w czwartek do okolo 8-10m bylo 2-3 metry wodocznosci pozniej spadala i na 15m byl tylko metr na 22 juz sie zaczynalo poprawiac
wszystko przy poreczowkach
Wiek: 61 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 2349 Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-08-2011, 18:47
Ale na szczeście jeziorko się czyści
Dziś do 7 m około 1,5m niżej do 15 coś kolo 3m 20 -30 m rewela informacje z za wyspy
[ Dodano: 12-09-2011, 17:32 ]
Ostatni wickend 11.09
No takiej wizurki do 10 m to jeszcze nie widzialem w tym jeziorku
0- 10 m ze 7-8 m
10-14 hmm tak sobie
nizej rewelka
Wysłany: 06-07-2012, 09:18
Mógłby mi ktoś coś napisać o Królewskiej Sośnie. mam tam rezerwację od 4-ego sierpnia i będę z młodszą córką. Jakie warunki dla dziecka, znajdę tam jakąś piękną opiekunkę na czas nurka ?
Mógłby mi ktoś coś napisać o Królewskiej Sośnie. mam tam rezerwację od 4-ego sierpnia i będę z młodszą córką. Jakie warunki dla dziecka, znajdę tam jakąś piękną opiekunkę na czas nurka ?
napisz po powrocie jak bylo - wizura, ilosc szczupakow
Wysłany: 23-07-2012, 08:11
Postaram się zdać relacje
[ Dodano: 06-08-2012, 14:24 ]
A więc tak. Dopiero dwa króciutkie nurki na rozgrzewkę zrobiłem ale zdaję relacje na bieżąco Wizura nie powala, na moje oko 3-4 m może ciut więcej ale coś pływa w wodzie. Życia dużo, stada okoni, dwa szczupaki widziałem i wielkiego lina. Temperatura wody do 5 m ok 24 stopnie. Na 10 m 13 stopni. Nurkuję przy Kurce w ośrodku Królewska Sosna.
Fish zazdroszczę Ci tej wizurki...28-04-2012-ego...Widocznośc była mniejsza niz na wyciągnięcie ręki. Kumpel trzymał mnie za uchwyt flaszki i...Mnie nie widział ale to była wiosenka i woda się "mieszała". Za to, baza ma super warunki...
Ostatnio zmieniony przez Dąbek69 07-08-2012, 21:58, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 12-08-2012, 21:53
Wizurka już się pogorszyła po tych ulewach i wiatrach. Coraz więcej tego syfu pływa i teraz tak ze 2 m widać. Jeszcze mam tydzień urlopku, co prawda już nie nad tym jeziorkiem ale jak wrócę parę szczupków wrzucę Wczoraj na nocnym nawet węgorza widzieliśmy co podobno jest rzadkością w tym jeziorze. Został cyknięty ale nie przeze mnie, jak fotkę zdobędę to też wrzucę. I legendarny miętus dalej ma się dobrze
Esoxów tam naprawdę sporo, jak na nurku zobaczy się 2-3 to czuje się niedosyt. Przeważnie widziałem powyżej 6. Woda cały czas ciepła. Do 5 m 24 stopnie. Termo płytko bo na 6-7 m.
No i zakochałem się w Sado Maso Chyba już w skrzydło nie wejdę
woczraj okolo 1,5 m do 4m
pozniej zaczyna sie robic zimno i widocznosc spada do okolo 1m
poprawia sie okolo 13 i tak do 25 widocznosc 3-5m
pozniej spada na 30 bez latarki nic nie widac
a z latarka - tak do 1-2 m
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko