Na 6 m widoczność 1-2 m metry ale bylo pelno nurasow i widac ze czesc z nich nie wie co to frog-kick.Na 15.5 m widocznosc gwaltownie wrasta nawet 7 m.Temp 13 C
Tez bylem w niedziele na Lubikowie na glebokosci okolo 15-20 wizura swietna jak podal kolega wyzej.Wszystki jeziora w okolicy gorzowa kwitna.Lubikowo zawsze pewne lubie to jeziorko ale musze w koncu pojechac na łagow nigdy tam nie nuralem a podobno jest super.Tylko ten dojazd na jezioro....
Ostatnio zmieniony przez hazi 20-07-2010, 19:10, w całości zmieniany 2 razy
przy Amalii wietrznie, widoczność 2-3 m, im głębiej tym lepiej bo dalej od kursantów. Dzisiejsi chyba ćwiczyli nurkowanie jaskiniowe, bo dwóch ostatnich z grupy sunąc w kierunku łodzi przezornie trzymało się poręczówki. Gdy ich minąłem też przez chwilę poczułem przemożną potrzebę uchwycenia się czegoś pewnego, ale przemogłem się. Temperatura przy powierzchni 8 stopni, na 17 m 5. Okonie już obudziły się ze snu zimowego.
Warunki pod wodą z dnia 11.09.2011 wizura 5 do 6 metrów jak na moje niedoświadczone oko termoklina na 10 metrach w sumie warunki całkiem znośne fajne nurkowanie godzina i 40 minut pod wodą.
Szkoda ze nie często mi się zdarzają takie warunki ale fajny nurek.
Dzisiaj wizura REWELACYJNA, 5-10m, ale bliżej stałego 8
Czy ktoś z Was wie o dłubance na lubikowskim? Widzieliśmy dzisiaj mocno zagrzebane w mule coś co może być takim obiektem, ale pewności nima jak bardzo to stare
Witam
PawełW i MichałP nurkowanie od strony Stołunia wizura jak pisze diveadventure
ale głębiej nie za bardzo nurek max 33m na rebach MEG i mCCR
pozdro
Dodano: 23-11-2011, 19:39
Lubikowo 22.11.2011 przed południem, woda do d..y. O tej porze roku widoczność 2-3m tragedia (:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko