Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zagubiony pierscionek zareczynowy w jeziorze
Autor Wiadomość
Pierscionek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-07-2010, 00:13   Zagubiony pierscionek zareczynowy w jeziorze

Witam,

Wczoraj plywajac w jeziorze zeslizgnal mi sie z palca pierscionek zareczynowy. Nie moge przebolec straty a wiec zwracam sie na tym forum o pomoc. Wiem ze istnieja podwodne wykrywacze metali, chcialabym dowiedziec sie czy ktos kto posiada taki sprzet i moglby ze mna wybrac sie nad pechowe jezioro w celu poszukiwawczym?
Jezioro lezy w okolicach Poznania a dokladnie to kolo zaniemysla w Jeziorach Wielkich.

:((:

Pozdrawiam,
Zareczona

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-07-2010, 10:32   

uj, slabo to widze, ale powodzenia...

Pierscionek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-07-2010, 11:11   

Dziekuje

Wiem, wyglada to dosc nieciekawie ale nie plywalam zbyt daleko od brzegu wiec mysle ze da sie cos jeszcze zrobic.

Jesli nikt z was nie posiada takiego sprzetu to moze wie ktos gdzie moge podwodny wykrywacz metali wypozyczyc?

Pozdrawiam

M.

adriano210 

Stopień: cft,owd,aowd,pzw,pgr
Kraj:
Ireland

Wysłany: 25-07-2010, 20:41   

moim skromnym zdaniem akcja poszukiwawcza to zbyt duże koszty, biorąc pod uwagę że plynąc w wodzie nie wiesz dokładnie gdzie upadł, do tego głębokość plus to że pewnie zapasł się w osady denne, taniej chyba będzie kupić nowy, bo nawet jeżeli wiesz dokładnie gdzie to tak naprawdę tylko ci się wydaje gdzie on może być, a wykrywacz podwodny to raczej droga zabawka, i raczej dla profesjonalistów

Pierscionek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-07-2010, 20:53   

Szczerze to sie nie znam na tym wszystkim ale licze na to ze ktos kto ma taki wykrywacz moze pomoc. Plywalam caly czas majac grunt pod nogami a wejscie do jeziora jest dosc niewielkie a wiec obszar poszukiwan nie jest rozlegly.

Nie znam sie coprawda na osadach i nie wiem na ile sa wstanie taki pierscionek wciagnac..

Co do kupna nowego.. to raczej chodzi o symbol i o fakt ze to byl "ten" pierscionek a nie zaden inny..

adriano210 

Kraj:
Ireland

Wysłany: 25-07-2010, 21:12   

Pierscionek, bardzo mi przykro ale nie tylko ty się tam kąpiesz, ktoś mógł na mim stanąć albo poprostu zobaczyć błysk w wodzie i go podnieść, mówiąc obrazowo to trzeba przesiać muł na minimum 20m kwadratowych, ja nie wiem czy ktoś ma taki i zechciał by go użyć, najtańszy jaki znalazłem to cena 1200 zł więc jeżeli woda płytka to kup wykrywacz maskę fajkę płetwy i poślij przyszłego męża

Pierscionek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-07-2010, 21:42   

hm ja zgubilam , wiec moj problem. A narzeczony brzebywa w Korei wiec raczej nic zdzialac nie moze.

Z tego co sie zorientowalam na innym forum ktos juz kiedys szukal pierscionka w jeziorze takowym wykrywaczem ,zakonczylo sie happy endem..

adriano210 

Kraj:
Ireland

Wysłany: 25-07-2010, 22:41   

oczywiście ale trzeba mieć wykrywacz, który kosztuje i ja znam mase ludzi z normalnymi wykrywaczami ale z podwodnym nikogo, więc musisz pytać albo kupić wykrywacz,

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 26-07-2010, 01:22   

sekta napisał/a:
Witam,
Mam ogromna prosbe - wierze, ze moze ktos z Was moze mi pomoc - dzis przy
pomoscie utopilem obraczke slubna. Glebokosc ok. 1,5 m, jestem w stanie
okreslic miejsce z dokladnoscia do 1-2 m. problem w tym, ze to w trzcinach i
slaba widocznosc - na bezdechu i bez maski hopeless... Lokalizacja: jezioro
Gilwa obok Gietrzwaldu (15 km od Olsztyna). Bardzo prosze o pomoc -
oczywiscie zaplace poszukiwaczowi (kazda cene)! oczywiscie przywioze na
miejsce i odwioze spowrotem...
Z gory dziekuje za pomoc!!!
W razie czego podaje tez telefon +7 985 763 46 47 (rosyjski, ale jakby co to
prosze o sms i ja oddzwonie).

tatanka 

Stopień: p1 i 1/2
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2010, 09:09   

taniej i prosciej kupic nowy i sie nie przyznac

leon 

Stopień: Instruktor SSI, TDI
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2010, 19:23   

Witaj,
mam wykrywacz (do 60m) i czasami coś tam znajduję ( sukces zależy od w miarę dokładnego podania miejsca, a na wodzie jest ciężko, chyba że przy punktach charakterystycznych np.pomost, na wprost małej plaży, itp.)
Mogę spróbować pomóc ale dopiero we wrześniu, wcześniej nie dam rady, brak urlopu.

Pierscionek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2010, 19:40   

oh bylo by cudownie! Niestety we wrzesniu wylatuje do Korei na rok ale moja siostra wie dokladnie gdzie znajduje sie miejsce w ktorym plywalam wiec mogla by pokazac.

Tam gdzie plywalam jest dosc niewielekie wejscie do wody z plazy.. plywalam do okolo 3 metrow glebokosci. Obszar poszukiwan jest raczej niewielki. Wydaje mi sie ze z takim wykrywaczem moglo by sie udac.

Pozdr

Staszex 

Stopień: łoo panie...
Kraj:
Jamaica

Wysłany: 27-07-2010, 10:38   

Pierścionku, ducha nie trać, myślę że ze pierścień się odnajdzie. Poszukaj podwodnego wykrywacza na forum Odkrywców. Na pewno znajdzie się ktoś kto Ci pomoże
http://odkrywca.pl/

tatanka 

Stopień: p1 i 1/2
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-07-2010, 17:59   

nie rozumiem tylko jednego, to byly zareczyny z jeziorem ?, bo jezeli nie to kto w "pełnym rynsztunku" wchodzi do wody ? ( widzialem cene tego pierscionka )
Chyba że zawsze nosisz ze soba cały dobytek ( tak jak to maja w zwyczaju ... chyba arabowie )

Pierscionek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 27-07-2010, 19:46   

tatanka: pierscionek zareczynowy jest poto by go nosic. Jesli cokolwiek dostajesz odrazu chowasz gleboko to jaki jest tego sens?
Pozatym prosze tu o pomoc i sadze ze twoja wypowiedz jest nie na miejscu i dosc niskiego lotu ale rozumiem ,ze ludzie sa rozni i musza sie w internecie wyzyc..

Staszex, dziekuje juz sie tam odezwalam.. jest dosc ciezko wszystko zgrac poniewaz duzo osob z podwodnym wykrywaczem mieszka w okolicach Warszawy..

Nuroslaw
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2010, 11:35   

Pierscionek napisał/a:
Plywalam caly czas majac grunt pod nogami

Pierscionek napisał/a:
plywalam do okolo 3 metrow glebokosci.

to wysoka jesteś :) . A szanse na znalezienie pierścionka sa minimalne. Nawet jeśli stoisz i spada Ci pod nogi, masz już problem go znaleźć.
Ostatnio zmieniony przez Nuroslaw 28-07-2010, 11:37, w całości zmieniany 1 raz  

Bartolomeo 

Stopień: CMAS P3/IANTD AdvEAN
Kraj:
Poland

Wysłany: 28-07-2010, 12:59   

Kiedyś udało mi się znaleźć zgubiony w wodzie przy brzegu mały kolczyk. Dziewczyna powiedziała że zgubiła 'gdzieś tu', ja zacząłem szukać przesiewając piasek palcami i znalazłem dość szybko. Fart niesamowity, ale jak widać się zdarza :)
powodzenia

aaa może zgubienie kolczyka to jakiś znak? ;)
Ostatnio zmieniony przez Bartolomeo 28-07-2010, 13:01, w całości zmieniany 1 raz  

Pierscionek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 28-07-2010, 15:17   

oby to nie byl znak ;)

co do glebokosci to na poczatku zle ocenilam ;) az taka wwysoka nie jestem :)

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 28-07-2010, 19:01   

tatanka napisał/a:
widzialem cene tego pierscionka

Pierscionek napisał/a:
jest dosc ciezko wszystko zgrac poniewaz duzo osob z podwodnym wykrywaczem mieszka w okolicach Warszawy.

Spoko. Wyciagna tyle kapsli, puszek po piwie, starych rowerow, kolpakow, ze na zlomie spokojnie dostanie na nowy pierscionek....

Pierscionek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 28-07-2010, 19:18   

Nawet Moderator tego miejsca ma niewiele klasy. Szczerze to prosze o usuniecie wpisu i mojego konta.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu