Wysłany: 05-05-2010, 14:01 Nurkowanie w Szwecji
Witam.
Wybieram się na 3 tyg do znajomego który mieszka w Szwecji i tak pomyślałem zeby zabrać ze sobą sprzęt do nurkowania.Czy może ktoś z was był i nurkował w Szwecji ? chodzi mi o nurkowania w tamtejszych jeziorach i jak ma się do tego tamtejsze prawo,czy jest możliwość nurkowania w kazdym jeziorku? Dziękuję i pozdrawiam Mistret
Nurkowałem nie tyle w jeziorach co fiordach. Pomógł Polak mieszkający w Goteborg-u. Jest sporo klubów niekomercyjnych i proponuje w ten sposób złapać kontakt ponieważ nie wszędzie można dojść/dojechać do wody bezpośrednio.
Wysłany: 06-05-2010, 22:44
train napisał/a:
nie wszędzie można dojść/dojechać do wody bezpośrednio.
Wiesz akurat tym to bym się nie przejmował ponieważ nie zamierzam tam nurkować przez cały pobyt oraz gdzie popadnie, natomiast chodzi mi bardziej czy tam można wejść do dowolnego akwenu tak jak jest to w Polsce ( nie mówię o prywatnym terenie) ot tak, jest jakieś jeziorko zakładam szpej i hej do wody. Dzięki i pozdrawiam
Zakładając że chcesz podjechać samochodem bezpośrednio jak najbliżej wody nie zawsze jest to możliwe. Natomiast zakazów jako takich wejścia do wody nie o ile nie wchodzisz na czyimś terenie prywatnym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko