Kto w Polsce szkoli w zakresie SM? Nie chodzi mi o kurs jaskiniowy, tylko szkolenie w zakresie obsługi samej konfiguracji (plastik mi nie jest potrzebny).
Interesuje mnie zrobienie w najbliższym czasie kursu, w którym instruktor będzie w stanie wypożyczyć uprząż bo w tym sezonie nie mam ochoty kupować nowej.
Szukam na googlach i nic nie ma.
Pozdrawiam
Piotrek
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 24-09-2010, 16:37, w całości zmieniany 1 raz
Michał Winek prowadzi warsztaty wg szkoły francuskiej. wprawdzie są to warsztaty pod kątem jaskiniowym, ale podejrzewam, że jak opowiesz, co Cie interesuje, to popracuje z Tobą jak sobie tego zyczysz. cave-diving.pl
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 27-09-2010, 20:53
piotr_c napisał/a:
train napisał/a:
a to już bardziej Twoje rejony.
Właśnie o to mi chodzi, ale wypytałem znajomych i niestety nikogo na południu Polski nie znają.
a to rzeczywiście dałeś czadu!
ja nuram w SM i znam trochę osób które również to praktykują..
sprzęt też mogę załatwić, jak byś chciał spróbować.
jak zwykle szukasz daleko a masz pod nosem! partnurka z którą notabene wybierasz się na najbliższy weekend?
a jeśli chodzi o znane mi szkolenia na Południu:
konfiguracja SM - warsztaty Majkiego (często na Zakrzówku, Koparkach)
warsztaty GNJ - raz do roku, są pod kątem jaskiniowym, ale sporo możliwości poobserwowania konfiguracji
Krzysiek Starnawski - na pewno, ale nie sądzę, że łatwo go będzie w tym celu dorwać, ma teraz sporo całkiem interesujących planów
ja nuram w SM i znam trochę osób które również to praktykują..
sprzęt też mogę załatwić, jak byś chciał spróbować.
A bo pizzę na jakichś konferencjach zamawiasz zamiast ze mną o konkretach gadac
Zdzwonimy się w tej sprawie.
nurkot napisał/a:
jak zwykle szukasz daleko a masz pod nosem! partnurka z którą notabene wybierasz się na najbliższy weekend?
O ile wyleczę katar. Doprawiłem się wczoraj na Koparkach i dzisiaj od rana mnie męczy
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 27-09-2010, 21:20, w całości zmieniany 1 raz
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 27-09-2010, 22:23
piotr_c napisał/a:
Szukam na googlach i nic nie ma.
A tu http://vimeo.com/9068399 byłeś? Bawię się SM jak tylko mam czas (jeszcze nie zdecydowałem się używać SM podczas szkoleń które prowadzę, ale w trakcie prowadzenia jednych warsztatów z technik nurkowych używałem już tej konfiguracji
Być może zdecyduję się na używanie SM do innych szkoleń?
Tam są trzy filmiki z róznych eksperymentów z SM. Niestety filmiku z ostatecznej wersji jeszcze nie zrobiłem, ale pewnie niebawem coś nakręcę aby sprawdzić naocznie efekty.
Aktualnie koncepcja i konfiguracja sprzętu jest już
zakończona bo osiągnąłem to na czym mi zależało. Czyli Sidemount do nurkowań rekreacyjnych oparty na ogólnie dostępnym sprzęcie. To na czym pływam jest całkowicie moją koncepcją i konstrukcją ale co trzeba podkreślić wyszedłem z Razora jako podstawy dalszych działań. Potem prawie wszystko zmieniłem albo diametralnie albo kosmetyka.
Jak chcesz to chętnie podzielę się swoimi dotychczasowymi doświadczeniami z tym sprzętem. Ba, użyczę Ci klamota. I będzie to moja chytra sztuczka aby Ci nieco w głowie namieszać Ale co tam gadam, Ty już masz zamieszane skoro dopytujesz o SM.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko