Wysłany: 11-11-2011, 10:39
to duży "otwarty" kolowrót na który zwiniesz linkę z gumkami. Można go zrobić samemu
Wysłany: 26-11-2011, 19:19
Pokazane wyżej kołowrotki mają tę wadę, że zwijając je, światło latarki na goodmanie skierowane jest w bok. Prawie dwa lata temu udało mi się przekonać producenta kołowrotków Alpinur do korekty tej wady. Obecnie można kupić te kołowrotki w obu wersjach. A tak wygląda ta lepsza
Włodek Kołacz pracuje też nad aluminową wersją z obracaną rączką. Rok temu testowałem i były całkiem ok. Czekamy na produkcję
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 26-11-2011, 19:22, w całości zmieniany 2 razy
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 26-11-2011, 20:45
jacekplacek napisał/a:
Włodek Kołacz pracuje też nad aluminową wersją z obracaną rączką. Rok temu testowałem i były całkiem ok. Czekamy na produkcję
Pracuje to mocne słowa. Mam opracowane i akurat w przyszłym tygodniu chcę złożyć zamówienie na nową wersję elementów w której usunąłem wady pierwowzoru (chyba widziałeś elementy) Ale najpierw złożę to co mam w elementach i zobaczę jak działa w krytycznych tematach.
Były by w zeszłym roku ale na całej linii zawiódł podwykonawca tak jeśli chodzi o cenę jak i jakość nie mówiąc już o terminie. Więc temat stanął. Teraz jesień i balasty zelżały warsztat w nowym miejscu w miarę funkcjonuje, to wracam do tematu.
Tu obrazki pierwowzoru.
Są dwie wielkości ale ponieważ projekt jest to mogą być prawie dowolne średnice i szerokości. Na jednej mieści się 250 m linki 3 mm na drugim mniejszym około 100 m. tej samej grubości.
Sam oczywiście testowałem rozwiązanie min rzucałem do góry ile mogłem, spadały na glebę i dalej działają. Stawałem na nich i też wytrzymały Myślę że będą ok.
Dla pokrzepienia jesiennego, rozgrzewająca fotka z wczoraj
Żeby nie było że tylko o śrubkach i flaszkach
Ostatnio zmieniony przez Włodek K 26-11-2011, 22:40, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 29-11-2011, 00:50
Cześć, kolowrotki z moich zdjęć ilustrują ( w nawiązaniu do pytania ) jedynie jak takie cos wygląda. To wersje testowe mające kilka innych wad np. zbyt długie korby. Przy tak ustawionej raczce łatwiej sie zwija ( przynajmniej mi, a to moja zabawka) a przy oświetleniu umieszczonym na kasku problem o ktorym pisze Jacek znika.
Pozdrawiam
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 29-11-2011, 08:18
Sebastian Szczesniak napisał/a:
a przy oświetleniu umieszczonym na kasku problem o ktorym pisze Jacek znika.
Wysłany: 29-11-2011, 12:57
To fakt, podobny problem może być na powierzchni w zimną noc. Mając elektrownię na kasku i wydychając powietrze zmieniające się parę nie widać gdzie się idzie:).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko