Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
STANDARDY LAMANE
Autor Wiadomość
Miły Maciej 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-05-2010, 21:59   

grzegorz napisał/a:
byłem świadkiem nurkowania typu intro,prowadzonego przez polskiego instruktora w Chorwacji na Franczeskę( 50 m).

Powiedz co to za instruktor - zapisze się do niego na OWD bo korci mnie setka !

szczemar 

Stopień: res-iq padee+more
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-05-2010, 23:03   

Miły Maciej napisał/a:
bo korci mnie setka !

te są na wymarciu, mnie bardziej szesnastka :)

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 22-05-2010, 23:44   

szczemar napisał/a:
mnie bardziej szesnastka

A to legalne?

Bero 

Stopień: DM, Tec.Nx.
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-05-2010, 00:13   

martin napisał/a:
szczemar napisał/a:
mnie bardziej szesnastka

A to legalne?

w polsce tak :) ale hiszpnaki mozna brac juz trzynastoletnie :p

a do tematu odpowiem pytaniem: wiekszosc z nas jezdzi na codzien samochodoami. kto nie przekracza predkosci?
Ostatnio zmieniony przez Bero 23-05-2010, 00:13, w całości zmieniany 1 raz  

Zet 

Stopień: P3
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-05-2010, 09:37   

Bero napisał/a:
martin napisał/a:
szczemar napisał/a:
mnie bardziej szesnastka

A to legalne?

w polsce tak :) ale hiszpnaki mozna brac juz trzynastoletnie :p
W Watykanie też potrafią o siebie zadbać - tam mają takie standardy, że legalnie mogą nawet z dwunastoletnimi dziećmi (http://en.wikipedia.org/w...e#Vatican_State lub http://pl.wikipedia.org/w...cia_seksualnego)! :622:
Ostatnio zmieniony przez Zet 23-05-2010, 09:43, w całości zmieniany 1 raz  

beroduar 

Stopień: Były przewodn. :-((
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 26-05-2010, 15:23   

Zet napisał/a:
W Watykanie też potrafią o siebie zadbać - tam mają takie standardy, że legalnie mogą nawet z dwunastoletnimi dziećmi (http://en.wikipedia.org/w...e#Vatican_State lub http://pl.wikipedia.org/w...cia_seksualnego)! :622:

A wy to się nie boicie, że miłościwie porządku strzegąca Policja włamie się wam wszystkim do mieszkań, zakują w kajdanki , skonfiskują komputery i wsadzą na trzy miesiące do aresztu "wydobywczego" - a w radio znowu ogłoszą triumfalnie, że kolejna akcja przeciw pedofilom kryptonim "Nurofil" odniosła oszałamiający sukces, aresztowano 200 członków gangu pedofili , którzy pod przykrywką forum nurkowego propagowali ideę współzycia z dwunastoletnimi dziećmi ?

patryk110693 

Stopień: P1/PL1
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-05-2010, 17:54   

wracając do tematu moim zdaniem nie robi to wielkiej różnicy czy nurkuje się na 20 czy na 30 skoro jeszcze do tego z instruktorem to już całkiem. Ktoś kto podejmuje takie decyzje wie co robi i na pewno zdaje sobie sprawe jaka czeka go odpowiedzialność gdyby coś się stało. A tak w ogóle to sami pomyślcie tak na chłopski rozum skoro jest w stanie utrzymać się na przystanku bezpieczeństwa to i na przystanku deco da radę.
Takie jest moje zdanie, niczego nikomu nie narzucam

Miły Maciej 

Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2010, 22:35   

[ Dodano: 30-05-2010, 22:35 ]
patryk110693 napisał/a:
nie robi to wielkiej różnicy czy nurkuje się na 20 czy na 30

Nie no Patryk, robi różnicę (choć dla Ciebie może nie...) Widziałem już takich "modeli" co na 20m spoko, git-majonez a już na 30m pianka obsrana aż po szyje ... ;)
Ostatnio zmieniony przez Miły Maciej 30-05-2010, 22:36, w całości zmieniany 1 raz  

Dauntless 

Stopień: SDI/TDI,IANTD,PADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-05-2010, 23:00   

patryk110693 napisał/a:
nie robi to wielkiej różnicy czy nurkuje się na 20 czy na 30 skoro jeszcze do tego z instruktorem to już całkiem. Ktoś kto podejmuje takie decyzje wie co robi ....

Takim tokiem myslenia to jeszcze dlugo musisz sie uczyc....a nawiasem mowiac gdym wiedzial ze taki jet tok Twojego rozumowania to nie chcial bym miec takiego partnera pod woda

przemo94 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-03-2011, 23:31   

Ktoś kto podejmuje takie decyzje wie co robi i na pewno zdaje sobie sprawe jaka czeka go odpowiedzialność gdyby coś się stało.

A co mi z jego odpowiedzialności na Powązkach ????? :buuu:

Andrzej Minorczyk 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 07-03-2011, 10:22   

przemo94, odgrzebałeś temat z maja 2010 roku.

przemo94 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-03-2011, 21:58   

Wiem :-) Ale to było silniejsze ode mnie :-)

adriano210 

Stopień: cft,owd,aowd,pzw,pgr
Kraj:
Ireland

Wysłany: 07-03-2011, 22:19   

jak ktoś nie daje rady na 30m to na 20 tez nie powinien nurać, :D
najlepiej zwalać na instruktorów własne braki
a że temat stary - odgrzewany kotlet smakuje najlepiej :D :D:D

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu