Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Rebreatherowy basen w Mysłowicach
Autor Wiadomość
slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-11-2011, 13:42   Rebreatherowy basen w Mysłowicach

Ostatnio koleżanka Gosia poinformowała mnie iż jest możliwość gratisowego zanurkowania na Rebie :bee; . Co prawda w środku tygodnia ale na rebie i tylko za cenę wstępu na basen czyli 2 godziny na basenie za 20 zł . Pojechałem spróbowałem na rebie spędziłem ze 45 min i chyba się zaraziłem rebem , sauną i zimną wodą po saunie .

Zajebisty wyjazd , teraz środy wieczorem już mam zarezerwowane i nie koniecznie na :sex: .

Jakby kto był chętny to trzeba pisać albo dzwonić .

http://www.divemaster.pl/...atherowy-basen/

Mam nadzieję iż ten link nie zostanie potraktowany jako komercyjna reklama bo nurkowania są za darmo , płaci się tylko za wstęp na basen .

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2011, 13:57   

Czy Dolphin to oficjalny reb PADI?

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-11-2011, 14:31   

jacekplacek napisał/a:

Jacku - nie wiem bo waśnie organizacyjne i szczegóły poszczególnych organizacji od pewnego czasu mnie nie interesują . Patrze na ludzi i na to co umieją , a nie na organizację w jakiej nurkują . Na tym basenie zaskoczyło mnie podejście do tematu - Chcesz reba - masz reba , jak ci się spodoba to może jak będziesz chciał to zrobisz u nas kurs a jak nie to nie . Nic nie oczekiwali w zamian . A jak ci się reb jednak nie spodoba , to może spodoba ci się skuter ?
A najbardziej podobają mi się jasno i czytelnie określone kryteria , nikt mi się nie pytał z jakiej organizacji mam papiery .

Moann 

Stopień: tmx:)
Kraj:
Switzerland

Wysłany: 24-11-2011, 14:35   

jacekplacek napisał/a:

a PADI ma w ogole jakies kursy rebowe?

BTW: ja mam plastik dolphinowy z TDi (i chyba dolphin jest ich oficjalnym rebem na kurs scr)

arkac123 

Stopień: RD
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-11-2011, 14:51   Re: Rebreatherowy basen w Mysłowicach

slawek290 napisał/a:
Ostatnio koleżanka Gosia poinformowała mnie iż jest możliwość gratisowego zanurkowania na Rebie ......... Pojechałem spróbowałem na rebie spędziłem ze 45 min i chyba się zaraziłem rebem , sauną i zimną wodą po saunie .

Zajebisty wyjazd , teraz środy wieczorem już mam zarezerwowane

Patrząc na męża i Sławka (oni pływali w rebie, ja w tym samym czasie testowałam płytę i uprząż z jednej taśmy), muszę stwierdzić, że mężczynom niewiele potrzeba do szczęścia.......

Jeszcze im obiecano próbne jazdy na skuterach - też gratis :aaa: .

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-11-2011, 14:57   

Moann napisał/a:
a PADI ma w ogole jakies kursy rebowe?

PADI chyba też na Delfinie ( widziałem gdzieś materiały szkoleniowe PADI na Delfina)

arkac123 napisał/a:
(oni pływali w rebie, ja w tym samym czasie testowałam płytę i uprząż z jednej taśmy)

Najbardziej podobało mi się dopasowywanie na Tobie pasa krocznego , szkoda że pod czujnym okiem męża :bee;
Ostatnio zmieniony przez slawek290 24-11-2011, 14:57, w całości zmieniany 1 raz  

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2011, 15:02   

slawek290 napisał/a:
A najbardziej podobają mi się jasno i czytelnie określone kryteria

Bo to klub najlepszego polskiego CD PADI: Aśki Kannenberg - niewiele mówi, dużo działa :)

arkac123 

Stopień: RD
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-11-2011, 15:10   

jacekplacek napisał/a:
slawek290 napisał/a:
A najbardziej podobają mi się jasno i czytelnie określone kryteria

Bo to klub najlepszego polskiego CD PADI: Aśki Kannenberg - niewiele mówi, dużo działa :)

I dzięki takiemu, a nie innemu podejściu:
- zrobiliśmy u nich OWD,
- kupujemy u nich sporo sprzętu (już od kilku lat),
- od niedawna jeździmy z nimi na basen i saunę (niektórym ta sauna się najbardziej podoba),
- jeździmy z nimi na wyjazdy - na razie bliskie, a od przyszłego roku dalsze :ping:

kraken 

Stopień: Course Director PADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-11-2011, 15:13   

Bo Divemaster to po prostu dobry klub jest.
Pozdrowienia dla Kasi i Asi.
MSC

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-11-2011, 15:32   

kraken napisał/a:
Bo Divemaster to po prostu dobry klub jest.

Karaken - ale ty masz najlepszy zbiornik w kraju . Normalnie PADI przewodzi :ping: .

Żeby nie było tak słodko ... Ale najlepiej technicznie wyszkolonego nurka widziałem w GUE (i ta pozycja , te ruchy płetwami ) :beer3: ale ... aby nie było kłótni dodam .... że nie był to Hubert ale jeszcze ktoś z " większymi tytułami "
Ostatnio zmieniony przez slawek290 24-11-2011, 15:38, w całości zmieniany 3 razy  

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2011, 16:11   

slawek290 napisał/a:
Żeby nie było tak słodko

Słodko nie słodko, katowicki Divemaster prowadzony jest wzorcowo, wyszło z niego wielu znakomitych szkoleniowców, doskonale zaopatrzony sklep, kulturalna obsługa, znakomite podejście do klienta. Aśka jako chyba jedyna z Polski(może prócz śp. Witka Śmiłowskiego) dostała z PADI najwyższe na świecie odznaczenia. Byli też, obok Genka Buchczyka, jednymi z pierwszych w Polsce, którzy otwarli sklep dla nurków. A teraz te reby, skutery... konkurencja powinna brać przykład :)
Kiedyś mieli karnety na bicie butli. Działa to jeszcze?
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 24-11-2011, 16:12, w całości zmieniany 1 raz  

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-11-2011, 16:31   

jacekplacek napisał/a:

Nie wiem czy działa bo flaszki biję sobie sam (pompką którą zorganizowałem z lokomotywy) :ping: ale .... muszę zrobić analizę jeśli chodzi o nitroxa i o tlen .
Ostatnio zmieniony przez slawek290 24-11-2011, 16:33, w całości zmieniany 1 raz  

D@rek 

Stopień: instruktor SDI/TDI
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-11-2011, 18:05   

Moann napisał/a:
ja mam plastik dolphinowy z TDi

ja mam plastik na Delfina z CeeMaSu z przed 7 lat :): )

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-11-2011, 18:14   

D@rek napisał/a:
ja mam plastik na Delfina z CeeMaSu

A Delfina czasem nie masz . Jakby co to zbieram oferty kto co ma do sprzedania z SCR - ów .

Moann 

Stopień: tmx:)
Kraj:
Switzerland

Wysłany: 24-11-2011, 18:24   

slawek290 napisał/a:
D@rek napisał/a:
ja mam plastik na Delfina z CeeMaSu

A Delfina czasem nie masz . Jakby co to zbieram oferty kto co ma do sprzedania z SCR - ów .

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=15854530

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-11-2011, 18:44   

Moann napisał/a:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=15854530

O tych dwóch wiem już od dość dawna .Poza tymi 2 ma są według mojej dzisiejszej wiedzy do sprzedania są jeszcze 4 w 3 innych miejscach . Mam na razie swojego faworyta ale może udało by się gdzieś jeszcze znaleść lepsza ofertę .

Bul-kot
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2011, 18:56   

slawek290 napisał/a:
jacekplacek napisał/a:

Nie wiem czy działa bo flaszki biję sobie sam (pompką którą zorganizowałem z lokomotywy) :ping: (ciach)

A cóż one winne ?
Zrozumiałbym kapciem, ale pompka to już nadmiar okrucieństwa :aaa:

beroduar 

Stopień: Były przewodn. :-((
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 24-11-2011, 18:59   

arkac123 napisał/a:
mężczynom niewiele potrzeba do szczęścia.......

Podobno tylko 3 rzeczy - żeby kobieta nie zrzędziła, żeby dobrze gotowała i żeby za często nie odmawiała seksu...
Moja żona kategorycznie wykluczyła 2 pierwsze punkty , a potem to była mała awanturka ... :aaa:

slawek290 

Kraj:
Poland

Wysłany: 25-11-2011, 20:18   

http://www.divemaster.pl/...e-1/#comment-54

Normalnie relacja z rebowego basenu się pojawiła . Trochę skromna ale pewno wszyscy doszli do wniosku " nurkujemy nie gadamy "

A tu skromny filmik

http://www.youtube.com/wa...n_order&list=UL
Ostatnio zmieniony przez slawek290 25-11-2011, 21:14, w całości zmieniany 1 raz  

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu