Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Centra nurkowe - Hurghada
Autor Wiadomość
Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-11-2009, 23:34   

nurkowacz napisał/a:
I to dla mnie dyskwalifikuje bazę.
mozesz napisac dlaczego?

Parker 

Stopień: MSDT PADI, EFR&C
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-11-2009, 12:05   

ByQ napisał/a:
Nurkowalem w sierpniu z Diving-Stars i moge Ich z czystym sumieniem (zupelnie poczatkujacego) polecic. Sprzet byl OK, porzadna lajba i BARDZO mila zaloga.
Pozdrowienia i podziekowania dla Czerwonego Kapturka Waldka i calej zalogi ;)

Właśnie wróciłem z Hurgady nurkowałem z Aszrafem, Maćkiem i Agnieszką z Walidem oprowadzał nas po El Marina super załoga , miła atmosfera
pozdrawiam z całym DecompressionTeam pl wszyscy wrócili zadowoleni tylko Kasia nie zdążyła na masaż jeszcze raz pozdrawiam
a innym polecam super ludzie

kewals 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-11-2009, 23:54   

tomtom16 napisał/a:
Adrian z High Dive - maja stronkę na necie

Spokojnie potwierdzam. Nurkowałem z nim w lipcu (6 dni) i było ok. Bezpiecznie i profesjonalnie, odbierali na czas z hotelu i mają przestronne łodzie. Lecę w grudniu do Hurghady jeszcze raz i napewno zanuram z nimi. Jak bedziesz chciał wiecej info pisz na pw

Mazur 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-11-2009, 14:23   

Polecam Halabanaha

RobsonA 

Stopień: fullTMX TDI, PSAI
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-11-2009, 15:14   

zdecydowanie COLONA- Dorota Czerrny - wpisz w google i zobacz kto to jest :)

poza tym baza skandynawska i jest porządek i pewnosc jakości
r

magul 

Stopień: MSD, SM IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-11-2009, 14:26   

Po analizie za i przeciw wybrałem Seva Divers.
Rzeczywiście bardzo punktualni i bez wtopy pomimo dzielenia pakietu na kilkudniowe przerwy, nie trzeba było się przypominać, w które dni mają przyjechać pod hotel.
Może i inni są lepsi i pływają w fajniejsze miejsca (chociaż w Hurghadzie chyba już takich nie ma) to zdecydowanie polecam tym, którzy nie mają wygórowanych wymagań.
Ogólnie jestem zadowolony i pewnie jeszcze nie raz z ich oferty skorzystam.

KazikS 

Stopień: zawodowy,P2,etdo
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-11-2009, 22:46   

nurkowałem z halabanaha oraz ilios w hurghadzie. to drugie porażka , niby niemiecka baza własne łodzie itd.(leniwi instruktorzy, nudne miejsca) polska baza jesli jestes juz po aowd bedzie super ja na 6 nurków miałem 6 super, szczególnie nocne, dużo zabawy było wiecej radości niż w marsa el alam

lampasek9 

Stopień: AOWD
Kraj:
Nepal

Wysłany: 06-06-2010, 19:51   

Właśnie wróciłem z nurania w Hurghadzie z Diving Stars. Moge polecic z czystym sumieniem. Bardzo fajna ekipa, punktualnie zabierają z hotelu, żadnych nieprzyjemnych niespodzianek. No i udało się trafić rodzinę delfinów co mi się zdarzyło w Egipcie (na bodajże 7 pobyt) po raz pierwszy :)
pozdrowienia dla Walida !

RobertH 

Stopień: AOWD + coś tam
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-06-2010, 09:49   

Polecam COLONA i hotel Megawishe [ chyba tak się pisze] Po śniadaniu spacerkiem do centrum [ 3 minuty]. Obsługa polskojęzyczna - na łodziach smacznie i miło. U Doroty można wcześniej zaklepać fajne upusty. Polecam Bartka. Ale rafy to należy wskazać samemu- rutyna pcha ich ciągle w te same miejsca.

Piotrek Ginter 

Stopień: TMX CCR / Instruktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-06-2010, 12:47   

RobertH napisał/a:
na łodziach smacznie i miło. U Doroty można wcześniej zaklepać fajne upusty. Polecam Bartka.

A mnie bardziej smakuje egipskie jedzenie. Polecam Falafel. :bee;

szuwar 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-06-2010, 14:15   

I to jest wada forów internetowych. Po jednym zdaniu ktoś sobie może wyrobić opinię na temat bazy.
Z Sevą zrobiłem koło 40 nurkowań, z tego część na safari.
Tarek jest do bólu przeczulony w kwestii bezpieczeństwa. Dlatego niechętnie chodzi głęboko, szczególnie jak nie zna nurka. Owszem, zdarzało się, że np. mój partnur kończył nurkowanie na 30 bar, ale np. miał on najmniej powietrza z całej grupy, wisieliśmy w tym momencie na 5m nad łodzią, a ja miałem w swojej butli 70 i prawie octo w ręku w razie "w".
Przy nurkowaniu w prądzie standardem było idziemy pod prąd, jak ktoś pierwszy ma 100, wtedy wracamy.
Co do samej bazy jak napisali przedmówcy, wszystko jest w miarę w normie, bez rewelacji ale za rozsądną cenę. Cena ustalona raz, nie zmienia się. No może za wyjątkiem napiwków na safari, które na koniec okazały się obowiązkowe w określonej wysokości.

Haw napisał/a:
w zasadzie az ktos wejdzie na ok. 30 bar

dobrze, że nie na zero. I to dla mnie dyskwalifikuje bazę.[/quote]

Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-06-2010, 15:20   

szuwar napisał/a:

Haw napisał/a:
w zasadzie az ktos wejdzie na ok. 30 bar

dobrze, że nie na zero. I to dla mnie dyskwalifikuje bazę
dlaczego? jak konczysz nurkowanie ogladajac rafe na 5m, to rozsadna rezerwa moze byc nawet 20 bar.
btw, te 30 bar to wlasnie w seva...

AndrzejZych 

Kraj:
Poland

Wysłany: 18-09-2010, 00:17   

Jeśli chodzi o nurkowanie w Hurghadzie to ostatnio nurkowałem u gościa ma na imie Hadi, super atmosfera , świetnie mówi po polsku, dobry sprzęt, cennik też ok, polecił mi go znajomy wiec też polecam www.hurghada-nurkowanie.com

Mariusz Henschke 

Stopień: owd
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-09-2010, 13:56   sevadivers

Nurkowałem z sevadivers w sierpniu drugi raz, co prawda jestem początkującym nurkiem ale bardzo mi się podobało u nich. Tarek rozmawia po polsku jest sympatyczny i życzliwy jak i cała załoga, jedzonko smaczne i myślę że to najtańsza baza jak się wcześniej np:przez GG. Na pewno jeszcze z nimi będę nurkował !!!

SZymEK vel Tomek 

Stopień: OWD no i te inne też
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-11-2010, 20:20   

a zna ktoś centrum Lighthous, co o nich myślicie?

adalbert 

Stopień: Divemaster
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-11-2010, 12:48   

Moim zdaniem Halabanaha ma dobrych divemasterów (Egipcjan) oraz niezłych instruktorów (Polaków) jeśli chodzi o sprzęt to widać,że zadbany (ja nurkowałem na własnym).
Sama organizacja nurkowań na łodzi budziła mije zastzrżenia ( np. check po nurkowaniu) - ale to inna muzyka.

styx 

Stopień: IANTD NTx Instructor
Kraj:
USSR

Wysłany: 10-11-2010, 13:50   

adalbert napisał/a:
Moim zdaniem Halabanaha ma dobrych divemasterów (Egipcjan) oraz niezłych instruktorów (Polaków) jeśli chodzi o sprzęt to widać,że zadbany (ja nurkowałem na własnym).
Sama organizacja nurkowań na łodzi budziła mije zastzrżenia ( np. check po nurkowaniu) - ale to inna muzyka.

http://www.cdws.travel/di...ve-centers.aspx

Blacklisted Online Diving Operators
Website
....
www.halabanaha.pl
....

~S

adalbert 

Stopień: Divemaster
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-11-2010, 19:21   

Jakby to powiedzieć styx.
You're right.
Better are Egiptian's centers near Halabanaha (f.e. Dive Too)

dariusznow 

Stopień: aowd
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-01-2011, 13:54   

a co myślicie o koralowemorze.com :?;

rafixpol2 

Stopień: DM Padi, Deep
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-01-2011, 14:53   

dariusznow napisał/a:
a co myślicie o koralowemorze.com :?;

Robiłem u nich OWD. Michał moim zdaniem dobry instruktor. Dużo się dowiedziałem i myślę że zaszczepił mi nurkowanie bardzo głęboko. Jako kursant polecam. Co do turystyki to się nie wypowiadam. Z tamtych czasów mieli dobre ceny i w miarę sensowną obsługę. Co prawda baza na samym końcu H. (północnym). Busikiem miałem obwodnicą 31 km. Ale już w bazie spoko. Magazyn sprzętu z suszarnią. Każdy ma swój wieszak i kosz na graty. Przed zaokrętowaniem grzecznie graty zawozili jeepem na statek. Przystań w hotelu więc spacerkiem do łodzi. Atmosfera ok. Baza urządzona po egipsku , chyba nawet egipska w całości ale ogólnie spoko. Fajni ludzie z uśmiechem i luzem.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu