Nie, zawał jeszcze nie, ale cały szereg przypadłości ujawniających się na zasadzie kostek domina - z dominantą zakrzepową, żeby nie wychodzić z konwencji
P.S.
Z całego (powiększonego) serca dziękuję za dobrorzeczenia. W Będzinie spędziłem znaczącą część dzieciństwa
Heheheee, wielki nicponiu ... Nie wiem czym Ci tam Pan Bucek pogrozil, ale się nie dawaj
Witaj w slodkim gronie!
Jak wyrownasz i się nauczysz jak zarcie i wysilek wplywaja na Twoja glikemie to rekreacyjnie daje się spokojnie nurac - waterman i ja przykladem
Techniczne ekstrema co prawda nie dla nas, ale podwoda stoi otworem - tylko dobrze się prowadz
Wiek: 61 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 2349 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-08-2010, 09:50
he he kol Beeker się znalazł. Gdzie się to bywało?
Wielki Nicponiu dasz radę. Dobry lekarz, stała kontrola posiłków, glikemii i za roczek, a może wcześniej do wody.
Jeśli chodzi o glukometry to posiadam dwa
taki
http://www.med-dom.pl/pro...IVE-zestaw.html
drugi t glukometr Bayera, ale nie jest już produkowany.
jeśli potrzebujesz innych informacji to pytaj
Dziękuję za miłe przywitanie - widzę, że we wcale niepodłą parantelę popadłem
Beeker napisał/a:
ale się nie dawaj
- pewnie! Ani ja z tych bojących, ani dających się byle choróbsku!
Beeker napisał/a:
Jak wyrownasz i się nauczysz jak zarcie i wysilek wplywaja na Twoja glikemie
- własnie pilnie dziurkuję palce, notuję wyniki, ważę się, mierzę ciśnienie i staram się ogarnąć tę piaskownicę
Beeker napisał/a:
Techniczne ekstrema co prawda nie dla nas
- w sumie to ja naprawdę lubię te pedalskie, kolorowe rybki...
waterman napisał/a:
i za roczek, a może wcześniej do wody.
- ooooo nie, żaden roczek. Roczek (ten) zamierzam zakończyć w Egiptowie na dużej porcji ośmiorniczek w głęgokim tłuszczu w Buddzie w Dahabie... Co?... Naprawe nie można?...
A bardziej serio, to pilnie uczę się i staram się podejść do tematu racjonalnie. Priorytetem dla mnie jest być tatusiem dla moich synów (6 i 8 lat) - jak najdłużej au naturelle, a nie pod postacią renty rodzinnej, choćby za cenę nurkowania. Jestem jednak dobrej myśli, przynajmniej jeśli chodzi o nurkowanie - i mój lekarz prowadzący też! Muszę tylko ustabilizować kilka parametrów i dorobić się w miarę normalnej powłoki skórnej na podudziach. Kurrrczę, jak mi brak tego syku gazu...
Wysłany: 18-08-2010, 13:06
wielki nicpoń napisał/a:
że cukrzyca to jeszcze nie koniec Świata.
pewno, że tak. Mój tato właśnie obchodzi 40 rocznicę życia z cukrzycą, a dopiero od kilku lat nie nurkuje.
Ja na początku, jak już wszystko zostało ułożone to dostałem takiego powera że hey
Dokladnie cukrzyca to nie koniec swiata i powod do ciecia zyl , a jeszcze tymbardziej do rezygnacji z nurkowania. Ja dokladnie w czerwcu zaczolem ponownie nurkowac , Odpoczelem od nurczenia 11 miesiacy ,ale dluzej sie juz nie dalo . Do tego zmienilem prace z siedzacej na prace pod golym niebem i odrazu zauwazylem poprawe . Obecnie biore 10 rapida i 10 lantusa rano ,w pludnie wogole nic niebiore , jedynie na noc 10 rapida i 10 lantusa przed snem.Lekaz krecil glowa ale po 2 miesiacach wreszcie przytaknol i jest git.Ostanio cukie tak mi sie plasuje 94 - 140 - 160 - 120.
Jeszcze nie wiem, czy można, ale jeśli można - stawiam wszystkim (jak nie można, to napiszcie, co można ).
Szczególne pozdrowienia dla Chirurga - kto wie, może nawet się znamy...
[ Dodano: 20-08-2010, 20:55 ]
Minęło ponad 240 minut - nie mogę edytować.
Waterman, czy udało Ci się namówić ACh Active do "gadania" z IRDA w laptopie? A jeśli nie, to czy jest możliwość zastąpienia IRDA - firmowego klamota za 150 zł - niefirmowym klamotem za kilkanaście czy kilkadziesiąt złotych?
Szczególne pozdrowienia dla Chirurga - kto wie, może nawet się znamy...
Jak to mowia niektorzy "Swiat jest duzy ;D , ale i tak sie wszysc spotykaja w Wiedniu".
Co do znajomosci to moze , niewiem czy Pan kojazy baze ratownicza na Kunicach , kiedys tam katowalem kurs MR , WR i butle do nurkowania tez tam znalazlem :E .
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Chirurg 21-08-2010, 17:18, w całości zmieniany 2 razy
- za "Pan" łamię wszystkie kości długie. Powoli i napawając się cierpieniem łamanego.
Bazę WOPR w Kunicach szczególnie z czasów około niesławnej pamięci Pawła F. pamiętam doskonale, bo się kręciłem zwłaszcza tam i na "harcerskiej". Z ciekawszych występów pamiętam, jakeśmy zatopili "Szpaka"...
Jeśli pamiętasz grubego faceta pływającego na żółtym Bezie 4 - to ja
OJ to byly dobre czasy za Marka .K sie dzialo na WOPR sporo dobrego.
Pamietam wmiare dobrze ;D jak niemcy i niemki przjechali do Kunic ojjj dzialo sie dzialo .
A Pawla F. pamietam to byl szczegolny oslizly typ Grrr. Z tego co sie orjetuje dostal ostro z wyskoku na klate , nalezalo mi sie.
Co do Beza 4 to niekojaze ciebie ale pamietam ze twoja lajba byla cumowana bardziej od plazy .Ja sie roznie przewijalem raz spalona wopr kuniec i lok to byly szalone mlodziencze lata .
A ja ponawiam pytanie - czy da się przymusić Accu-Cheka do współpracy ze "zwykłą" IRDĄ?
Ewentualnie jaka IRDA w cenie zgodnej z elementarnymi zasadami zdrowego rozsądku może współpracować z AC Active?
Wysłany: 26-08-2010, 17:02
wielki nicpoń napisał/a:
A ja ponawiam pytanie - czy da się przymusić Accu-Cheka do współpracy ze "zwykłą" IRDĄ?
Ewentualnie jaka IRDA w cenie zgodnej z elementarnymi zasadami zdrowego rozsądku może współpracować z AC Active?
nie nie bedzie współpracować. potrzebyn jest specjalny panel, dostępny u producenta
Eppur si muove!
Znalazłem ciekawą stronę z ciekawymi linkami - szkoda tylko, że mój lengłydż jest taki słaby. Nie mówiąc o znajomości peryferiów komputerowych, ale na smętne, jesienne wieczory będzie w sam raz!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko