Wysłany: 18-05-2011, 15:58 4-5 czerwca wyjazd na wraki i okręt ratowniczy MW
Zapraszam na weekend 4-5 czerwca (wyjazd w piątek po pracy) na nurkowania na wrakach połączone z ATRAKCJĄ czyli zwiedzaniem ( dotykaniem, rozmową z nurkami wojskowymi, omawianiem z pokazem akcji ratowniczej) jednego z dwóch w Polsce Okrętów Ratowniczych Marynarki Wojennej. Na okręcie służącym m. inn. do ratowania załóg z okrętów podwodnych będziemy zwiedzać komorę dekompresyjną, oglądać nurków w strojach klasycznych, których używają podczas takich akcji .
PLAN WYJAZDU:
1. Spotykamy się na miejscu w Gdyni przed północą w piątek. Najlepiej pojechać w kilka osób jednym samochodem, w celu zmniejszenia kosztów paliwa.
2. W sobotę zaczynamy od wizyty na okręcie, potem robimy jedno nurkowanie na wrak, wieczorem organizujemy bezalkoholowa imprezkę.
3. W niedziele wypływamy łodzią i robimy 2 nurkowania na wrakach.
UWAGA! Wszystkie nurkowania na wraki będą dopasowane do umiejętności osób, które wezmą udział w wyjeździe, proszę więc nie obawiać się stopnia trudności. Zawsze obecnych będzie 2 instruktorów.
UPRAWNIENIA
Osoby po OWD plus ok. 20 nurkowań w sumie mogą bez problemu wziąć udział w wyjeździe, jednak jeśli nie maja uprawnień wrakowych to nadarza się świetna okazja, by połączyć wyjazd z kursem. Część teoretyczna może odbyć się w Warszawie przed wyjazdem.
CENA:
1. Noclegi w cenie 50 – 60 zł. od osoby
2. Dla osób nie biorących udziału w kursie 430 zł. za opisane 2 dni nurkowe, w tym 3 nabicia butli własnej. Dla osób pożyczających butlę
3. Dla osób biorących udział w kursie wrakowym kurs plus wyjazd nurkowy 830 zł. w tym 3 nabicia butli własnej.
4. Dojazd własny
i co to znaczy, że będzie wszystko dopasowane do poziomu i jak ktoś jest OWD to da radę?
czyli jak ja chcę wraki 60+ to będzie coś dla mnie i jednocześnie się dla OWD coś znajdzie?
bo nie łapię za bardzo...
Ostatnio zmieniony przez KasiaK 18-05-2011, 20:55, w całości zmieniany 1 raz
Pewnie jak będzie grupa z OWD to dostanie instruktora i do 17m na wrakach "poszaleje" a jak tylko masz doświadczenie w nurkach 60+ i czujesz się na siłach to możesz takowe wraki robić ale nikt za ciebie odpowiedzialności nie weźmie gdyż twój certyfikat ogranicza cie do danej głębokości. A co zrobisz to na własne ryzyk fizyk.
Pewnie jak będzie grupa z OWD to dostanie instruktora i do 17m na wrakach "poszaleje" a jak tylko masz doświadczenie w nurkach 60+ i czujesz się na siłach to możesz takowe wraki robić ale nikt za ciebie odpowiedzialności nie weźmie gdyż twój certyfikat ogranicza cie do danej głębokości. A co zrobisz to na własne ryzyk fizyk.
aaaaa, czyli OWD idą na Groźnego, a ja mam sama z płetwy np na Frankena uderzyć?
czy po prostu zrzucają na wodę, odpływają na inną pozycję, a potem wracają?
czy może po prostu po kolei i schodzimy z łodzi w porcie o północy?
o to mi chodzi. o kwestie logistyczne.
[ Dodano: 18-05-2011, 22:55 ]
wujo napisał/a:
i czujesz się na siłach to możesz takowe wraki robić ale nikt za ciebie odpowiedzialności nie weźmie gdyż twój certyfikat ogranicza cie do danej głębokości. A co zrobisz to na własne ryzyk fizyk.
Ja się wstępnie piszę ( tak jak rozmawialiśmy przez telefon .).
Żona tylko na zwiedzanie, ja na zwiedzanie i nury.
Mam uprawnienia, ale nie tęsknie za głębokimi wrakami.
Dla mnie liczy się jakość a nie głębokość.
Dostosuje się do grupy
i co to znaczy, że będzie wszystko dopasowane do poziomu i jak ktoś jest OWD to da radę?
czyli jak ja chcę wraki 60+ to będzie coś dla mnie i jednocześnie się dla OWD coś znajdzie?
bo nie łapię za bardzo...
Nie wiem, co mam zrobić, żebyś złapała...nie jestem specjalistą od takich problemów. Pozdrawiam
[ Dodano: 19-05-2011, 23:07 ]
WW napisał/a:
Witam
Ja się wstępnie piszę ( tak jak rozmawialiśmy przez telefon .).
Żona tylko na zwiedzanie, ja na zwiedzanie i nury.
Mam uprawnienia, ale nie tęsknie za głębokimi wrakami.
Dla mnie liczy się jakość a nie głębokość.
Dostosuje się do grupy
Bardzo się cieszę, podaj mi maila to w weekend odpiszę i podam szczegóły. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Doris 19-05-2011, 23:03, w całości zmieniany 1 raz
Nie wiem, co mam zrobić, żebyś złapała...nie jestem specjalistą od takich problemów. Pozdrawiam
o matko,
świetne podejście do klienta!
pytam normalnie bo nie rozumiem, a tu taka chamska odpowiedź.
dzizas.
powodzenia!
bez odbioru.
klient nasz Pannnnnnn
ale swoją drogą to ciekawe jak chcecie połączy OWD z technicznymi - macie kilka ribów - czy zrzucacie na Frankena pędzicie przez Malutką na Groźnego a później ich zbieracie w kolejności planowanego wynurzenia
sorki ale to trochę wygląda jak pospolite ruszenie
kilka informacji i można będzie jasne ....
ale swoją drogą to ciekawe jak chcecie połączy OWD z technicznymi - macie kilka ribów - czy zrzucacie na Frankena pędzicie przez Malutką na Groźnego a później ich zbieracie w kolejności planowanego wynurzenia
sorki ale to trochę wygląda jak pospolite ruszenie
kilka informacji i można będzie jasne ....
no o to mi chodziło właśnie,
ale widać Wielka Pani Organizatorka nie za bardzo rozumie....albo robi coś takiego pierwszy raz i nie wie, że się nie da "dla każdego coś miłego"?
Pozycja nowatorska, odważna, rzucająca nowe światło na różnice w podejściu do nurkowania kobiet i mężczyzn.
oraz
Autorka poza nurkowaniem jest business women prowadzącą z sukcesem własną firmę
- jak widzisz jest mało prawdopodobne, żeby miała złe podejście do klienta
Po prostu plan był taki, że to ty idziesz sobie z tymi nurkami OWD ich pilnować, a jak im się skończy powietrze a tobie się jeszcze nie znudzi, możesz sobie nurkować dalej na te swoje 60 - łódka poczeka. Ale się zaczęłaś za wcześnie dopytywać i wszystko zepsułaś
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 23-05-2011, 07:31
Yavox napisał/a:
Po prostu plan był taki, że to ty idziesz sobie z tymi nurkami OWD ich pilnować, a jak im się skończy powietrze a tobie się jeszcze nie znudzi, możesz sobie nurkować dalej na te swoje 60 - łódka poczeka
Co ty. Pojdziesz pobujac sie z OWD, a potem dostaniesz zjebke ze chcesz "glebokie po plytkim".
Tak calkiem BTW:
Organizacji wyjazdow nurkowych ucza na kursie P3. Moze pani "instruktor" by sie jednak trochu doksztalcila?
Z 5 razy przeczytałem ogłoszenie i za cholerę nie wychodzi mi, żeby było kierowane do technicznych. Pewnie nie umiem poskładać tego wszystkiego do kupy i dlatego. Albo może niepotrzebnie traktuje tekst jako całość i dlatego nie widzę ukrytych podtekstów?
Doris napisał/a:
wyjazd nurkowy 830 zł. w tym 3 nabicia butli własnej
Martin, Kasia - nurkowanie, czy nie, za trzy pełne komplety 18/45, warto nawet towarzysko. W życiu bym nie wpadł, że nie chodzi tu o powietrze
Doris: pisz na przyszłość zakres głębokości, bo takie to niedomyślne, że jak nie wyłożysz kawę na ławę to się pozabijają
Ostatnio zmieniony przez kopyto 23-05-2011, 09:07, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 23-05-2011, 09:34
Nie mam doświadczenia w nurkowania na Bałtyku, więc może starzy wyjadacze mi podpowiedzą, dlaczego te wyjazdy są jak jajko z niespodzianką, do samego końca nie wiadomo na który wrak będzie wypłynięcie ?
Pani Dorota jest wybitną specjalistką od nurkowania kobiet, patrz tutaj:
yyyyy, a jaka jest różnica między nurkowaniem kobiet a mężczyzn?
Yavox napisał/a:
Po prostu plan był taki, że to ty idziesz sobie z tymi nurkami OWD ich pilnować, a jak im się skończy powietrze a tobie się jeszcze nie znudzi, możesz sobie nurkować dalej na te swoje 60 - łódka poczeka. Ale się zaczęłaś za wcześnie dopytywać i wszystko zepsułaś
[ Dodano: 23-05-2011, 09:42 ]
kopyto napisał/a:
Martin, Kasia - nurkowanie, czy nie, za trzy pełne komplety 18/45, warto nawet towarzysko. W życiu bym nie wpadł, że nie chodzi tu o powietrze
hehe, nie pomyślałam! gut plan!
[ Dodano: 23-05-2011, 09:43 ]
styx napisał/a:
Czepiacie się jakby było czego...od kiedy techniczni się podczepiają pod rekreacyjne wyjazdy oczekując nurkowania na pozycjach 50+ ?
~S
Seb, ale o co Ci chodzi? jakie nurkowanie rekreacyjne? przecież w pierwszym poście nie ma nawet pół słowa o planowanej głębokości!
tego dotyczyło moje pierwsze pytanie...
[ Dodano: 23-05-2011, 09:44 ]
Plotek napisał/a:
Nie mam doświadczenia w nurkowania na Bałtyku, więc może starzy wyjadacze mi podpowiedzą, dlaczego te wyjazdy są jak jajko z niespodzianką, do samego końca nie wiadomo na który wrak będzie wypłynięcie ?
jak ktoś porządnie organizuje to od razu wiadomo
ps czasami plany zmienia pogoda, ale na to już nie mamy wpływu niestety...
yyyyy, a jaka jest różnica między nurkowaniem kobiet a mężczyzn?
Więcej przytulaśne i bardziej fochliwe są. Chociaż znam takiego jednego, co jak strzelił focha i zamknął się w sobie, to do dziś go nie wyjęli.
Plotek napisał/a:
dlaczego te wyjazdy są jak jajko z niespodzianką, do samego końca nie wiadomo na który wrak będzie wypłynięcie ?
Do końca to nie wiadomo czy wogóle wypłyniecie będzie. Zależy od pogody. Np kierunek wiatru może pozwolić na Groźnego a na Delfina czy Kanonierkę juz nie. Zależy też, po części, od składu grupy i na czym kto ma ochotę nurkować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko