Wysłany: 10-06-2010, 12:46 Jakie warunki na zatoce Gdańskiej?
Witam i mam pytanie czy możecie napisać jakie obecnie warunki są na zatoce Gdańskiej?
Mamy zamiar w następny weekend wybrać się w parę osób na kilka nurów wrakowych w zatoce ale nie wiemy jak tam teraz wszystko wygląda po fali powodziowej. Chodzi o takie wraki jak Delfin,Groźny ,Bryza ,Malutka itp. Dzięki za każde info
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 10-06-2010, 18:49
W ostatni weekend od 0 do 10 m masakra - 1-2 m. Poniżej dobrze, im głębiej tym lepiej. Około 40 m (np. Trałowiec) już bardzo pięknie. Kolega tylko narzekał na wizurę na Malutkiej (ORP "Ślązak"). Ale tłum był wtedy taki, że jakby dobrze prosiakiem rzucił, to by 8 nurków na raz trafił.
Ostatnio zmieniony przez hubert68 10-06-2010, 18:50, w całości zmieniany 1 raz
Witam!
Orientuje się ktoś jak obecnie wygląda wizura na zatoce? Najlepiej jakieś świeże wieści z Bryzy, Trałowca oraz Groźnego.
Z góry dziękuję.
pozdrawiam
Tomster
Wysłany: 15-09-2010, 16:00
Byłem na Bryzie trochę ponad 2 tyg temu i jeśli chodzi o widoczność, to zauważyłem pewną prawidłowość. A raczej zupełną nieprawidłowość...
Mianowicie nurkowanie w odstępie dwóch dni dało różnicę w widoczności o połowę:
nurek nr1 6-7m widocznści
nurek nr2 3-4m (lub mniej)
Warunki są bardzo zmienne.
Poza tym, widoczność w Jastarni może być zupełni inna niż w Helu.
Pozdrawiam.
Orientuje się ktoś jak obecnie wygląda wizura na zatoce? Najlepiej jakieś świeże wieści z Bryzy, Trałowca oraz Groźnego.
Pytaj Andrzeja Salę - zazwyczaj ma info na biezaco. tel. ktos podawal w innym watku. z wizura generalnie jak z prognoza pogody: na 12h sie jeszcze jakos sprawdza, na dluzej nie zawsze .
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 15-09-2010, 23:30
Plotki głoszą, że sztormowo aktualnie jest...
Jestem w dalekiej Hiszpanii ale myślałem o weekendzie w Jastarnii. Ktoś może potwierdzić jakie warunki na morzu?
w trojmiescie raczej spokojnie, moze na polwyspie dmie mocniej?
http://new.meteo.pl/
najlepiej planowac max 24h przed lub polubic plywanie na desce jako dobra alternatywe ;>
najlepiej planowac max 24h przed lub polubic plywanie na desce jako dobra alternatywe ;>
To wiadomo, ale teraz musiałem wcześniej zaplanować weekend. Jako alternatywę mam zawsze ścinkę na Wdzydzach i chyba z tej opcji pozostaje mi skorzystać bo woda w jeziorze ostatnio była rewelacyjna!
pozdrawiam
tomster
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko