Nurkowalem w sierpniu z Diving-Stars i moge Ich z czystym sumieniem (zupelnie poczatkujacego) polecic. Sprzet byl OK, porzadna lajba i BARDZO mila zaloga.
Pozdrowienia i podziekowania dla Czerwonego Kapturka Waldka i calej zalogi
Właśnie wróciłem z Hurgady nurkowałem z Aszrafem, Maćkiem i Agnieszką z Walidem oprowadzał nas po El Marina super załoga , miła atmosfera
pozdrawiam z całym DecompressionTeam pl wszyscy wrócili zadowoleni tylko Kasia nie zdążyła na masaż jeszcze raz pozdrawiam
a innym polecam super ludzie
Spokojnie potwierdzam. Nurkowałem z nim w lipcu (6 dni) i było ok. Bezpiecznie i profesjonalnie, odbierali na czas z hotelu i mają przestronne łodzie. Lecę w grudniu do Hurghady jeszcze raz i napewno zanuram z nimi. Jak bedziesz chciał wiecej info pisz na pw
Wysłany: 11-11-2009, 14:26
Po analizie za i przeciw wybrałem Seva Divers.
Rzeczywiście bardzo punktualni i bez wtopy pomimo dzielenia pakietu na kilkudniowe przerwy, nie trzeba było się przypominać, w które dni mają przyjechać pod hotel.
Może i inni są lepsi i pływają w fajniejsze miejsca (chociaż w Hurghadzie chyba już takich nie ma) to zdecydowanie polecam tym, którzy nie mają wygórowanych wymagań.
Ogólnie jestem zadowolony i pewnie jeszcze nie raz z ich oferty skorzystam.
Wysłany: 11-11-2009, 22:46
nurkowałem z halabanaha oraz ilios w hurghadzie. to drugie porażka , niby niemiecka baza własne łodzie itd.(leniwi instruktorzy, nudne miejsca) polska baza jesli jestes juz po aowd bedzie super ja na 6 nurków miałem 6 super, szczególnie nocne, dużo zabawy było wiecej radości niż w marsa el alam
Wysłany: 06-06-2010, 19:51
Właśnie wróciłem z nurania w Hurghadzie z Diving Stars. Moge polecic z czystym sumieniem. Bardzo fajna ekipa, punktualnie zabierają z hotelu, żadnych nieprzyjemnych niespodzianek. No i udało się trafić rodzinę delfinów co mi się zdarzyło w Egipcie (na bodajże 7 pobyt) po raz pierwszy
pozdrowienia dla Walida !
Polecam COLONA i hotel Megawishe [ chyba tak się pisze] Po śniadaniu spacerkiem do centrum [ 3 minuty]. Obsługa polskojęzyczna - na łodziach smacznie i miło. U Doroty można wcześniej zaklepać fajne upusty. Polecam Bartka. Ale rafy to należy wskazać samemu- rutyna pcha ich ciągle w te same miejsca.
Wysłany: 19-06-2010, 14:15
I to jest wada forów internetowych. Po jednym zdaniu ktoś sobie może wyrobić opinię na temat bazy.
Z Sevą zrobiłem koło 40 nurkowań, z tego część na safari.
Tarek jest do bólu przeczulony w kwestii bezpieczeństwa. Dlatego niechętnie chodzi głęboko, szczególnie jak nie zna nurka. Owszem, zdarzało się, że np. mój partnur kończył nurkowanie na 30 bar, ale np. miał on najmniej powietrza z całej grupy, wisieliśmy w tym momencie na 5m nad łodzią, a ja miałem w swojej butli 70 i prawie octo w ręku w razie "w".
Przy nurkowaniu w prądzie standardem było idziemy pod prąd, jak ktoś pierwszy ma 100, wtedy wracamy.
Co do samej bazy jak napisali przedmówcy, wszystko jest w miarę w normie, bez rewelacji ale za rozsądną cenę. Cena ustalona raz, nie zmienia się. No może za wyjątkiem napiwków na safari, które na koniec okazały się obowiązkowe w określonej wysokości.
Haw napisał/a:
w zasadzie az ktos wejdzie na ok. 30 bar
dobrze, że nie na zero. I to dla mnie dyskwalifikuje bazę.[/quote]
Jeśli chodzi o nurkowanie w Hurghadzie to ostatnio nurkowałem u gościa ma na imie Hadi, super atmosfera , świetnie mówi po polsku, dobry sprzęt, cennik też ok, polecił mi go znajomy wiec też polecam www.hurghada-nurkowanie.com
Nurkowałem z sevadivers w sierpniu drugi raz, co prawda jestem początkującym nurkiem ale bardzo mi się podobało u nich. Tarek rozmawia po polsku jest sympatyczny i życzliwy jak i cała załoga, jedzonko smaczne i myślę że to najtańsza baza jak się wcześniej np:przez GG. Na pewno jeszcze z nimi będę nurkował !!!
Moim zdaniem Halabanaha ma dobrych divemasterów (Egipcjan) oraz niezłych instruktorów (Polaków) jeśli chodzi o sprzęt to widać,że zadbany (ja nurkowałem na własnym).
Sama organizacja nurkowań na łodzi budziła mije zastzrżenia ( np. check po nurkowaniu) - ale to inna muzyka.
Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1731 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-11-2010, 13:50
adalbert napisał/a:
Moim zdaniem Halabanaha ma dobrych divemasterów (Egipcjan) oraz niezłych instruktorów (Polaków) jeśli chodzi o sprzęt to widać,że zadbany (ja nurkowałem na własnym).
Sama organizacja nurkowań na łodzi budziła mije zastzrżenia ( np. check po nurkowaniu) - ale to inna muzyka.
Wysłany: 05-01-2011, 14:53
dariusznow napisał/a:
a co myślicie o koralowemorze.com
Robiłem u nich OWD. Michał moim zdaniem dobry instruktor. Dużo się dowiedziałem i myślę że zaszczepił mi nurkowanie bardzo głęboko. Jako kursant polecam. Co do turystyki to się nie wypowiadam. Z tamtych czasów mieli dobre ceny i w miarę sensowną obsługę. Co prawda baza na samym końcu H. (północnym). Busikiem miałem obwodnicą 31 km. Ale już w bazie spoko. Magazyn sprzętu z suszarnią. Każdy ma swój wieszak i kosz na graty. Przed zaokrętowaniem grzecznie graty zawozili jeepem na statek. Przystań w hotelu więc spacerkiem do łodzi. Atmosfera ok. Baza urządzona po egipsku , chyba nawet egipska w całości ale ogólnie spoko. Fajni ludzie z uśmiechem i luzem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko