Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
W jakiej organizacji kurs instruktorki
Autor Wiadomość
Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 25-05-2010, 21:15   

jacekplacek napisał/a:
To co masz do powiedzenia o kursach instruktorski PADI i jakie masz w tym doświadczenie?
Bogen,

To mi wystarczy:
http://www.youtube.com/watch?v=NEf3poFzksk
http://www.youtube.com/wa...feature=related

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2010, 21:32   

Andrzej Minorczyk napisał/a:
To mi wystarczy:
http://www.youtube.com/watch?v=NEf3poFzksk
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Jasne, tylko pytanie jest: W jakiej organizacji kurs instruktorki Mam trochę filmów szkoleniowych innych organizacji, w kilku brałem udział w szkoleniach - żadną z nich nie była PADI. Za to w każdej początkowe lekcje odbywały się w kontakcie z dnem. Jakiś rok temu jeden z wrocławskich instruktorów proponował mi warsztat na poziomie AdvEan - jednym z wymogów był odpowiedni spad dna w konkretnym przedziale głębokości(wątek dalej wisi na FDT). Mniejsza o to. Wiem już, że nie zostaniesz instruktorem PADI, bo nie podoba Ci się film na jutubie. A co i dlaczego możesz polecić?

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 25-05-2010, 21:38   

jacekplacek, zle rozumujesz nie zostane instruktorem Padi bo mam szacunek do wlasnych wartosci. Polecam kurs u Ciebie. Wiesz i robisz wszystko najlepiej.

D@rek 

Stopień: instruktor SDI/TDI
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-05-2010, 21:40   

hej
pomyślał bym tak.Dobra znana organizacja 1.Dobry IT 2.Dobra współpraca z biurem
obsługi instruktorów tzn.materiały, plastiki itp. biurowe sprawy 3.A co w przypadku jak będziesz chciał rozwijać kursantów w nurkowania techniczne, zrobisz uprawnienia w org., tech.- nie bo będziesz płacił opłaty roczne dla wielu organizacji, po co?
polecam SDI/TDI.
A tak dla ciekawostki zauważyłem, podczas zimowych nurkowań w paru znanych jaskiniowcom miejscach że wszędzie pełno Czechów.Świetnie wyszkolonych i wyposażonych. Naród 4 krotnie mniejszy i pytanie czemu to tak ?
Poszukajcie odpowiedź jest zadziwiająco prosta :)

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 25-05-2010, 21:43   

D@rek napisał/a:
Poszukajcie odpowiedź jest zadziwiająco prosta

Nie mają forum nuras.

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2010, 21:43   

jacekplacek, zle rozumujesz nie zostane instruktorem Padi bo

Andrzej, to Ty źle rozumiesz. Temat jest:
W jakiej organizacji kurs instruktorki
a nie: "Dlaczego Andrzej Minorczyk nie chce być instruktorem PADI"
Ale skoro chciałeś się wywnętrzyć, ok - świat się dowiedział. A możesz jakąś organizację polecić i to uzasadnić?

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 25-05-2010, 21:46   

Świetnie boldujesz Jacku ukończyłeś już fundamenty które przerwałeś czy coś tam?

styx 

Stopień: IANTD NTx Instructor
Kraj:
USSR

Wysłany: 25-05-2010, 21:48   

kurs instruktorki fitness jest niczego sobie ;)

W przepoważnym temacie nurkowań - ja bym się zastanowił po co chcę szkolić, kogo i na jaki poziom (teraz i w przyszłości) oraz czy w ogóle chcę szkolić - bo to wcale nie oczywiste.

na kwestie poruszone - materiały instruktorskie i marketing - to z pewnością PADI.

a nauczyć się uczyć to jest chyba trudne...instruktor to stan umysłu ;)

wymagania - to *bardzo* płynne...

~S
Ostatnio zmieniony przez styx 25-05-2010, 21:53, w całości zmieniany 1 raz  

Dauntless 

Stopień: SDI/TDI,IANTD,PADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-05-2010, 21:51   

A ja proponuje kurs koledze w SDI/TDI u Jokera,wlasnie teraz Jacek organizuje kurs a co najwazniejsze jest doswidczony i ma osiagniecia...z czegos to wynika.Skonczylem. Teraz popatrze:)

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2010, 21:53   

Świetnie boldujesz Jacku

Dzięki. Z prawej jest taka ramka - wystarczy podświetlić tekst i kliknąć na "B".
ukończyłeś już fundamenty które przerwałeś czy coś tam?

Nie i nie ukończę. A to jet jakoś istotne, żebyś odpowiedział? Gadasz tylko z GUE`owcami?

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 25-05-2010, 22:02   

Ok, nakłoniłeś mnie. Nie polecam nic nikomu poniewaz kazdy jest inny i kazdy subiektywnie podchodzi do kursow, szkolen itd.

Ktos kto chce byc instruktorem i nie wie w jakiej organizacji jest pipą szukajaca wsparcia.

szczemar 

Stopień: res-iq padee+more
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-05-2010, 22:02   

jacekplacek napisał/a:
Nie i nie ukończę.

Musiałbyś być Grzecznym Ułożonym Elokwentnym a nie zwykłym pyskaczem ;)
Bierz przykład z kolegów.
Ostatnio zmieniony przez szczemar 25-05-2010, 22:04, w całości zmieniany 1 raz  

Rafał Stróżyk 

Stopień: IANTD NTMX Instr.
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-05-2010, 22:15   

Tak zobacz na stronie pod literą "C" jak cuda.

Masakra ... :bee; , ale COŚ w tym jest ....
Ostatnio zmieniony przez Rafał Stróżyk 25-05-2010, 22:16, w całości zmieniany 1 raz  

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2010, 22:17   

szczemar napisał/a:
Musiałbyś być Grzecznym Ułożonym Elokwentnym a nie zwykłym pyskaczem
Bierz przykład z kolegów.

No i "T" poszło się ... :D

lkulos 

Stopień: DEEP+AOWD+EAN IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-05-2010, 22:47   

jest pipą szukajaca wsparcia

no to w takim razie hmm to chyba do mnie .

czy potrzebuje wsparcia hmm nie, nie mam czasu analizowac wszystkich systemow szkoleniowych w polsce.
pozatym ukonczenie kilku systemow :
1 jest cholernie kosztowne
2 nie potrzebne
3 zabiera duzo czasu .
potrzebuje tylku kilku informacji gdzie warto zrobic kurs.

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 25-05-2010, 22:52   

lkulos, skoro chcesz zrobic kurs i nie wiesz u kogo znaczy to (dla mnie) ze nie jestes zadowolony z żadnego kursu który ukończyłeś do tej pory.

Ja doskonale wiedziałem co chce robić w nurkowaniu.

Może jesteś jeszcze nie gotowy zrób kilka kursów i jak bedziesz wiedział czego chcesz zrób instruktora.

Mam plastiki wielu organizacji (nie wszystkich) wystarczylo to jednak abym wiedział czego chcę.

lkulos 

Stopień: DEEP+AOWD+EAN IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-05-2010, 23:00   

Mam plastiki wielu organizacji (nie wszystkich) wystarczylo to jednak abym wiedział czego chcę.

ok ale rozumie ze nie masz 4XOWD?? 5X nitrox??(w roznych organizacjachoby wybrac najlepszą no bo skąd wiesz że dany kurs zrobileles u wlasciwej osoby/organizacji )

wlasnie dlatego to pytanie dla mnie Intruktor to osoba przez duże "I" i na kursie instruktorskim nie chcce szukac tej jedynej organizacji na to jest czas na innych kursach .

BitPump 

Stopień: DIR-ektor
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-05-2010, 23:19   

jacekplacek napisał/a:
Bardzo chętnie przeczytam też wypowiedź BitPump`a - również CD(TDI) i instruktora PADI, DAN i paru innych

Myślę, że moje zdanie dobrze znasz :-)
Nie na miejscu jest oczekiwać, że dana osoba (instruktor) mająca uprawnienia w kilku organizacja będzie dobrze prowadził zajęcia gdy wydaje certyfikat organizacji A, a będzie olewał certyfikując w organizacji B.
Należy przyjąć, że osoba zgłaszająca się na kurs instruktorski powinna już umieć dobrze nurkować, a przychodzi na kurs instruktorski głównie poznać metodykę nauczania i filozofię oceniania.

Jako IT SDI proponuję oczywiście kurs instruktorski w SDI, gdybym preferował inną organizację, to w innej byłbym trenerem. Zainteresowanym proponuję kontakt na PW. Nie prowadzę kursów instruktorskich "grupowych" w wyznaczonych terminach - kursy trwają cały czas. Kandydat podchodzi do egzaminu, gdy jest gotowy, a nie gdy przylatuje akurat egzaminator z innego kraju.

~BitPump

PawelW 

Stopień: CCR/OC TMX IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-05-2010, 23:55   

jacekplacek napisał/a:
Mam trochę filmów szkoleniowych innych organizacji, w kilku brałem udział w szkoleniach -

i nie dałem rady ich ukonczyc bo :
A.nie chiałem
B.nie dałem rady
B.nie mogłem
D. rozpocząłem kurs GUE ...

wszędzie Cię pełno , ale co Cie kieruje aby gadać na każdy temat i to jak przynajmniej byłbyś IT , a jesteś DM bez perspektyw rozwoju , mnie kiedyś wyzwałeś od buraka , teraz jedziesz po innych jak po burakach za kogo sie masz , napisz coś o sobie jakie msza osiągnięcia w nurkowaniu głębokość czas nurkowanie inne swoje "rekordy" ...

[ Dodano: 25-05-2010, 23:59 ]
lkulos,

rozważ to na podstawie własnych przekonań a nie podawaj tematów do wojen typu PADI czy CMAS , jak chcesz zostać instruktorem to podejmij tą decyzje sam a nie na podstawie odpowiedzi forum

Piotrek Ginter 

Stopień: TMX CCR / Instruktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-05-2010, 00:07   

Zrobiłem kurs w SDI, bo :
1. uznaniowość na świecie certyfikatów jest taka sama jak PADI, SSI, NAUI itd.,
2. kursy są prowadzone w terminach dowolnych, a nie "ciągiem", a więc osoby pracujące w innych zawodach mogą się umówić na weekendowo/wieczorowe zajęcia - u mnie tak było w przypadku IEC.
3. koszt kursu wyszedł znacznie mniej niż w PADI dzięki wolnym cenom pomiędzy trenerami, jak i znacznie tańszym materiałom na kurs.
4. standardy prowadzenia kursów w SDI dają duże możliwości twórczej ingerencji instruktora, jak i dostosowania trybu prowadzenia zajęć pod studenta.
5. kierunkuje rozwój instruktora w stronę techniczną czyli TDI, a mnie na tym głównie zależało.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu