Na temat tycg pletw niewiele wiem ale zamierzam je kupic bo maja bardzo rozsadna cene . Ogolnie jezeli chodzi o produkty Scubatech to bardzo je sobie cenie ostatnio kupilem ich automat ale jeszcze nie mialem okazji go sprwdzic. Produkty Scubatech nie odbiegaja jakoscia od produktow innych firm z tego wzgledu ze sa kupowane w tych samych fabrykach ale scubatech kupuje w takich ilosciach ze ma duze rabaty i moze miec nizsze ceny.
Jakie to ma znaczenie w trakcie pływania, to ciężko mi jest określić, bo nie miałem ich na nogach, ale może warto się zastanowić nad płetwami TechFin Dive Systemu???
Od razu mają sprężyny i ją dokładną kopią Jet Finów Scubapro.
Wiem gdzie je kupić w Wa-wie, niestety nie znam ceny.
Ale jest strona http://www.divesystem.pl/kontakt.htm co prawda nie ma na niej płetw, ale skoro podpisują się jako DiveSystem, to powinni coś wiedzieć o tych płetwach, zwłaszcza o cenie i dostępnośći
Udało mi się dodzwinić (wczoraj bez skutku).
Zman już ceną, ale jest ona dużo wyższa niż Scuba Tech.
No cóż trzeba będzie wybrać jakieś rozwiązanie.
Chciałbym jeszcze dostać jakąś informację od osób które pływają i w Scuba Tech Jet i w Dive System Tech Jet.
Pozdrawiam
Bartosz
Jeśli chodzi o wartość, to policz sobie jeszcze ile będzie Cię kosztowała wymiana pasków w płetwach Scuba Tech na stalowe sprężyny.
Ostatnio widziałem sprężyny w cenie 229 zł za komplet ale pewnie moża gdzieś taniej znaleźć.
W takim razie pozostaje tylko kwestia wspominanych wcześniej otworów.
Trudno mi coś doradzić, 150 zł to nie mała kwota, a czy te otworki mają jakieś większe znaczenie?? Nie wiem
Może jest na Forum jakiś inżynier, który mógłby coś na ten temat powiedzieć??
A może Lobster ma jakieś doświadczenie?? Lub wiedzę na ich temat?
Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 16-04-2004, 17:20
Radol napisał/a:
a czy te otworki mają jakieś większe znaczenie??
Plywalem w takich i w takich i otworki nie robia roznicy. Material i wielkosc sa o wiele bardziej krytyczne.
Tak w sumie to niewazne jakie pletwy mamy na nogach, wazne, zeby paski nam nie pekaly znienacka, nie plataly sie po calym oceanie i zebysmy umieli w tych pletwach kontrolowac pozycje w wodzie, czyli do przodu, zabka, flutter, kreciolki w miejscu, plywanie do tylu itd.. W stratosach tez sie da .
A praktycznie to poruszasz nogami na boki zwiekszajac kat natarcia przy ruchu na zewnatrz i zmniejszajac go przy powrocie. Wypadkowy ciag masz wtedy wstecz. Pierwszy kop z reguly ma mizerny efekt, trzeba pociagnac 2, 3 razy zeby stwierdzic czy jednak idzie. O wiele latwiej jest zaczac w basenie z samymi pletwami i opanowac odpowiedni ruch i pozniej zaaplikowac go do twina niz probowac nauczyc sie pedalowania do tylu od zera z calym szpejem.
Ostatnio zmieniony przez lobster 20-04-2004, 20:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko