wracając z Sharmu z 6 na 7 grudzień wracała też wtedy ekipa K.Starnawskiego jako powód opóźnienia samoloty kapitan wytłumaczył , iż lecąc rano do Wrocławia zmuszeni byli do międzylądowania w Atenach - z powodu szybko pogarszającego się stanu zdrowia dwóch osób które nie zachowały wystarczającej przerwy czasowej po nurkowaniu , mam nadzieję że stan zdrowia naszych rodaków się poprawił , a z drugiej strony wraca znów temat przerwy czasowej po ostatnich nurkowaniach przed lotem samolotem , może ktoś ma więcej informacji ?
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 08-12-2011, 13:34
Ostatnio, na dzień przed wylotem, dowiedziałem się o wcześniejszym o blisko 12 godzin wylocie. Gdybym tego dnia rano poszedł na łódkę, przerwa pomiędzy nurkowaniem a lotem trwałaby okoł 14-15 godzin. Biura podróży robią co chcą i niestety są "na prawie". Smutne.
Biura podróży robią co chcą i niestety są "na prawie".
I tak i nie. Nie - jeśli skracają nasz pobyt na wakacjach i usiłuja nas wsadzic do samolotu a my jesteśmy właśnie po nurkach.
Jakiś czas temu grupa nurków w której uczestniczyłem odmówiła wsadzenia się do samolotu wcześniej niz było to w planie argumentując to zagrożeniem po wcześniej wykonanych nurkach. Organizator wyjazdu nie był zadowolony ale też nie czynił większego problemu. Polecielismy później.
Trudno jest mi uwierzyć że incydent z międzylądowaniem wynikał z winy członka ekipy która towarzyszyła biciu rekordu. Byłoby to ..................no właśnie strach pomyśleć o kolejnej ewentualnej tabliczce na skałkach nie opodal .
Samolot na tych liniach mieści około 200 osób więc pewnie był to inny "silnie uzdolniony i doświadczony" nurek który nurka jak se chce.
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 08-12-2011, 20:34
Henry napisał/a:
Jakiś czas temu grupa nurków w której uczestniczyłem odmówiła wsadzenia się do samolotu wcześniej niz było to w planie argumentując to zagrożeniem po wcześniej wykonanych nurkach. Organizator wyjazdu nie był zadowolony ale też nie czynił większego problemu. Polecielismy później.
Mnie na taką argumentację, tylko tak na wszelki wypadek zgłoszoną wcześniej, powiedziano, że zawsze mogę wrócić tydzień później... wykupiwszy dodatkowy tydzień pobytu!
a jakis easy jet to z Polski nie lata?
Lecisz bez posrednictwa biura, regularnymi liniami to nic nie zmieniaja. Tylko ceny sa inne typowymi lotami, ale np easyjet mnie wypada taniej niz przez biuro, ale mam farta bo tylko 3 godz na lotnisko.
Ogolnie wszystkie instytucje traktuja ludzi jak stado owiec - do strzyzenia i na mieso.
Wysłany: 09-12-2011, 12:18
Z Polski nic nie lata. Bilety na sam lot sprzedają niektóre biura podróży, ale jest tutaj odwrotnie niż w tanich liniach - im bliżej wylotu, tym taniej (ale nie jest to regułą, w październiku np. nie było na to szans). Ale np. teraz na grudzień jest bajka - 700 zł za bilet lotniczy, ale tak samo spadły wczasy - Hurghada Bella Vista na tydzień z wylotem dzisiaj 935 zł, a w październiku płaciłem 1950 zł... (co prawda jakieś 250 zł za AI)
canimo napisał/a:
a jakis easy jet to z Polski nie lata?
Lecisz bez posrednictwa biura, regularnymi liniami to nic nie zmieniaja. Tylko ceny sa inne typowymi lotami, ale np easyjet mnie wypada taniej niz przez biuro, ale mam farta bo tylko 3 godz na lotnisko.
Ogolnie wszystkie instytucje traktuja ludzi jak stado owiec - do strzyzenia i na mieso.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko