Wysłany: 01-03-2010, 23:48 Sam na Thistlegorm. Czy to możliwe?
Witam!
Ostatnio nurkowałem na Thistlegorm. Do tej pory uważałem, że jest to jedno z najczęściej odwiedzanych miejsc nurkowych, a tutaj niespodzianka. Okazało się, że byliśmy jedyną łodzią. Żeby było śmieszniej to załoga nie miała namiarów na wrak i płyneła na pewniaka, że na miejscu beda już jakieś łodzie, które wskażą pozycję. Na szczęście mieliśmy w komórkach GPS i udało się załodze wskazać miejsce wraku (początkowo szukali jakis 1km od właściwej pozycji). Za to nurkowania rewelacyjne. Nurkując na rebreatherze mogłem sobie pozwolić na dłuższy pobyt na wraku. W rezultacie przez ok 0,5h byłem na wraku kompletnie sam. Cisza, spokój, doskonała widoczność, ławice ryb, jednym słowem sielanka
Zgłosilbym to do Guinessa-jako swego rodzaju rekord
PS.
Pozazdrościć.....
Ehh... az nie tak unikalnie. Zrobilismy na Thistlegorm trzy nurkowania z Emperor Divers tak, ze na jednym bylismy jedna z dwu lodzi, a dwa nurkowania zupelnie dla siebie. Przyplynelismy po poludniu jak wszysy odplywali, potem popludniowe nurkowanie, nocne jako sami, i tak samo rano.
Wysłany: 02-03-2010, 20:30
siili napisał/a:
Andrzej Kosko napisał/a:
Zgłosilbym to do Guinessa-jako swego rodzaju rekord
PS.
Pozazdrościć.....
Ehh... az nie tak unikalnie. Zrobilismy na Thistlegorm trzy nurkowania z Emperor Divers tak, ze na jednym bylismy jedna z dwu lodzi, a dwa nurkowania zupelnie dla siebie. Przyplynelismy po poludniu jak wszysy odplywali, potem popludniowe nurkowanie, nocne jako sami, i tak samo rano.
/m
No tak ale solowka na Thistlegormie?
Wypas.
Ostatnio zmieniony przez Adamsky1977 02-03-2010, 20:32, w całości zmieniany 1 raz
Nie pamiętam , ale chyba w 2006 patrząc w lookbook dokładnie 13 czerwca 2006 roku zdarzyło się nam czyli ekipie pływającej w safari wrakowym na morzu czerwonym , ponurać zupełnie samemu , a dosłownie mnie i mojemu partnurowi Maciejowi , 2 nurkowania ,gaz EAN32 i nurek 80min wiec można można mnie się też udało
Eeee, ze mną nurkowało w sumie razem w tym miejscu z 60 osób - może to też rekord
Trzeba przyznać , że przypłyneliśmy w najmniej korzystnym momencie - wszyscy zainteresowani byli już na miejscu
W maju, gdy dopłyneliśmy przed południem na wrak- powitało nas z 10 łodzi. przy wpłynięciu do środka była kolejka z 10 osób- koszmar. Mimo to wrażenia niezapomniane. Zapewne popołudniu i nocą jest mniej ludzi
RobertH, dokladnie gosciu przed tobą stronca ci maske płetwą ten za tobą gryzie cie w płetwe:( ale faktycznie jedno z fajniejszych nurkow ale wieksze wrazenie na mnie zrobil salem expres i przede wszystkim bylo mniej ludzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko