacji bo pojechałeś tu mocno a jeśli nie to SPIEPRZAJ bo wygląda to na zwykłą prowokację
P.S.
Jeśli pracowałeś pare lat nad Piłaknem to napewno cie znamy bo wielu z nas jeżdziło.....
Mi osobiście nie zdarzył się nigdy żaden przykry incydent podczas pobytu w bazie.Czas pokaże czy Górny jest dobrym szefem i jak funkcjonuje CMAS w Polsce pod jego kierownictwem,ludzie wystawią mu za to ocenę.Jeśli będzie ok to zostana a jeśli do bani to odejdą.....
Ostatnio zmieniony przez OLO Wawa 27-06-2010, 20:09, w całości zmieniany 5 razy
Wysłany: 27-06-2010, 21:30 Re: Michał Górny: Dyzma i Lepper w jednym - cwaniaczek u wła
dobrze poinformowany napisał/a:
Ostatnio dowiedziałem się że Michał górny został szefem KDP. ...
Wyszła trochę głupia sprawa, Twój post aż kipi zarzutami i oszczerstwami, a może jest to prawda?
Jeżeli masz na to dowody to fajnie by było jak byś przytoczył/a bo faktycznie zastanawia mnie chociażby płeć i forma w jakiej piszesz jak już przedmówca zauważył.
Inni nie wiedzą tego co wiem ja i chyba się domyślasz co dlatego myślę, że dobrze by było jak byś przytoczył konkretne dowody albo jak to się potocznie mówi "odszczekał" to co napisałeś/aś.
Na Twoim miejscu starał bym się załagodzić sprawę bo doszły do mnie słuchy, że osoba o której piszesz gotowa jest wyciągnąć konsekwencje prawne, a wówczas na wniosek sądu będę musiał przekazać logi łącznie z ip, a po tym już jak po nitce do kłębka. Nie chcę tu ujawniać Twojego drugiego "ja" licząc na to, że sam to załatwisz po męsku.
Jak dla mnie ten post aż tętni frustracją... Bynajmniej póki jest anonimowy.
Ja sam u Michała byłem na bazie 2x i jakoś problemów z miejscem do spania nie było, filtr w sprężarce wymieniony na czas (czytaj czysty), w butlach jak miał być nitrox to był nitrox. Dokładnie taki jaki chciałem z dokładnością +- 0,2 %. Niezależnie czy to 2x12 czy stage.
Pisanie o nabiciu stage'a powietrzem zamiast EAN50... Jak właściciel butli nie sprawdził przed wyjściem to niezły z niego roztrzepaniec. Ja zawsze sprawdzam, pomimo nawet największego zaufania do blendera. Każdy może się pomylić i nawalić powietrzem z przeświadczeniem że wcześniej nalał tlenu.
Co do ogłoszeń... Jak masz swoją bazę i chcesz zamieścić ogłoszenie - wyślij do KDP. Jak Ci odmówią i powiedzą "tylko ogłoszenia MG" to masz dowód, a tak to tylko pokazywanie że jego baza pracuje i nic więcej.
Poza tym, skoro jego baza to takie szambo to dlaczego w każdy weekend ledwo można znaleźć miejsce na rozłożenie sprzętu?? Tylu nurków tam przyjeżdża przecież...
Piszesz żeś pracował u niego? To skoro ani razu się nie odezwałeś pracując tam to jesteś pipa nie facet i nie ma o czym rozmawiać.
Podpisz się pod postem i najlepiej udowodnij to co napisałeś, albo napisz sprostowanie. Do tego czasu dla mnie jesteś TROLEM
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 28-06-2010, 08:04
kn_dlugi napisał/a:
Co do ogłoszeń... Jak masz swoją bazę i chcesz zamieścić ogłoszenie - wyślij do KDP. Jak Ci odmówią i powiedzą "tylko ogłoszenia MG" to masz dowód, a tak to tylko pokazywanie że jego baza pracuje i nic więcej.
Mieszając gazy sobie sam, sprawdzam je kilkukrotnie a co dopiero odbierając po procesie którego nie widziałem... "Zarzut" celowego nie zmieszania jest oczywistą bzdurą. Podobnie jak kursy, które wg. mojej wiedzy odbywają się nad Piłaknem od lat - z instruktorskimi włącznie. O poziomie szkolenia u Michała pisałem już zimą - bez dusigroszostwa w pełni profejonalnie, znacznie przewyższając średnią jaką się widuje(a nie jest niska).
Wysłany: 28-06-2010, 12:32 Do Dobrze Poinformowany
Chciałbym wyrazić swoja opinię do "Dobrze Poinformowany"Od paru lat przyjeżdżam do Michała Gornego na jego bazę i nie spotkalem sie z tym aby on kogos oszukał.Zakupiołem u niego parę rzeczy miedzy innymi komputer ,który miałem wysłany przez Technikę Nurkową za 2 dni w domu.Odnośnie nabijania butli nitroxem też przez te pare lat ne zauważyłem aby ,ktos się na niego skarzył.To Co opisujesz po prostu jest twoim wymysłem,po za tym wychodzi że mosiałeś to pisac może i faktycznie po jakiejs dawce nitroxu z olejem ,którego sie nawdychałeś ,bo z głową jest coś nie tak.Myścisz się na Michale Gornym bo podejrzewam że wyrzucił Ciebie z pracy ,bo mial juz dość twojego biadolenia.Po za tym w KDP wiekszoscia glosów zostal on wybrany,co świadczy o tym że do niego ludzie maja zaufanie.A baza którą prowadzi na Piłaknie jest na bardzo dobrym poziomie prowadzona i zastrzeżeń nigdy do niego nie miałem i myslę że większość ludzi tak też stwierdzi.Piszesz rzeczy wyssane z palca i celowo opisałeś bzdury ukrywając sie nawt za tym dziwnym Nikiem
Inni nie wiedzą tego co wiem ja i chyba się domyślasz co dlatego myślę, że dobrze by było jak byś przytoczył konkretne dowody albo jak to się potocznie mówi "odszczekał" to co napisałeś/aś.
Na Twoim miejscu starał bym się załagodzić sprawę bo doszły do mnie słuchy, że osoba o której piszesz gotowa jest wyciągnąć konsekwencje prawne, a wówczas na wniosek sądu będę musiał przekazać logi łącznie z ip, a po tym już jak po nitce do kłębka. Nie chcę tu ujawniać Twojego drugiego "ja" licząc na to, że sam to załatwisz po męsku.
Dawaj..... niech wszyscy wiedzą kto to jest.Użył mocnych słów anonimowo.Myśle że wystarczy już tego w naszym codziennym życiu że ktoś bezkarnie za plecami obrzuca kogoś gównem i uchodzi to płazem.Zacznijmy świat naprawiać od siebie i trzeba piętnować takie osoby,no chyba że to co mówi jest prawdą,ma dowody i nie boi sie pokazać twarzy.Każdego z nas to może spotkać że zjawi sie ktos,nasra a potem oddali się bezpiecznie przez nikogo nie zaczepiany.....Dlatego trzeba z tym walczyć
Dawaj..... niech wszyscy wiedzą kto to jest.Użył mocnych słów anonimowo.Myśle że wystarczy już tego w naszym codziennym życiu że ktoś bezkarnie za plecami obrzuca kogoś gównem i uchodzi to płazem.Zacznijmy świat naprawiać od siebie i trzeba piętnować takie osoby,no chyba że to co mówi jest prawdą,ma dowody i nie boi sie pokazać twarzy.Każdego z nas to może spotkać że zjawi sie ktos,nasra a potem oddali się bezpiecznie przez nikogo nie zaczepiany.....Dlatego trzeba z tym walczyć
Nie gorączkuj się tak!
Ujawnianie tożsamości (a raczej przypuszczalnej tożsamości, bo samo IP może najwyżej powiedzieć coś o komputerze z którego post został wysłany, a niekoniecznie o osobie która to uczyniła) przez administratora forum nie jest wcale dobrą praktyką. Zwłaszcza, że nie wiadomo, czy mamy do czynienia z pomówieniem, czy piszący to ma jakieś podstawy.
Jeśli mamy do czynienia z pomówieniem, to osoba pomówiona ma cały szereg instrumentów prawnych do tego, żeby osoba pomawiająca odszczekała publicznie to co napisała i wypłaciła stosowne odszkodowanie - zwłaszcza, że w tym przypadku można śmiało mówić o utraconych dochodach z powodu oszczerstwa, które naruszyło dobre imię poszkodowanego prowadzącego działalność gospodarczą związaną z tematyką forum. Niewykluczone, że prawnicy Michała szykują już pozew, a "dobrze poinformowany" powinien zbierać kasę na odszkodowanie. A może jest zupełnie na odwrót? W każdym razie nic nikomu nie musi ujść płazem, a forumowe "samosądy" to nie jest dobra droga.
Nie jestem stroną w tej kwestii, jestem natomiast przeciwnikiem niepotrzebnego ingerowania w wypowiedzi na forach internetowych. Jeśli ktoś złamał prawo - są od tego odpowiednie organy, a jeśli rolę ta zechciałby przejąć administrator forum (na szczęście z tego co widzę to Darek nie praktykuje "ręcznego sterowania") to prędzej czy później forum-nuras straciłoby palmę pierwszeństwa wśród polskich forów internetowych dotyczących nurkowania, a może nawet z czasem odeszłoby w niebyt. Czego Wam oraz sobie absolutnie nie życzę.
Sąd sądem ale moje zdanie pozostaje takie jak wyżej,jak oskarża i to prawda to niech to poprze dowodami ale jesli to kłamstwo to zdania nie zmienie,zreszta nie jestem tu stroną w sprawie,wyrazam tylko swoją opinie.
Ty ubrałeś to w ładne słowa ja wyraziłem jak to widze prostolinijnie
Ostatnio zmieniony przez OLO Wawa 28-06-2010, 13:56, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko