Jasne, tylko pytanie jest: W jakiej organizacji kurs instruktorki Mam trochę filmów szkoleniowych innych organizacji, w kilku brałem udział w szkoleniach - żadną z nich nie była PADI. Za to w każdej początkowe lekcje odbywały się w kontakcie z dnem. Jakiś rok temu jeden z wrocławskich instruktorów proponował mi warsztat na poziomie AdvEan - jednym z wymogów był odpowiedni spad dna w konkretnym przedziale głębokości(wątek dalej wisi na FDT). Mniejsza o to. Wiem już, że nie zostaniesz instruktorem PADI, bo nie podoba Ci się film na jutubie. A co i dlaczego możesz polecić?
jacekplacek, zle rozumujesz nie zostane instruktorem Padi bo mam szacunek do wlasnych wartosci. Polecam kurs u Ciebie. Wiesz i robisz wszystko najlepiej.
hej
pomyślał bym tak.Dobra znana organizacja 1.Dobry IT 2.Dobra współpraca z biurem
obsługi instruktorów tzn.materiały, plastiki itp. biurowe sprawy 3.A co w przypadku jak będziesz chciał rozwijać kursantów w nurkowania techniczne, zrobisz uprawnienia w org., tech.- nie bo będziesz płacił opłaty roczne dla wielu organizacji, po co?
polecam SDI/TDI.
A tak dla ciekawostki zauważyłem, podczas zimowych nurkowań w paru znanych jaskiniowcom miejscach że wszędzie pełno Czechów.Świetnie wyszkolonych i wyposażonych. Naród 4 krotnie mniejszy i pytanie czemu to tak ?
Poszukajcie odpowiedź jest zadziwiająco prosta
jacekplacek, zle rozumujesz nie zostane instruktorem Padi bo
Andrzej, to Ty źle rozumiesz. Temat jest:
W jakiej organizacji kurs instruktorki
a nie: "Dlaczego Andrzej Minorczyk nie chce być instruktorem PADI"
Ale skoro chciałeś się wywnętrzyć, ok - świat się dowiedział. A możesz jakąś organizację polecić i to uzasadnić?
Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1731 Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-05-2010, 21:48
kurs instruktorki fitness jest niczego sobie
W przepoważnym temacie nurkowań - ja bym się zastanowił po co chcę szkolić, kogo i na jaki poziom (teraz i w przyszłości) oraz czy w ogóle chcę szkolić - bo to wcale nie oczywiste.
na kwestie poruszone - materiały instruktorskie i marketing - to z pewnością PADI.
a nauczyć się uczyć to jest chyba trudne...instruktor to stan umysłu
wymagania - to *bardzo* płynne...
~S
Ostatnio zmieniony przez styx 25-05-2010, 21:53, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 25-05-2010, 21:51
A ja proponuje kurs koledze w SDI/TDI u Jokera,wlasnie teraz Jacek organizuje kurs a co najwazniejsze jest doswidczony i ma osiagniecia...z czegos to wynika.Skonczylem. Teraz popatrze:)
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 25-05-2010, 21:53
Andrzej Minorczyk napisał/a:
Świetnie boldujesz Jacku
Dzięki. Z prawej jest taka ramka - wystarczy podświetlić tekst i kliknąć na "B".
Andrzej Minorczyk napisał/a:
ukończyłeś już fundamenty które przerwałeś czy coś tam?
Nie i nie ukończę. A to jet jakoś istotne, żebyś odpowiedział? Gadasz tylko z GUE`owcami?
czy potrzebuje wsparcia hmm nie, nie mam czasu analizowac wszystkich systemow szkoleniowych w polsce.
pozatym ukonczenie kilku systemow :
1 jest cholernie kosztowne
2 nie potrzebne
3 zabiera duzo czasu .
potrzebuje tylku kilku informacji gdzie warto zrobic kurs.
Mam plastiki wielu organizacji (nie wszystkich) wystarczylo to jednak abym wiedział czego chcę.
ok ale rozumie ze nie masz 4XOWD?? 5X nitrox??(w roznych organizacjachoby wybrac najlepszą no bo skąd wiesz że dany kurs zrobileles u wlasciwej osoby/organizacji )
wlasnie dlatego to pytanie dla mnie Intruktor to osoba przez duże "I" i na kursie instruktorskim nie chcce szukac tej jedynej organizacji na to jest czas na innych kursach .
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-05-2010, 23:19
jacekplacek napisał/a:
Bardzo chętnie przeczytam też wypowiedź BitPump`a - również CD(TDI) i instruktora PADI, DAN i paru innych
Myślę, że moje zdanie dobrze znasz
Nie na miejscu jest oczekiwać, że dana osoba (instruktor) mająca uprawnienia w kilku organizacja będzie dobrze prowadził zajęcia gdy wydaje certyfikat organizacji A, a będzie olewał certyfikując w organizacji B.
Należy przyjąć, że osoba zgłaszająca się na kurs instruktorski powinna już umieć dobrze nurkować, a przychodzi na kurs instruktorski głównie poznać metodykę nauczania i filozofię oceniania.
Jako IT SDI proponuję oczywiście kurs instruktorski w SDI, gdybym preferował inną organizację, to w innej byłbym trenerem. Zainteresowanym proponuję kontakt na PW. Nie prowadzę kursów instruktorskich "grupowych" w wyznaczonych terminach - kursy trwają cały czas. Kandydat podchodzi do egzaminu, gdy jest gotowy, a nie gdy przylatuje akurat egzaminator z innego kraju.
Mam trochę filmów szkoleniowych innych organizacji, w kilku brałem udział w szkoleniach -
i nie dałem rady ich ukonczyc bo :
A.nie chiałem
B.nie dałem rady
B.nie mogłem
D. rozpocząłem kurs GUE ...
wszędzie Cię pełno , ale co Cie kieruje aby gadać na każdy temat i to jak przynajmniej byłbyś IT , a jesteś DM bez perspektyw rozwoju , mnie kiedyś wyzwałeś od buraka , teraz jedziesz po innych jak po burakach za kogo sie masz , napisz coś o sobie jakie msza osiągnięcia w nurkowaniu głębokość czas nurkowanie inne swoje "rekordy" ...
[ Dodano: 25-05-2010, 23:59 ] lkulos,
rozważ to na podstawie własnych przekonań a nie podawaj tematów do wojen typu PADI czy CMAS , jak chcesz zostać instruktorem to podejmij tą decyzje sam a nie na podstawie odpowiedzi forum
Zrobiłem kurs w SDI, bo :
1. uznaniowość na świecie certyfikatów jest taka sama jak PADI, SSI, NAUI itd.,
2. kursy są prowadzone w terminach dowolnych, a nie "ciągiem", a więc osoby pracujące w innych zawodach mogą się umówić na weekendowo/wieczorowe zajęcia - u mnie tak było w przypadku IEC.
3. koszt kursu wyszedł znacznie mniej niż w PADI dzięki wolnym cenom pomiędzy trenerami, jak i znacznie tańszym materiałom na kurs.
4. standardy prowadzenia kursów w SDI dają duże możliwości twórczej ingerencji instruktora, jak i dostosowania trybu prowadzenia zajęć pod studenta.
5. kierunkuje rozwój instruktora w stronę techniczną czyli TDI, a mnie na tym głównie zależało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko