W ciągu ostatnich sześciu przytyłem 8kg (badziewny lek). Na szczęście po tygodniu od odstawienia waga spadła o -1.5 kg. Za miesiąc powinienem wrócic do normy.
Problem w tym, że nie chodzi o to by jeśc mniej czy nawet ograniczac tłuszcze, tylko wykorzystywac naturalne właściwości ogranizmu związane z poziomem cukru we krwi i związanym z tym łaknieniem.
[ Dodano: 05-11-2011, 21:25 ]
SZymEK vel Tomek napisał/a:
ale dlaczego Hubert jest większym od Krakena przecież to Maciej ma więcej kursantów?
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 06-11-2011, 09:12
nurek102 napisał/a:
Hubert bez urazy, ale o tym co napisales, odbieram cie jako nurka z podwojna moralnoscia. Juz wiem jak traktowac Twoje posty - po prostu zarabiasz kase na nurkowaniu. Moze niewielka, ale hipokryzja wieksza niz Krakena.
hubert68 napisał/a:
A po czym konkretnie? Tak bez ogólników?
nurek 102 czekam na konkretną odpowiedź. Zarzut sformułowany w taki sposób, jak Ty to zrobiłeś jest gołosłowny i dowodzi tylko tego, że zwyczajnie się do...dalasz, bo mnie nie lubisz. Nie musisz. Ale postawiłeś mi zarzut, więc oczekuję konkretów.
Wysłany: 06-11-2011, 11:58
hubert68 napisał/a:
nurek102 napisał/a:
Hubert bez urazy, ale o tym co napisales, odbieram cie jako nurka z podwojna moralnoscia. Juz wiem jak traktowac Twoje posty - po prostu zarabiasz kase na nurkowaniu. Moze niewielka, ale hipokryzja wieksza niz Krakena.
Hubert - chcesz zarabiać kasę - po.....dol nurkowanie . Lekarz radiolog w niemcowni rocznie 200000 euro .
Wysłany: 06-11-2011, 12:16
Sławku właśnie o to chodzi, że jestem na tyle dobry jako radioterapeuta, że zarabiam na tym naprawdę dobrze. Nie potrzebuję "zarabiać na nurkowaniu". Instruktorem zostałem "dla fun-u". Co oczywiście nie oznacza, że jeśli prowadzę szkolenie, nie biorę uczciwych stawek. Czy jest to dla mnie opłacalne? Nie. Jeżeli spędzę pół soboty w instytucie np. wykonując 5 zabiegów radiochirurgii zarobię znacznie więcej, niż w cały weekend jako instruktor. Tak samo w jeden dzień (popłudnie) na praktyce prywatnej (zapisy obecnie z mniej więcej dwutygodniowym wyprzedzeniem). Więc nie muszę utrzymywać się z nurkowania. Ale na chwilę obecną większą frajdę sprawia mi uczenie nurkowania i dlatego to robię.
nurek102 [Usunięty]
Wysłany: 06-11-2011, 20:33
Ludzie spokojnie, wole w niedziele pójść z dzieciakami na karuzele niż sledzić forum i błyskawicznie odpisywać.
Hubert, ja cie nie znam, i jesteś mi zupełnie "obojętny". Nie mam powodów żeby kogoś nie lubieć i się czepiać "za nicka" na forum. Przyjmij tylko do wiadomości, że każdy ma prawo do własnego zdania.
W każdym temacie piszesz o doskonałości GUE i to dobrze. Piszesz o ich zasadach i ze ich przestrzegasz i to tez dobrze. Jesteś bardzo radykalny w swoich postach, lansujesz się na "świętszego od papieża". Pewnie to wpływa na to, że również moja ocena jest ostra.
hubert68 napisał/a:
- Zgadza się, naruszam, choć nieznacznie standardy GUE
- Łamie standardy. Nie powinien tego robić.
- No niechętnie. Bardzo niechętnie. Ale w końcu, jak śpiewała w "Kabarezie" niejaka Liza M. - forsa rządzi światem, nie?
- Dobre. Może kiedyś zostanę... (wyjaśnienie - chodzi o zostanie instruktorem GUE) Nie wszystkim "pasują" standardy GUE. Choćby z powodu palenia...
Jak dla mnie to hipokryzja pierwszej wody. To czy jest to kasa mała czy duża, czy tylko "na lody" jest bez znaczenia. Ja nikomu nie chcę w portfel zaglądać. Dobrze ze ludzie zarabiają pieniądze i z nich korzystają, tak jest w normalnym społeczeństwie
Jak dla mnie EOT, bo rzadko tu zaglądam i jeszcze rzadziej pisze.
ps. Z pozostałymi Panami nie będę dyskutował, bo rzucili się jak stado dzikich…
Wysłany: 06-11-2011, 21:07
Myślę, że nie do końca rozumiesz. Wyciągnąłeś z kontekstu fragmenty moich wypowiedzi. Ja napisałem o tym, że mam dyskomfort, próbując pogodzić to, co niemożliwe do pogodzenia, standardy GUE z wymogami kursów SDI/TDI. Staram się robić to tak, by w żadnym przypadku naruszenie tych standardów było minimalne. A Ty mi zarzucasz hipokryzję...
Myślę, że przy szkoleniu wg standardów organizacji, której jestem instruktorem, zwracając uwagę także i na to, na co zwraca się uwagę w GUE przyczyniam się do dobrego wyszkolenia moich kursantów. I tyle. Zresztą ogromną satysfakcję sprawia mi, jak mój (szkolony przeze mnie w SDI) kursant przechodzi przez Fundy, było nie było trudny kurs, bez problemów, z dobrym wynikiem...
Wysłany: 06-11-2011, 22:01
hubert68 napisał/a:
Zreszta z ogromną satysfakcję sprawia mi, jak mój (szkolony przeze mnie w SDI) kursant przechodzi przez Fundy, było nie było trudny kurs, bez problemów, z dobrym wynikiem...
i o to chodzi nieważne, czy to kurs gue, srue czy inny, każdy ma swoje jedno życie i jak nim ma ryzykować to w jaknajwiekszym stopniu świadomie. A kto ile za kurs płaci to już jego sprawa, ważne aby coś za to dostał co mu zapewni minimum bezpieczeństwa
Wysłany: 06-11-2011, 22:24
Cytat:
i o to chodzi nieważne, czy to kurs gue, srue czy inny, każdy ma swoje jedno życie i jak nim ma ryzykować to w jaknajwiekszym stopniu świadomie. A kto ile za kurs płaci to już jego sprawa, ważne aby coś za to dostał co mu zapewni minimum bezpieczeństwa
Wysłany: 06-11-2011, 23:16
Minimum, wchodząc pod wodę każdy raz może być ostatnim, bez względu na głębokość, czy wiedzę, czy umiejętnościy, takie życie, co pokazały dobitnie ostatnie trzy wypadki nurkowe.
Wysłany: 07-11-2011, 19:32
Nie zawsze głupota, czasem rutyna czasem zwykle zdarzenie losowe/przeznaczenie jak kto woli, niech to będzie nawet 1%, ale on decyduje ze cię nie ma. Ostatnie trzy: dziewczyna która pojechała z duża grupa i się utopila, a na brzegu było kilka/kilkanaście osób w tym 3 pseudoinstruktorów, nikt jej nie pomógł, trzech instruktorów gdzie dwóch się utopilo, czy wreszcie bardzo doświadczony/świetny nurek na prostym jak na jego możliwości nurkowaniu treningowym, gdzie nurkowal towarzystwie 3 innych doświadczonych nurkow.
Nie zawsze głupota, czasem rutyna czasem zwykle zdarzenie losowe/przeznaczenie jak kto woli, niech to będzie nawet 1%, ale on decyduje ze cię nie ma. Ostatnie trzy: dziewczyna która pojechała z duża grupa i się utopila, a na brzegu było kilka/kilkanaście osób w tym 3 pseudoinstruktorów, nikt jej nie pomógł, trzech instruktorów gdzie dwóch się utopilo, czy wreszcie bardzo doświadczony/świetny nurek na prostym jak na jego możliwości nurkowaniu treningowym, gdzie nurkowal towarzystwie 3 innych doświadczonych nurkow.
Akurat w dwóch podanych przez Ciebie (pierwszym i trzecim) przypadkach zawinił brak asertywności - w niektórych warunkach trzeba potrafić powiedzieć NIE.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko