Witam!
Czy ktos mógłby napisać z jakimi kosztami (mniej więcej) należy się liczyć myśląc o szkoleniach GUE? Chodzi mi o samą cene szkoleń oraz certyfikacji (i kosztów ich późniejszego odnawiania), bez uwzględniania takich elementów jak dojazdy, nolegi itp.
Dziekuję za informację.
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 06-11-2011, 10:32
O ile pamiętam, (jeśli podaję coś nie tak pewnie Bartek mnie poprawi) Fundamentals 500 Euro, T1 nie jestem pewien albo 800 albo 1200 Euro, C1 2000 USD. Do tego dochodzą koszty gazów (własnych i instruktora) i dojazd (przylot) instruktora na miejsce zajęć - oczywiście te koszty pokrywa solidarnie cały zespół lub zespoły, jeśli np. instruktor przylatuje by zrobić dwa czy trzy szkolenia.
Witam!
Czy ktos mógłby napisać z jakimi kosztami (mniej więcej) należy się liczyć myśląc o szkoleniach GUE?
Czesc,
Zalezy o ktory kurs pytasz
Ceny zaczynaja sie od 2000pln za kurs, albo 500zl/dzien pracy.
Do nich dochodza koszty dodatkowe.
[ Dodano: 06-11-2011, 16:59 ]
Dodatek:
Oplata certyfikacyjna w GUE to 90USD, a przedluzenie waznosci certyfikatu (po 3 latach) - 30USD
KSD [Usunięty]
Wysłany: 06-11-2011, 17:38
bann napisał/a:
Zalezy o ktory kurs pytasz
Chodzi mi o wyszlkolenie na poziom T1.
Z tego co wiem należy wczesniej ukończyć fundamentals, więc w zasadzie chodzi mi o te dwa szkolenia: fundy oraz T1. Czy pokrywa się to mniej więcej z tym co napisali przedmówcy?
Wysłany: 06-11-2011, 18:47
Włodek K napisał/a:
Ile godzin w wodzie ?
Większosć nurkowań trwała około godziny.Dokładnie nie liczyłem czasu,ale w wodzie około 24,25 godzin.
KSD [Usunięty]
Wysłany: 06-11-2011, 19:42
Właśnie zauważyłem, że na sąsiednim forum Wojtek Filip zamieścił informacje o kursach, a także ich cenach na następny rok, tak więc sprawa się chyba wyjaśniła. Została tam podana następująca informacja:
Fundamentals - 2.500 zł / os
REC1 - 900 EUR / os
Tech 1 - 1.500 EUR / os
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 06-11-2011, 20:22
artur 78 napisał/a:
Większosć nurkowań trwała około godziny.Dokładnie nie liczyłem czasu,ale w wodzie około 24,25 godzin.
No to da się sporo nauczyć w takim czasie zajęć wodnych.
To tyle samo co w moim LOKowskim kursie podstawowym.
Zwykle w CMAS szkoleniu u mnie zajęcia w wodzie trwają minimum 14 godz - ze zdolnymi do około 20 godz z średniakami. Za 1/3 kwoty GUOwej
Tylko kto by mi dał ok. 3600 zł. za taką ilość pracy gdy nie mam kwitka GUOwego?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko