Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Wraki namierzone w lipcu i sierpniu
Autor Wiadomość
Offshore 

Stopień: seek & explore
Kraj:
Bahamas

Wysłany: 30-08-2011, 23:48   Wraki namierzone w lipcu i sierpniu

Lipcowe pływania zaowocowały odkryciem kolejnego wraka.Wrak leży na głebokości 38 metrów, około 14 mil od portu, pomiar echosondą 2D wykazał że wystaje około 5 metrów ponad dno.Fotki są z side image jak i z down image, wyraźnie widać na nich zarys kadłuba jak i jakies elementy pokładu/nadbudówki?

A poniżej obraz wraka namierzonego 21 sierpnia podczas wędkowania.Wrak " wyszedł" przypadkiem podczas powrotu z łowiska.Fajne uczucie gdy przy predkości 20 wezłów na echosondzie wyskakuje nagle wielka góra.Niestety nie było czasu obstukać go sonarem bocznym bo to groziło spóznieniem na otwarcie mostu w porcie.Ale wrak jest na tyle duży (wystaje ponad 10 metrów nad dno, głebokość dokładnie 50 metrów) że to znalezisko nie pozostawia żadnych wątpliwości.Fota kiepskiej jakości bo robiona telefonem ale wyraźnie widać wystający ponad dno profil:

Wraki na 100% jeszcze nie nurkowane.
Pozdrawiam.

adriano210 

Stopień: cft,owd,aowd,pzw,pgr
Kraj:
Ireland

Wysłany: 31-08-2011, 01:17   

niezly sprzecik :)

Szatan 

Stopień: Brak
Kraj:
Poland

Wysłany: 31-08-2011, 09:07   

Offshore napisał/a:

Ciekawe skąd taka pewność.

Offshore 

Kraj:
Bahamas

Wysłany: 31-08-2011, 11:48   

Szatan napisał/a:
Offshore napisał/a:

Ciekawe skąd taka pewność.

Akurat wiem bardzo dokładnie gdzie i jakie wraki leżą w mojej okolicy i na jakie wraki pływał North Star, Nitrox czy Alunia z Ustki.......Wraki są "nowe" ponieważ nawet wielu znajomych rybaków z którymi rozmawiałem nic nie wiedziało na temat tych 2 wraków...

scuba 

Stopień: PADI,CMAS,IANTD,ITDA
Kraj:
Poland

Wysłany: 31-08-2011, 12:00   

Gratuluję nowych trafień, ciekaw jestem co z tego wyjdzie.
Daj znać po pierwszych nurkowaniach.
Jak byś się wybierał to daj znać mam trochę daleko ale może coś wymyślę.

Szatan 

Kraj:
Poland

Wysłany: 01-09-2011, 08:46   

North Star, Nitrox czy Alunia z Ustki to nie cały nurkowy świat. Gdybyś napisał, że Ty na 100 % tam nie byłeś North i Nitrox i Alunia też było by o.k. Jak będziesz nurkował na tych pozycjach nie zdziw się jak zobaczysz napis "Byłem tu Tony Halik"

Offshore 

Kraj:
Bahamas

Wysłany: 01-09-2011, 13:11   

Szatan napisał/a:
North Star, Nitrox czy Alunia z Ustki to nie cały nurkowy świat. Gdybyś napisał, że Ty na 100 % tam nie byłeś North i Nitrox i Alunia też było by o.k. Jak będziesz nurkował na tych pozycjach nie zdziw się jak zobaczysz napis "Byłem tu Tony Halik"

Dziekuję że tak sie martwisz czy będę czy nie będę pierwszy.Jaśli tam nurkowałeś albo ktoś z Twoich kolegów albo wiesz o kimś kto tam nurkował to napisz, po to własnie jest to forum. A może masz jakieś własne doświadczenia z poszukiwaniami wraków, coś namierzyłeś, może dysponujesz wlasna fajną łodzią,ciekawymi namiarami w tym rejonie to zachęcam do współpracy bo mnie interesuja tylko konkrety i działanie a nie bicie piany na zasadzie: twin czy singiel.Pozdrawiam.

Szatan 

Kraj:
Poland

Wysłany: 01-09-2011, 16:02   

Spuść parę i więcej luzu. Na forum chyba nie potrzeba bufonady. Wejdź do wody, stres przejdzie. No i będziesz wiedział czy Halik tam był.
P.s. Ciekawe namiary mam, ale się nimi niekoniecznie ze wszystkimi dzielę, tak jak i Ty. Zaraz po obiadku płynę na jedne z nich z bardzo fajną ekipą i bardzo fajną łódką.

Offshore 

Kraj:
Bahamas

Wysłany: 01-09-2011, 18:13   

No to do roboty bo ci jeszzce ktos te wraki koparka wyciagnie......

grzegorz 

Stopień: instruktor IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-09-2011, 18:18   

Szatan napisał/a:
Zaraz po obiadku płynę na jedne z nich

zdjęcie ze Szwecji,konfabulujesz, a twoja odpowiedź w temacie brzmi jak walka z konkurencją.

Szatan 

Kraj:
Poland

Wysłany: 01-09-2011, 20:26   

grzegorz napisał/a:
Szatan napisał/a:
Zaraz po obiadku płynę na jedne z nich

zdjęcie ze Szwecji,konfabulujesz, a twoja odpowiedź w temacie brzmi jak walka z konkurencją.

konfabulujesz ty, ponieważ zdjęcie jest z Norwegii z dzisiaj i nie walczę z konkurencją ponieważ nurkuję dla przyjemności. Jeśli chcesz wyślę ci za tydzień zdjęcie z Bałtyku jak ci się będzie lepiej spało.
Bez odbioru :pa:

grzegorz 

Stopień: instruktor IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-09-2011, 21:00   

nerwusek:)

jacekvw 

Kraj:
Saint Kitts and Nevis

Wysłany: 01-09-2011, 22:02   

co wy sie boicie o te pozycje jak by wam kto mił ten złom zabrać cały z dna

wrobelsl 

Stopień: Instr. M1 LOK/CMAS
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-09-2011, 11:13   

Popieram szatana, niech kolega Offshore najpierw tam zanurkuje, a potem opowiada o nienurkowanych wrakach. A wycieczkę na nie lepiej niech zaczyna z Darłowa bo w Ustce po komentarzach na innym forum w sprawie śmierci naszego przyjaciela, lepiej niech się nie pokazuje.

kris_14_ss 

Stopień: M-1
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-09-2011, 11:41   

Offshore nic się stary nie przejmuj co chwile można na forum przeczytać jak ktoś próbuje podzielic się informacjami z nurkowań na ciekawych wrkach, jaskiniach czy nurkowań glębokich a są osoby które potrafią tylko narzekać a nic nie wnoszą oprócz trollignu i offtopicu.

Offshore 

Kraj:
Bahamas

Wysłany: 02-09-2011, 12:14   

wrobelsl napisał/a:
A wycieczkę na nie lepiej niech zaczyna z Darłowa bo w Ustce po komentarzach na innym forum w sprawie śmierci naszego przyjaciela, lepiej niech się nie pokazuje.

Rafał Wróblewski a ty co, grozisz mi?
Ostatnio zmieniony przez Offshore 02-09-2011, 12:21, w całości zmieniany 1 raz  

wrobelsl 

Stopień: Instr. M1 LOK/CMAS
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-09-2011, 12:33   

Nie grożę po prostu jesteś "persona non grata"

Offshore 

Kraj:
Bahamas

Wysłany: 02-09-2011, 13:17   

wrobelsl napisał/a:

No to juz płaczę z żalu że jestem persona non grata w klubie o którego istnieniu nawet nie wiem tak prężnie działa.......zejdź na ziemię......

lozerka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-09-2011, 13:42   

Mam pytanie ogólne :-D !!

czy są jakieś badania na okoliczność wpływu nurkowania na zwiększanie się poziomu testosteronu :aaa: ???

Szatan 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-09-2011, 18:08   

Offshore napisał/a:
wrobelsl napisał/a:

No to juz płaczę z żalu że jestem persona non grata w klubie o którego istnieniu nawet nie wiem tak prężnie działa.......zejdź na ziemię......

No to mało wiesz, jak na takiego geniusza. Ten klub działa od 1970 r.
Dla mnie jesteś zwykłą hieną cmentarną i gnojem pierwszej wody. Po tym co napisałeś na forum GP o człowieku, który zginął pod wodą nie zasługujesz, żebym ci napluł w twarz. I nie ma tu znaczenia, czy złamał przepisy, czy nie. To był człowiek, który wiedzą i doświadczeniem przerastał cię 100x, a ty próbujesz się kreować na nie wiem kogo sprawiając ból tym, których zostawił. Przedstawiłeś się jako nurek zawodowy. Może geniuszu napiszesz o swoich doświadczeniach, wykonanych pracach. Szantażowanie wróbla, że ujawnisz "znane" tobie fakty z wypadku na forum możesz sobie w d...pe wsadzić. Idź z tym do prokuratury, która prowadzi śledztwo. Nie wysilaj się, żeby mi odpisywać- z takimi gnojami nie koresponduję.
P.s.
Przepraszam innych użytkowników, że odrobinę odszedłem od tematu głównego, ale warto wiedzieć jakiego gnoja mamy na forum.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu