Wysłany: 24-11-2011, 13:42 Rebreatherowy basen w Mysłowicach
Ostatnio koleżanka Gosia poinformowała mnie iż jest możliwość gratisowego zanurkowania na Rebie . Co prawda w środku tygodnia ale na rebie i tylko za cenę wstępu na basen czyli 2 godziny na basenie za 20 zł . Pojechałem spróbowałem na rebie spędziłem ze 45 min i chyba się zaraziłem rebem , sauną i zimną wodą po saunie .
Zajebisty wyjazd , teraz środy wieczorem już mam zarezerwowane i nie koniecznie na .
Jakby kto był chętny to trzeba pisać albo dzwonić .
Wysłany: 24-11-2011, 14:31
jacekplacek napisał/a:
Czy Dolphin to oficjalny reb PADI?
Jacku - nie wiem bo waśnie organizacyjne i szczegóły poszczególnych organizacji od pewnego czasu mnie nie interesują . Patrze na ludzi i na to co umieją , a nie na organizację w jakiej nurkują . Na tym basenie zaskoczyło mnie podejście do tematu - Chcesz reba - masz reba , jak ci się spodoba to może jak będziesz chciał to zrobisz u nas kurs a jak nie to nie . Nic nie oczekiwali w zamian . A jak ci się reb jednak nie spodoba , to może spodoba ci się skuter ?
A najbardziej podobają mi się jasno i czytelnie określone kryteria , nikt mi się nie pytał z jakiej organizacji mam papiery .
Wysłany: 24-11-2011, 14:51 Re: Rebreatherowy basen w Mysłowicach
slawek290 napisał/a:
Ostatnio koleżanka Gosia poinformowała mnie iż jest możliwość gratisowego zanurkowania na Rebie ......... Pojechałem spróbowałem na rebie spędziłem ze 45 min i chyba się zaraziłem rebem , sauną i zimną wodą po saunie .
Zajebisty wyjazd , teraz środy wieczorem już mam zarezerwowane
Patrząc na męża i Sławka (oni pływali w rebie, ja w tym samym czasie testowałam płytę i uprząż z jednej taśmy), muszę stwierdzić, że mężczynom niewiele potrzeba do szczęścia.......
Jeszcze im obiecano próbne jazdy na skuterach - też gratis .
A najbardziej podobają mi się jasno i czytelnie określone kryteria
Bo to klub najlepszego polskiego CD PADI: Aśki Kannenberg - niewiele mówi, dużo działa
I dzięki takiemu, a nie innemu podejściu:
- zrobiliśmy u nich OWD,
- kupujemy u nich sporo sprzętu (już od kilku lat),
- od niedawna jeździmy z nimi na basen i saunę (niektórym ta sauna się najbardziej podoba),
- jeździmy z nimi na wyjazdy - na razie bliskie, a od przyszłego roku dalsze
Wysłany: 24-11-2011, 15:32
kraken napisał/a:
Bo Divemaster to po prostu dobry klub jest.
Karaken - ale ty masz najlepszy zbiornik w kraju . Normalnie PADI przewodzi .
Żeby nie było tak słodko ... Ale najlepiej technicznie wyszkolonego nurka widziałem w GUE (i ta pozycja , te ruchy płetwami ) ale ... aby nie było kłótni dodam .... że nie był to Hubert ale jeszcze ktoś z " większymi tytułami "
Ostatnio zmieniony przez slawek290 24-11-2011, 15:38, w całości zmieniany 3 razy
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 24-11-2011, 16:11
slawek290 napisał/a:
Żeby nie było tak słodko
Słodko nie słodko, katowicki Divemaster prowadzony jest wzorcowo, wyszło z niego wielu znakomitych szkoleniowców, doskonale zaopatrzony sklep, kulturalna obsługa, znakomite podejście do klienta. Aśka jako chyba jedyna z Polski(może prócz śp. Witka Śmiłowskiego) dostała z PADI najwyższe na świecie odznaczenia. Byli też, obok Genka Buchczyka, jednymi z pierwszych w Polsce, którzy otwarli sklep dla nurków. A teraz te reby, skutery... konkurencja powinna brać przykład
Kiedyś mieli karnety na bicie butli. Działa to jeszcze?
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 24-11-2011, 16:12, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 24-11-2011, 16:31
jacekplacek napisał/a:
Nie wiem czy działa bo flaszki biję sobie sam (pompką którą zorganizowałem z lokomotywy) ale .... muszę zrobić analizę jeśli chodzi o nitroxa i o tlen .
Ostatnio zmieniony przez slawek290 24-11-2011, 16:33, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 24-11-2011, 18:44
Moann napisał/a:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=15854530
O tych dwóch wiem już od dość dawna .Poza tymi 2 ma są według mojej dzisiejszej wiedzy do sprzedania są jeszcze 4 w 3 innych miejscach . Mam na razie swojego faworyta ale może udało by się gdzieś jeszcze znaleść lepsza ofertę .
Bul-kot [Usunięty]
Wysłany: 24-11-2011, 18:56
slawek290 napisał/a:
jacekplacek napisał/a:
Nie wiem czy działa bo flaszki biję sobie sam (pompką którą zorganizowałem z lokomotywy) (ciach)
A cóż one winne ?
Zrozumiałbym kapciem, ale pompka to już nadmiar okrucieństwa
Podobno tylko 3 rzeczy - żeby kobieta nie zrzędziła, żeby dobrze gotowała i żeby za często nie odmawiała seksu...
Moja żona kategorycznie wykluczyła 2 pierwsze punkty , a potem to była mała awanturka ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko