Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwszy!!!
Autor Wiadomość
futrzak 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2011, 11:04   

TomM napisał/a:
bann napisał/a:
Dlatego bogate w pokretna merytoryke :) posty w stylu Toma-eMa sa tu najmniej pozadane

Nie zauważyłem tego zastrzeżenia wcześniej, zatem przepraszam wszystkich za jakieś swoje wpisy w tym dziale, prosze o ich wykasowanie, już zabieram swoje zabawki i wynoszę się do innej piaskownicy.

Przeprosić to powinien bann za taki wpis, tym bardziej, że jest moderatorem, a ciebie w czasie powstania wpisu nie było i nie miałeś się jak do tego odnieść. Twoja obecność na każdym forum podnosi jego poziom zdecydowanie i jest jak najbardziej pożądana, tym bardziej, że nie piszesz jak większość pseudomądrali że wiedza kosztuje, tylko się nią chętnie dzielisz z innymi. Czytając twoje posty i porównując je z wpisami Bartka można odnieśc odwrotne wrażenie co do mertoryki. Ale w razie czego mam propozycję, zamiast zrobić nurkowania porónującego nurka Banna z nurkiem nie GUE, zróbmy test i porównajmy poziom wiedzy nurkowej TomaM i banna, co wyraźnie wskaże czyje wpisy więcej wnoszą do forum.
A może Bartek się obawia takiej konfrontacji z tobą i stąd ten jego wpis. W końcu to jego dział, to pewnie w jakiś stopniu ma do tego prawo, aby tu brylować wiedzą i elokwencją i nie obawiać się konfrontacji z innym użytkownikiem. Ciewake, czy ja też wylecę za swój post :bee;
Ostatnio zmieniony przez futrzak 22-11-2011, 11:22, w całości zmieniany 3 razy  

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2011, 11:37   

Panowie popieram przedmówców co do Tomka . Wielokrotnie dzielił się wiedzą ze mną na PW i tłumaczył różne zawiłości nurkowania czy sprzętu . Jeśli Tomek zbierze zabawki z tego działu to ja też , pomimo że GUE lubię .

futrzak 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2011, 11:59   

Czytując to forum i forum Divetrek ToM jest użytkownikiem, który najwięcej wiedzy przekazuje bezinteresownie i na najwyższym poziomie, zachowując najwyższe standardy kultury, inni powinni się od niego uczyć. Ktoś jeśli ma klasę powinien go przeprosić

TYMOTEUSZ 

Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 22-11-2011, 13:10   

slawek290 napisał/a:
. Jeśli Tomek zbierze zabawki z tego działu to ja też , pomimo że GUE lubię
-dołączam sie do tego postu

futrzak 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2011, 13:20   

TYMOTEUSZ napisał/a:
slawek290 napisał/a:
. Jeśli Tomek zbierze zabawki z tego działu to ja też , pomimo że GUE lubię
-dołączam sie do tego postu

Ja także

lozerka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2011, 13:47   

jakiś exodus ;-)

TYMOTEUSZ 

Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 22-11-2011, 14:23   

lozerka napisał/a:
jakiś exodus
- tylko gdzie, na DT ?

Yavox 

Stopień: T1 (GUE nTmx)
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2011, 23:55   

To nie chodzi o to, gdzie. Chodzi o coś zupełnie innego:

1) o czytanie ze zrozumieniem - bann napisał, że nie są mile widziane posty w stylu Toma-eMa - nie ma tu nic na temat tego, że kogoś konkretnego bann nie chce tu widzieć - więc bym się aż tak mocno nie napinał

2) w równowadze jednak do tego, co wyżej napisałem, komunikat jest niefajny - mnie osobiście by się bardzo niemiło zrobiło i bym się niekomfortowo poczuł, gdyby ktoś otwierając taki dział odnosił się do czegoś, co uważa za mój styl tak imiennie, sobie tego czegoś nie życząc

3) myślę, że to jest też pytania o rolę moderatora - bo o ile dobrze rozumiem, moderator danego działu nie jest właścicielem pewnej części subforum, z którą może sobie dowolnie poczynać realizując swoje cele, tylko jest moderatorem - osobą odpowiedzialną za to, żeby w miejscu, którym się opiekuje i za które bierze odpowiedzialność, były przestrzegane pewne ogólne forumowe zasady gwarantujące to, że społeczność nie jest stratna przez to, że musi tolerować różne destrukcyjne i nieakceptowalne zachowania którejś z osób.

W związku z powyższym, czy mógłbyś bann napisać, jakie konkretne elementy charakterystyczne dla sposobu, w jaki TomM uczestniczy w życiu forum łamią które konkretne zasady funkcjonowania forum? Jeżeli rzeczywiście tak jest, to pewnie wiele innych osób chciałoby dokładniej wiedzieć, czego takiego nie robić, co jest aż w takim stopniu niepożądane?

TomM - z uwagą czytam Twoje posty. Wielu rzeczy nie rozumiem, gdyż są zupełnie poza moim poziomem kompetencji (na ten moment i na pewno jeszcze przez wiele lat), ale mam nadzieję, że dalej będziesz się dzielił z nami swoją wiedzą.

bann 
Moderator Grupy

Stopień: GUE instr
Kraj:
Germany

Wysłany: 24-11-2011, 20:41   

Tomek jest mile widziany na forum DIR/GUE pod warunkiem, ze bedzie publikowac merytorycznie jak zwykle :)

Tomka obowiazuja zasady, takie same jak obowiazuja kazdego innego uczestnika tego forum i ze swoich zachowan bedzie tak samo rozliczany jak rozliczani sa wszyscy inni, bez wzgledu jaki kto ma staz. My akurat znamy sie nie od dzis wiec nie rozumiem, twojego zachowania TomM, moze podaj jeszcze raz link to tego materialu video, ktory nie dzialal za pierwszym razem - byc moze pomylilem sie w ocenie twojego posta - chetnie te ocene zmienie.
Musze jednak zobaczyc, czy Twoje wideo cokolwiek wnosi do tej dyskusji. Dla dociekliwych, chodzi pierwszego posta Tomka w TEJ dyskusji, w ktorej teraz jestesmy.

Teraz ogolnie.
Posty prowokacyjne, zaczepki, wycieczki personalne i tresci ponizajace ktorakolwiek organizacje nurkowa beda usuwane, a autorzy odpowiednio rozliczani.
Jesli chcecie pisac o kimkolwiek, czymkolwiek - piszcie "dobrze" wymieniajac przewage jaka dany aspekt posiada nad innym i jego pozywyne cechy, zamiast wymieniac "minusy" tego drugiego.

Posty bezwartosciowe dla danej dyskusji beda kasowane/przenoszone.

Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-11-2011, 01:35   

bann napisał/a:
Dla dociekliwych, chodzi pierwszego posta Tomka w TEJ dyskusji, w ktorej teraz jestesmy.
dociekliwi sprawdzili, film zostal usuniety z serwisu :( .

bann napisał/a:
Jesli chcecie pisac o kimkolwiek, czymkolwiek - piszcie "dobrze" wymieniajac przewage jaka dany aspekt posiada nad innym i jego pozywyne cechy, zamiast wymieniac "minusy" tego drugiego.
rozumiem, ze jesli np. jakis jacket X jest fatalnie wykonany, mam napisac: "inne znane mi jackety sa lepiej wykonane", natomiast nie na lezy pisac: "jacket X jest fatalnie wykonany"? sorry za czepialstwo, ale nie potrafie zrozumiec co zlego jest w wymienianiu minusow jesli sa zgodne ze stanem faktycznym?

TomM, jestes moze aktywnym instruktorem jakiejs federacji nurkowej? pytam calkiem serio, acz niezobowiazujaco.

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2011, 08:20   

Haw napisał/a:
TomM, jestes moze aktywnym instruktorem jakiejs federacji nurkowej? pytam calkiem serio, acz niezobowiazujaco.

Tomek nie jest instruktorem, co wielokrotnie podkreślał a Jego opinie są bezstronnie subiektywne :) Też mam nadzieję, że się od-brazi i wróci, szczególnie, że dzieł jest DIR/GUE a nie samo GUE :beer3:

bann 
Moderator Grupy

Kraj:
Germany

Wysłany: 25-11-2011, 21:11   

Haw napisał/a:
rozumiem, ze jesli np. jakis jacket X jest fatalnie wykonany, mam napisac: "inne znane mi jackety sa lepiej wykonane", natomiast nie na lezy pisac: "jacket X jest fatalnie wykonany"? sorry za czepialstwo, ale nie potrafie zrozumiec co zlego jest w wymienianiu minusow jesli sa zgodne ze stanem faktycznym?

Mam nadzieje, ze wiesz co to: konstruktywna krytyka
Jezeli nie - proponuje sie zapoznac, wymienianie cudzych minusow tylko prowokuje akcje odwetowe i bardzo ogranicza dyskusje.

Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-11-2011, 17:13   

bann napisał/a:
Mam nadzieje, ze wiesz co to: konstruktywna krytyka
wiem, nijak sie ma do zakazu opisu wad. zeby bylo konstruktywnie, zamiast:

proponuje:

Jesli chcecie pisac o kimkolwiek, czymkolwiek - piszcie obiektywinie nie skupiajac sie wylacznie na minusach, ale opisujac wszystkie istotne cechy. oczywiscie zgodnie ze stanem faktycznym. jesli cos jest wasza subiektywna opinia, nie zapomnijcie zaznaczyc tego w tekscie. zanim klikniecie wyslij, przeczytajcie post i zastanowcie sie jak moze zostac zinterpretowany, jesli istnieje ryzyko interpretacji innej niz wasze intencje - przekonstruujcie post tak, aby wyeliminowac to ryzyko.

jacekplacek napisał/a:
Tomek nie jest instruktorem, co wielokrotnie podkreślał a Jego opinie są bezstronnie subiektywne :)
szkoda (chyba ze mialoby to go zmienic). pytalem w kontekscie blizej nieskonkretyzowanych warsztatow/kursu :) .

bann 
Moderator Grupy

Kraj:
Germany

Wysłany: 27-11-2011, 19:23   

Haw napisał/a:

proponuje

propozycja przyjeta :)
pisz wlasnie w taki sposob i nie bedzie problemow

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu