Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
4-5 czerwca wyjazd na wraki i okręt ratowniczy MW
Autor Wiadomość
Doris 

Stopień: Instruktor SDI/TDI
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-05-2011, 15:58   4-5 czerwca wyjazd na wraki i okręt ratowniczy MW

Zapraszam na weekend 4-5 czerwca (wyjazd w piątek po pracy) na nurkowania na wrakach połączone z ATRAKCJĄ czyli zwiedzaniem ( dotykaniem, rozmową z nurkami wojskowymi, omawianiem z pokazem akcji ratowniczej) jednego z dwóch w Polsce Okrętów Ratowniczych Marynarki Wojennej. Na okręcie służącym m. inn. do ratowania załóg z okrętów podwodnych będziemy zwiedzać komorę dekompresyjną, oglądać nurków w strojach klasycznych, których używają podczas takich akcji .
PLAN WYJAZDU:
1. Spotykamy się na miejscu w Gdyni przed północą w piątek. Najlepiej pojechać w kilka osób jednym samochodem, w celu zmniejszenia kosztów paliwa.
2. W sobotę zaczynamy od wizyty na okręcie, potem robimy jedno nurkowanie na wrak, wieczorem organizujemy bezalkoholowa imprezkę.
3. W niedziele wypływamy łodzią i robimy 2 nurkowania na wrakach.
UWAGA! Wszystkie nurkowania na wraki będą dopasowane do umiejętności osób, które wezmą udział w wyjeździe, proszę więc nie obawiać się stopnia trudności. Zawsze obecnych będzie 2 instruktorów.
UPRAWNIENIA
Osoby po OWD plus ok. 20 nurkowań w sumie mogą bez problemu wziąć udział w wyjeździe, jednak jeśli nie maja uprawnień wrakowych to nadarza się świetna okazja, by połączyć wyjazd z kursem. Część teoretyczna może odbyć się w Warszawie przed wyjazdem.
CENA:
1. Noclegi w cenie 50 – 60 zł. od osoby
2. Dla osób nie biorących udziału w kursie 430 zł. za opisane 2 dni nurkowe, w tym 3 nabicia butli własnej. Dla osób pożyczających butlę
3. Dla osób biorących udział w kursie wrakowym kurs plus wyjazd nurkowy 830 zł. w tym 3 nabicia butli własnej.
4. Dojazd własny

KONTAAKT TEL. 609954923 LUB DORISNUREK@POCZTA.FM

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-05-2011, 20:54   

a konkrety jakieś?
jakie to wraki?

i co to znaczy, że będzie wszystko dopasowane do poziomu i jak ktoś jest OWD to da radę?
czyli jak ja chcę wraki 60+ to będzie coś dla mnie i jednocześnie się dla OWD coś znajdzie?

bo nie łapię za bardzo...
Ostatnio zmieniony przez KasiaK 18-05-2011, 20:55, w całości zmieniany 1 raz  

wujo 

Kraj:
Poland

Wysłany: 18-05-2011, 21:50   

Pewnie jak będzie grupa z OWD to dostanie instruktora i do 17m na wrakach "poszaleje" a jak tylko masz doświadczenie w nurkach 60+ i czujesz się na siłach to możesz takowe wraki robić ale nikt za ciebie odpowiedzialności nie weźmie gdyż twój certyfikat ogranicza cie do danej głębokości. A co zrobisz to na własne ryzyk fizyk.

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 18-05-2011, 22:55   

wujo napisał/a:
Pewnie jak będzie grupa z OWD to dostanie instruktora i do 17m na wrakach "poszaleje" a jak tylko masz doświadczenie w nurkach 60+ i czujesz się na siłach to możesz takowe wraki robić ale nikt za ciebie odpowiedzialności nie weźmie gdyż twój certyfikat ogranicza cie do danej głębokości. A co zrobisz to na własne ryzyk fizyk.

aaaaa, czyli OWD idą na Groźnego, a ja mam sama z płetwy np na Frankena uderzyć?
czy po prostu zrzucają na wodę, odpływają na inną pozycję, a potem wracają?
czy może po prostu po kolei i schodzimy z łodzi w porcie o północy?

o to mi chodzi. o kwestie logistyczne.

[ Dodano: 18-05-2011, 22:55 ]
wujo napisał/a:
i czujesz się na siłach to możesz takowe wraki robić ale nikt za ciebie odpowiedzialności nie weźmie gdyż twój certyfikat ogranicza cie do danej głębokości. A co zrobisz to na własne ryzyk fizyk.

no popatrz....
dzięki za oświecenie!

:P

WW 

Stopień: P3 + dodatki
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-05-2011, 09:00   

Witam

Ja się wstępnie piszę ( tak jak rozmawialiśmy przez telefon :ku: .).
Żona tylko na zwiedzanie, ja na zwiedzanie i nury.
Mam uprawnienia, ale nie tęsknie za głębokimi wrakami.
Dla mnie liczy się jakość a nie głębokość.
Dostosuje się do grupy :ping:

pecze 

Stopień: nurek
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-05-2011, 22:41   

KasiaK napisał/a:
zrzucają na wodę, odpływają na inną pozycję, a potem wracają?

Nie po tych ach i och się nie wraca bo są na pewno tak doświadczeni że sobie sami poradzą.

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 19-05-2011, 22:45   

pecze napisał/a:
KasiaK napisał/a:
zrzucają na wodę, odpływają na inną pozycję, a potem wracają?

Nie po tych ach i och się nie wraca bo są na pewno tak doświadczeni że sobie sami poradzą.

ufff, nie jestem ten och i ach, bo mnie zawsze zbierają z wody ;)

Doris 

Stopień: Instruktor SDI/TDI
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-05-2011, 23:03   

KasiaK napisał/a:
a konkrety jakieś?
jakie to wraki?

i co to znaczy, że będzie wszystko dopasowane do poziomu i jak ktoś jest OWD to da radę?
czyli jak ja chcę wraki 60+ to będzie coś dla mnie i jednocześnie się dla OWD coś znajdzie?

bo nie łapię za bardzo...

Nie wiem, co mam zrobić, żebyś złapała...nie jestem specjalistą od takich problemów. Pozdrawiam

[ Dodano: 19-05-2011, 23:07 ]
WW napisał/a:
Witam

Ja się wstępnie piszę ( tak jak rozmawialiśmy przez telefon :ku: .).
Żona tylko na zwiedzanie, ja na zwiedzanie i nury.
Mam uprawnienia, ale nie tęsknie za głębokimi wrakami.
Dla mnie liczy się jakość a nie głębokość.
Dostosuje się do grupy :ping:

Bardzo się cieszę, podaj mi maila to w weekend odpiszę i podam szczegóły. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Doris 19-05-2011, 23:03, w całości zmieniany 1 raz  

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 20-05-2011, 11:30   

Doris napisał/a:

Nie wiem, co mam zrobić, żebyś złapała...nie jestem specjalistą od takich problemów. Pozdrawiam

o matko,
świetne podejście do klienta!
pytam normalnie bo nie rozumiem, a tu taka chamska odpowiedź.
dzizas.

powodzenia!

bez odbioru.

Aero 

Stopień: st kpr pchor
Kraj:
Poland

Wysłany: 21-05-2011, 20:49   

KasiaK napisał/a:
Doris napisał/a:

o matko,
świetne podejście do klienta!
pytam normalnie bo nie rozumiem, a tu taka chamska odpowiedź.
dzizas.

powodzenia!

bez odbioru.

klient nasz Pannnnnnn :)
ale swoją drogą to ciekawe jak chcecie połączy OWD z technicznymi - macie kilka ribów - czy zrzucacie na Frankena pędzicie przez Malutką na Groźnego a później ich zbieracie w kolejności planowanego wynurzenia
sorki ale to trochę wygląda jak pospolite ruszenie
kilka informacji i można będzie jasne ....

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-05-2011, 23:07   

Aero napisał/a:

ale swoją drogą to ciekawe jak chcecie połączy OWD z technicznymi - macie kilka ribów - czy zrzucacie na Frankena pędzicie przez Malutką na Groźnego a później ich zbieracie w kolejności planowanego wynurzenia
sorki ale to trochę wygląda jak pospolite ruszenie
kilka informacji i można będzie jasne ....

no o to mi chodziło właśnie,
ale widać Wielka Pani Organizatorka nie za bardzo rozumie....albo robi coś takiego pierwszy raz i nie wie, że się nie da "dla każdego coś miłego"?

Yavox 

Stopień: T1 (GUE nTmx)
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-05-2011, 23:58   

KasiaK napisał/a:
ale widać Wielka Pani Organizatorka nie za bardzo rozumie....albo robi coś takiego pierwszy raz i nie wie, że się nie da "dla każdego coś miłego"?

Czepiasz się :)

Pani Dorota jest wybitną specjalistką od nurkowania kobiet, patrz tutaj:

http://ksiegarnia.iknt.pl...a-poradnik.html

zacytuję:

Pozycja nowatorska, odważna, rzucająca nowe światło na różnice w podejściu do nurkowania kobiet i mężczyzn.

oraz

Autorka poza nurkowaniem jest business women prowadzącą z sukcesem własną firmę

- jak widzisz jest mało prawdopodobne, żeby miała złe podejście do klienta :)

Po prostu plan był taki, że to ty idziesz sobie z tymi nurkami OWD ich pilnować, a jak im się skończy powietrze a tobie się jeszcze nie znudzi, możesz sobie nurkować dalej na te swoje 60 - łódka poczeka. Ale się zaczęłaś za wcześnie dopytywać i wszystko zepsułaś :((:

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 23-05-2011, 07:31   

Yavox napisał/a:
Po prostu plan był taki, że to ty idziesz sobie z tymi nurkami OWD ich pilnować, a jak im się skończy powietrze a tobie się jeszcze nie znudzi, możesz sobie nurkować dalej na te swoje 60 - łódka poczeka

Co ty. Pojdziesz pobujac sie z OWD, a potem dostaniesz zjebke ze chcesz "glebokie po plytkim".

Tak calkiem BTW:
Organizacji wyjazdow nurkowych ucza na kursie P3. Moze pani "instruktor" by sie jednak trochu doksztalcila?

kopyto 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-05-2011, 09:04   

Z 5 razy przeczytałem ogłoszenie i za cholerę nie wychodzi mi, żeby było kierowane do technicznych. Pewnie nie umiem poskładać tego wszystkiego do kupy i dlatego. Albo może niepotrzebnie traktuje tekst jako całość i dlatego nie widzę ukrytych podtekstów?

Doris napisał/a:
wyjazd nurkowy 830 zł. w tym 3 nabicia butli własnej

Martin, Kasia - nurkowanie, czy nie, za trzy pełne komplety 18/45, warto nawet towarzysko. W życiu bym nie wpadł, że nie chodzi tu o powietrze ;)

Doris: pisz na przyszłość zakres głębokości, bo takie to niedomyślne, że jak nie wyłożysz kawę na ławę to się pozabijają :bee;
Ostatnio zmieniony przez kopyto 23-05-2011, 09:07, w całości zmieniany 1 raz  

styx 

Stopień: IANTD NTx Instructor
Kraj:
USSR

Wysłany: 23-05-2011, 09:16   

Czepiacie się jakby było czego...od kiedy techniczni się podczepiają pod rekreacyjne wyjazdy oczekując nurkowania na pozycjach 50+ ?

~S

TomekP 

Stopień: wystarczy OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-05-2011, 09:34   

Nie mam doświadczenia w nurkowania na Bałtyku, więc może starzy wyjadacze mi podpowiedzą, dlaczego te wyjazdy są jak jajko z niespodzianką, do samego końca nie wiadomo na który wrak będzie wypłynięcie ?

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-05-2011, 09:41   

Yavox napisał/a:

Pani Dorota jest wybitną specjalistką od nurkowania kobiet, patrz tutaj:

yyyyy, a jaka jest różnica między nurkowaniem kobiet a mężczyzn? :|

Yavox napisał/a:

Po prostu plan był taki, że to ty idziesz sobie z tymi nurkami OWD ich pilnować, a jak im się skończy powietrze a tobie się jeszcze nie znudzi, możesz sobie nurkować dalej na te swoje 60 - łódka poczeka. Ale się zaczęłaś za wcześnie dopytywać i wszystko zepsułaś :((:

:)

[ Dodano: 23-05-2011, 09:42 ]
kopyto napisał/a:

Martin, Kasia - nurkowanie, czy nie, za trzy pełne komplety 18/45, warto nawet towarzysko. W życiu bym nie wpadł, że nie chodzi tu o powietrze ;)

hehe, nie pomyślałam! gut plan!

[ Dodano: 23-05-2011, 09:43 ]
styx napisał/a:
Czepiacie się jakby było czego...od kiedy techniczni się podczepiają pod rekreacyjne wyjazdy oczekując nurkowania na pozycjach 50+ ?

~S

Seb, ale o co Ci chodzi? jakie nurkowanie rekreacyjne? przecież w pierwszym poście nie ma nawet pół słowa o planowanej głębokości!
tego dotyczyło moje pierwsze pytanie...

[ Dodano: 23-05-2011, 09:44 ]
Plotek napisał/a:
Nie mam doświadczenia w nurkowania na Bałtyku, więc może starzy wyjadacze mi podpowiedzą, dlaczego te wyjazdy są jak jajko z niespodzianką, do samego końca nie wiadomo na który wrak będzie wypłynięcie ?

;)

jak ktoś porządnie organizuje to od razu wiadomo :)

ps czasami plany zmienia pogoda, ale na to już nie mamy wpływu niestety...

kopyto 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-05-2011, 09:50   

KasiaK napisał/a:
yyyyy, a jaka jest różnica między nurkowaniem kobiet a mężczyzn?

Więcej przytulaśne i bardziej fochliwe są. Chociaż znam takiego jednego, co jak strzelił focha i zamknął się w sobie, to do dziś go nie wyjęli.

Plotek napisał/a:
dlaczego te wyjazdy są jak jajko z niespodzianką, do samego końca nie wiadomo na który wrak będzie wypłynięcie ?

Do końca to nie wiadomo czy wogóle wypłyniecie będzie. Zależy od pogody. Np kierunek wiatru może pozwolić na Groźnego a na Delfina czy Kanonierkę juz nie. Zależy też, po części, od składu grupy i na czym kto ma ochotę nurkować.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu