Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-01-2011, 21:18
hmm.. no piękna dyskusja w Sylwestra i Nowy Rok.
w sumie dość na miejscu bo wypadków w noc 31.12./1.1. jest zwykle sporo.
ja tak z innej perspektywy.
oceniając kursy.
pierwszy porządny kurs miałam na studiach, był on naprawdę niezły, lecz oceniłam to znacznie później, po kilku innych kursach.
takich kursów na prawdę warto przejść kilka, może dlatego ważne są tylko przez określony czas?
warto w różnych organizacjach, u różnych osób.
na pewno trzeba znać standardy, ale trzeba też myśleć i to sporo:
bezpieczeństwo własne - już tu się zaczyna używanie mózgu.
potem działa się wg. standardów, wg. wyuczonych odruchów, ale nawet na kursie PADI Rescue uczy się, że nie na wszystko jest standard, że trzeba jednak myśleć.
ważne natomiast jest by nie zatrzymać się na myśleniu, ale też działać i nie bać się tego działania.
co za idiotyczna sprawa że ci studenci medycyny z linka wyżej zostali opieprzeni!
moim zdaniem najtrudniej nauczyć i nauczyć się działania, podejmowania akcji, nie stania obojętnie. zmiana psychiki. uwierzenia w siebie. i tu fajnie że Syrenka ma optymistyczne podejście - tego trzeba nauczyć ludzi, oni muszą uwierzyć.
***kiedyś jadąc ulicą zauważyłam leżącego pod rusztowaniem, zaparkowałam samochód i pobiegłam ratować gościa... mało nie wpadłam na plan filmowy. jedynie zastanowiło mnie czemu jeszcze nie ma karetki, skoro akcja dzieje się 20m od szpitala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko