Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Nurek GUE - kto to taki?
Autor Wiadomość
piotr_c 

Kraj:
Poland

Wysłany: 05-11-2011, 21:24   

Włodek K napisał/a:
Kiedyś w tydzień schudłem 7 kg.

I pewnie natychmiast wróciłeś do normy?

W ciągu ostatnich sześciu przytyłem 8kg (badziewny lek). Na szczęście po tygodniu od odstawienia waga spadła o -1.5 kg. Za miesiąc powinienem wrócic do normy.

Problem w tym, że nie chodzi o to by jeśc mniej czy nawet ograniczac tłuszcze, tylko wykorzystywac naturalne właściwości ogranizmu związane z poziomem cukru we krwi i związanym z tym łaknieniem.

[ Dodano: 05-11-2011, 21:25 ]
SZymEK vel Tomek napisał/a:
ale dlaczego Hubert jest większym od Krakena przecież to Maciej ma więcej kursantów?

To hipokryzja jest funkcją liczby kursantów? :D :ping:

SZymEK vel Tomek 

Stopień: OWD no i te inne też
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-11-2011, 21:59   

piotr_c napisał/a:
To hipokryzja jest funkcją liczby kursantów?

na to wychodzi :aaa: :beer3:

hubert68 

Stopień: ważny ciągły progres
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-11-2011, 09:12   

nurek102 napisał/a:
Hubert bez urazy, ale o tym co napisales, odbieram cie jako nurka z podwojna moralnoscia. Juz wiem jak traktowac Twoje posty - po prostu zarabiasz kase na nurkowaniu. Moze niewielka, ale hipokryzja wieksza niz Krakena.

hubert68 napisał/a:
A po czym konkretnie? Tak bez ogólników?

nurek 102 czekam na konkretną odpowiedź. Zarzut sformułowany w taki sposób, jak Ty to zrobiłeś jest gołosłowny i dowodzi tylko tego, że zwyczajnie się do...dalasz, bo mnie nie lubisz. Nie musisz. Ale postawiłeś mi zarzut, więc oczekuję konkretów.

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-11-2011, 11:58   

hubert68 napisał/a:

nurek102 napisał/a:
Hubert bez urazy, ale o tym co napisales, odbieram cie jako nurka z podwojna moralnoscia. Juz wiem jak traktowac Twoje posty - po prostu zarabiasz kase na nurkowaniu. Moze niewielka, ale hipokryzja wieksza niz Krakena.

Hubert - chcesz zarabiać kasę - po.....dol nurkowanie . Lekarz radiolog w niemcowni rocznie 200000 euro .

Nurek 102 Hubert to robi bo to lubi.

hubert68 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-11-2011, 12:16   

Sławku właśnie o to chodzi, że jestem na tyle dobry jako radioterapeuta, że zarabiam na tym naprawdę dobrze. Nie potrzebuję "zarabiać na nurkowaniu". Instruktorem zostałem "dla fun-u". Co oczywiście nie oznacza, że jeśli prowadzę szkolenie, nie biorę uczciwych stawek. Czy jest to dla mnie opłacalne? Nie. Jeżeli spędzę pół soboty w instytucie np. wykonując 5 zabiegów radiochirurgii zarobię znacznie więcej, niż w cały weekend jako instruktor. Tak samo w jeden dzień (popłudnie) na praktyce prywatnej (zapisy obecnie z mniej więcej dwutygodniowym wyprzedzeniem). Więc nie muszę utrzymywać się z nurkowania. Ale na chwilę obecną większą frajdę sprawia mi uczenie nurkowania i dlatego to robię.

nurek102
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2011, 20:33   

Ludzie spokojnie, wole w niedziele pójść z dzieciakami na karuzele niż sledzić forum i błyskawicznie odpisywać.
Hubert, ja cie nie znam, i jesteś mi zupełnie "obojętny". Nie mam powodów żeby kogoś nie lubieć i się czepiać "za nicka" na forum. Przyjmij tylko do wiadomości, że każdy ma prawo do własnego zdania.
W każdym temacie piszesz o doskonałości GUE i to dobrze. Piszesz o ich zasadach i ze ich przestrzegasz i to tez dobrze. Jesteś bardzo radykalny w swoich postach, lansujesz się na "świętszego od papieża". Pewnie to wpływa na to, że również moja ocena jest ostra.

hubert68 napisał/a:

- Zgadza się, naruszam, choć nieznacznie standardy GUE
- Łamie standardy. Nie powinien tego robić.
- No niechętnie. Bardzo niechętnie. Ale w końcu, jak śpiewała w "Kabarezie" niejaka Liza M. - forsa rządzi światem, nie?
- Dobre. Może kiedyś zostanę... (wyjaśnienie - chodzi o zostanie instruktorem GUE) Nie wszystkim "pasują" standardy GUE. Choćby z powodu palenia...

Jak dla mnie to hipokryzja pierwszej wody. To czy jest to kasa mała czy duża, czy tylko "na lody" jest bez znaczenia. Ja nikomu nie chcę w portfel zaglądać. Dobrze ze ludzie zarabiają pieniądze i z nich korzystają, tak jest w normalnym społeczeństwie

Jak dla mnie EOT, bo rzadko tu zaglądam i jeszcze rzadziej pisze.

ps. Z pozostałymi Panami nie będę dyskutował, bo rzucili się jak stado dzikich…

hubert68 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-11-2011, 21:07   

Myślę, że nie do końca rozumiesz. Wyciągnąłeś z kontekstu fragmenty moich wypowiedzi. Ja napisałem o tym, że mam dyskomfort, próbując pogodzić to, co niemożliwe do pogodzenia, standardy GUE z wymogami kursów SDI/TDI. Staram się robić to tak, by w żadnym przypadku naruszenie tych standardów było minimalne. A Ty mi zarzucasz hipokryzję...
Myślę, że przy szkoleniu wg standardów organizacji, której jestem instruktorem, zwracając uwagę także i na to, na co zwraca się uwagę w GUE przyczyniam się do dobrego wyszkolenia moich kursantów. I tyle. Zresztą ogromną satysfakcję sprawia mi, jak mój (szkolony przeze mnie w SDI) kursant przechodzi przez Fundy, było nie było trudny kurs, bez problemów, z dobrym wynikiem...

futrzak 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 06-11-2011, 22:01   

hubert68 napisał/a:
Zreszta z ogromną satysfakcję sprawia mi, jak mój (szkolony przeze mnie w SDI) kursant przechodzi przez Fundy, było nie było trudny kurs, bez problemów, z dobrym wynikiem...
i o to chodzi nieważne, czy to kurs gue, srue czy inny, każdy ma swoje jedno życie i jak nim ma ryzykować to w jaknajwiekszym stopniu świadomie. A kto ile za kurs płaci to już jego sprawa, ważne aby coś za to dostał co mu zapewni minimum bezpieczeństwa

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-11-2011, 22:24   

Cytat:
i o to chodzi nieważne, czy to kurs gue, srue czy inny, każdy ma swoje jedno życie i jak nim ma ryzykować to w jaknajwiekszym stopniu świadomie. A kto ile za kurs płaci to już jego sprawa, ważne aby coś za to dostał co mu zapewni minimum bezpieczeństwa

chyba zamiast minimum chciałeś napisać maximum .

futrzak 

Kraj:
Poland

Wysłany: 06-11-2011, 23:16   

Minimum, wchodząc pod wodę każdy raz może być ostatnim, bez względu na głębokość, czy wiedzę, czy umiejętnościy, takie życie, co pokazały dobitnie ostatnie trzy wypadki nurkowe.

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 07-11-2011, 16:46   

futrzak napisał/a:
co pokazały dobitnie ostatnie trzy wypadki nurkowe.

Wypadki to się biorą z
1) Wielkiej głupoty i nie przestrzegania procedur i może 10 % to inne czynniki .

O jakich wypadkach myślisz ?

futrzak 

Kraj:
Poland

Wysłany: 07-11-2011, 19:32   

Nie zawsze głupota, czasem rutyna czasem zwykle zdarzenie losowe/przeznaczenie jak kto woli, niech to będzie nawet 1%, ale on decyduje ze cię nie ma. Ostatnie trzy: dziewczyna która pojechała z duża grupa i się utopila, a na brzegu było kilka/kilkanaście osób w tym 3 pseudoinstruktorów, nikt jej nie pomógł, trzech instruktorów gdzie dwóch się utopilo, czy wreszcie bardzo doświadczony/świetny nurek na prostym jak na jego możliwości nurkowaniu treningowym, gdzie nurkowal towarzystwie 3 innych doświadczonych nurkow.

arkac123 

Stopień: RD
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-11-2011, 19:59   

futrzak napisał/a:
Nie zawsze głupota, czasem rutyna czasem zwykle zdarzenie losowe/przeznaczenie jak kto woli, niech to będzie nawet 1%, ale on decyduje ze cię nie ma. Ostatnie trzy: dziewczyna która pojechała z duża grupa i się utopila, a na brzegu było kilka/kilkanaście osób w tym 3 pseudoinstruktorów, nikt jej nie pomógł, trzech instruktorów gdzie dwóch się utopilo, czy wreszcie bardzo doświadczony/świetny nurek na prostym jak na jego możliwości nurkowaniu treningowym, gdzie nurkowal towarzystwie 3 innych doświadczonych nurkow.

Akurat w dwóch podanych przez Ciebie (pierwszym i trzecim) przypadkach zawinił brak asertywności - w niektórych warunkach trzeba potrafić powiedzieć NIE.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu