Wysłany: 17-03-2004, 17:36 wykłady Strugalskiego
Wszystkich, którzy chcieliby zobaczyć jak wygląda kurs CMAS zapraszam na wykłady dotyczące teorii nurkowania (na poziomie kursów P1 i P2). Uczestnictwo w nich jest oczywiście bezpłatne (DLATEGO NINIEJSZE ZAPROSZENIE NIE MA KOMERCYJNEGO CHARAKTERU!), a odbywać się będą w budynku Wydziału Inżynierii Lądowej Politechniki Warszawskiej przy ul. Armii Ludowej 16, w sali 201, w godzinach od 19:00 do 20:15. Zagadnienia filozoficzne nie będą poruszane.
Tematy i terminy wykładów:
Lp. --czwartek ---Temat
1. --01.04.2004-- Podstawy fizyki nurkowania, podstawowy i uzupełniający sprzęt nurkowy.
2. --08.04.2004-- Niezależny powietrzny aparat oddechowy.
3. --15.04.2004-- Podstawy fizjologii nurkowania i choroby nurkowe.
4. --22.04.2004-- Historia nurkowania, nowe kierunki rozwoju, nurkowania specjalne. Sygnalizacja w nurkowaniu.
5. --29.04.2004-- Ratownictwo nurkowe. Bezpieczeństwo i organizacja nurkowania.
6. --13.05.2004-- Hydrologia, fauna i flora wód. Przechowywanie i konserwacja sprzętu.
7. --20.05.2004-- Powtórzenie materiału.
8. --27.05.2004-- Egzamin teoretyczny.
Pozdrawiam i zapraszam
Szef szkolenia klubu płetwonurków Active Divers PTTK
Tomasz Strugalski
PS. Odc. 8 "filozofii..." - wkrótce
Wysłany: 18-03-2004, 10:15
widzisz Tomku,
tak trzeba sie reklamowac.
popatrz co za zainteresowanie (i to z tym b.pozytywnym sensie)
na moja obecnosc tez mozesz liczyc.
pozdrawiam
Kuba
A co nadzór z KDP się włączył , kursik pod specjalnym nadzorem ? Jaka szkoda .
Wpadnę w terminie " powtórka materiału" z promocją materiałów pomocniczych - trochę filozofii jednak nie zaszkodzi , zwłaszcza przed egzaminem .
Ze sportowym pozdrowieniem wujek Kriss
PS - przyspiesz trochę z kolejnymi odcinkami - swoim lenistwem zawalasz mi terminy w drukarni !
Wysłany: 18-03-2004, 11:44
Radol napisał/a:
KRISS,
OBIECAŁEŚ POPRAWĘ!!!!!!!!
Pls, nie wkładaj kija w morwisko i oszczędź sobie zbędne komentarze.
Pozdrawiam
Przecież nie komentuję , nie używam słów obrażliwych , nawet nie cytuję .
Stwierdzam fakty , uprawiam marketing i promocję . Jak twórca tego wątku . Czepiacie się Wy kolego Radol .
Zapomniałem dopisać , że materiały filozoficzne będą " gratis " - przepraszam i pozdrawiam - poprawny wujek Kriss wiosenny .
Mieto [Usunięty]
Wysłany: 18-03-2004, 14:45
Chyba też wpadnę na któryś z wykładów. Warto będzie posłuchać i może dowiedzieć się czegoś nowego .
Pozdrawiam wszystkich.
redtwiggy
Wysłany: 19-03-2004, 10:56
Też będę, mam nadzieję że dowiem się tam czegoś interesującego, takie spotkanie to zawsze dobre miejsce do wimiany doświadczeń i znajomości
Kwiatkowski Arek [Usunięty]
Wysłany: 19-03-2004, 14:46
Wreszcie coś się dzieje!!! Koniec ślęczenia przed monitorem i kłótni, która z organizacji jest lepsza. Każdy kto wątpił w talent edukacyjny TS będzie mógł się o nim przekonać na własne oczy i uszy. Osoby nurkujące przypomną sobie wiedzę przed sezonem nurkowym (może to kogoś uchroni przed urazem nurkowym), a osoby które po raz pierwszy zetkną się z tym zagadnieniem może wstąpią w nasze szeregi...???
Oby było nas jeszcze więcej dobrze dobrze wyszkolonych nurasów, a na wykładach Tomasza z pewnością nikt się nie będzie nudził.
Z nurkowym pozdrowieniem
Kwiatkowski Arek.
mattrix
Wysłany: 20-03-2004, 21:50
Calkowicie sie zgadzam z wypowiedzia P.Kwiatkowskiego Arka.
Mialem przyjemnosc byc na wykladach P."Strugala"
Fajna atmosfera.
Sporo informacji z historii nurkowania, z fizyki(preznosci gazow), zasady dzialania automatow(np.zalodzenie), z medycyny(urazy i choroby zwiazane z nurkowaniem) oraz przyklady z praktyki nurkowej.
Warto sobie przypomniec te informacje przed sezonem, "zawsze cos (nowego) pozostanie w glowie".
Wypadalo by wygospodarowac troche czasu i przyjechac na "Polibude", polecam.
ps. Moze ktos wie gdzie podobne wyklady sa organizowane przez instruktorow innych organizacji (nie komercyjnie) chetnie poslucham.
Byłem dzisiaj na pierwszym wykładzie Tomka i bardzo mi sie spodobało.
Sposób prowadzenia wykładu był bardzo lużny i wszystko było wesołe. Były to informacje które poznałem na kursie w wakacje i musze przyznac ze były przedstwione o wiele ciekawiej i dowiedzialem sie kilku nowych ciekawostek.
Tak dalej trzymac i gratulacje dla Tomka.
Wysłany: 03-04-2004, 14:10
fajna sprawa wpadne
Kwiatkowski Arek [Usunięty]
Wysłany: 07-04-2004, 14:07
Bardzo się cieszę, że wszystkim się podobało. TS też z pewnością jest zadowolony. Pamiętajcie, że jutro jest kolejny wykład. Ja na pewno tam pójdę.
W ubiegły czwartek widziałem dużo nowych twarzy. Mam nadzięję, że wszyscy wstąpią w nasze (czyt. CMAS-owskie) szeregi i staną się dobrze wyszkolonym płetwonurkami.
Tymczasem pozdrawiam nurkowo i do zobaczenia jutro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko