Cześć
Jak najbardziej można iść z brzegu. Dystans do przepłynięcia to jakiś 150-200m od brzegu. Byliśmy 2 razy i oba robiliśmy z plaży. Kumpel dał się namówić na nurka z łodzi. Po 2 godzinach siedzenia i czekania na łodzi aż inni nurkowie wyjdą z wody żałował że nie poszedł z nami z plaży.
Bryza jest zaznaczona boją (pierwsza boja z flagą od falochronu)
pozdrawiam juras
Wysłany: 05-11-2009, 17:53
GPS ci pokarze jak my nie mogliśmy znaleść wjechaliśmy do portu na helu tam weszliśmy do kapitantu i dali dokładny namiar ,na zwykłym gps taki jak jest w samochodzie pokazał nam dokładnie gdzie jest bryza tylko klucz weż z fokarni bo brama jest zamknięta dają za dowód na wymianke
Wysłany: 05-11-2009, 20:59
...ok, tkhx
robsonA
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 06-11-2009, 09:33
juras93050 napisał/a:
Kumpel dał się namówić na nurka z łodzi. Po 2 godzinach siedzenia i czekania na łodzi aż inni nurkowie wyjdą z wody żałował że nie poszedł z nami z plaży.
To po kiego właził na łódź, jak nie nurkował?
MARKUS5 napisał/a:
ylko klucz weż z fokarni bo brama jest zamknięta dają za dowód na wymianke
Za dowód i walory. Za sam dowód, byłoby zbyt pięknie W okolicy jest tańszy parking, ale więcej dreptania.
Ps. Pomijając żarcik z nie nurkowaniem. Warto opytać nurków na łodzi jaki mają plan. Szczególnie, jak się ma pianke i 15-tkę na plecach a obok siedzą goście w twinach i po 2 stage na głowę. Wejście do wody pod koniec ICH planu, pomoże oszczędzić sporo zdrowia i nerwów.
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 06-11-2009, 09:38, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 14-11-2009, 18:48
Nurkowanie z brzegu nie musi być płatne. Byłem przy topieniu bryzy właściwie 4 od końca zszedłem nim zatonęła. Wystarczy zaparkować auto tuż przy zamknietej bramie na małą plaże( to ta najblizej falochronu ) lub w ślepej uliczce również obok bramy tam też mozna parkowac nie łamiąc przepisów. Pozdrawiam
Wysłany: 14-11-2009, 18:53
...zgadza sie, ja podałem najbliższe miejsce (płatne) ale tuz przy wejsciu do fokarium mozna zaparkowac i wesjc do wody
dodatkowo - co ważne - jest na czy postawic sprzet,bo jest murek/falochron
Wysłany: 20-08-2010, 11:36
Witam.
Przepraszam, że odświeżam stary temat, ale chciałem się dowiedzieć, czy po zwiedzeniu Bryzy można wrócić do brzegu po dnie?
Będę przez tydzień na Helu i chciałem zanurkować na tym, mam nadzieję łatwym wraku. I zastanawiałem się, że o ile sens płynięcia do boi jest oczywisty, to wracać przeceiż można po dnie.
Ktoś tak robił?
Poza tym jak ktoś ma jakieś inne istotne info w tym temacie, to będę wdzięczny...
Pozdro
GT
Nie jest trudny, można wracać po dnie, czasem wizura nie rozpieszcza.
Szkoda że nie można podejść bliżej do bojki po falochronie.
P.S. Swoją drogą przypadkowo się natknąłem na pomysłodawcę zatopienia "Bryzy", pytał o opinie. Po czym stwierdził że skoro się "Bryza" przyjeła to ma już następne pomysły. Pewnie będzie samolot ale szczegółów ani terminu realizacji nie znam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko