Stopień: PADI Master Scuba Di
Wysłany: 26-06-2004, 21:52
martin napisał/a:
jest na ftp
Martin, na którym ftp? Jak tam się dostać? Jak ściągnąć? Sorki za pytania o sprawy zapewne dla Ciebie oczywiste, ale ni jak nie wiem jak i skąd plik ściągnąć.
Wiek: 50 Dołączyła: 04 Cze 2003 Posty: 922 Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-06-2004, 01:44
ed napisał/a:
PORADNIK LEPSZEGO NURKOWANIA
Jarrod Jablonski
Global Underwater Explorers
Tłumaczenie
Robert Klein
czy ktos wie jak tlumaczenie wypadlo
Zakupilam wczoraj te ksiazke, moim zdaniem warto ja przeczytac i przemyslec. Jest napisana przystepnym jezykiem - ale to juz chyba zasluga tlumacza
Jest to ksiazka dla nurkow poczatkujacych, jak tez zaawansowanych. Jestem przekonana, ze kazdy znajdzie w tej ksiazce cos dla siebie.
po długich bojach w końcu udało mi sie dostać na "forumowe" ftp:) i sciągnąłem z tamtąd ww książkę, ale po bliższym przyjrzeniu okazało się że to nie jest pozycja o której wszyscy rozmawiamy. tytuł brzmi "Getting clear on the basics. The fundamentals of technical diving" i w porównaniu ze spisem treści Poradnika Lepszego Nurkowania znacząco się różni.
Mam zatem pytanie o to czy ktoś z Forumowiczów posiada w pdf-ie książkę o której jest dyskusja, czy też to co jest na ftp to jest to czym sie wszyscy wymieniaja?
Wysłany: 02-07-2004, 18:34
Jablonski napisał 3 książki o DIR: Doing It Right: The Fundamentals of Better Diving (to ta wydana po polsku), Getting Clear on the Basics: The Fundamentals of Technical Diving (o nurkowaniu technicznym) i Beyond the Daylight Zone: The Fundamentals of Cave Diving (o nurkowaniu jaskiniowym). Okładki książek można zobaczyć na www.gue.com/catalog/order
Dwie ostatnie pozycje są sprzedawane tylko w formie plików pdf i ogólnie mówiąc "krążą" w sieci. Pierwsza pozycja jest sprzedawana tylko w postaci drukowanej. Osobiście nie spotkałem się z wersją elektroniczną. Czyli raczej pozostaje kupno (wersji w lenguidzu lub polskiej). Pouczajacej lektury
Sławek Paćko
Wysłany: 03-07-2004, 21:42
Ja zamówiłem książkę na stronie http://www.ksiazkinurkowe.pl i już od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem. Wygląda bardzo porządnie i już pierwsze strony zachęcają!
Wysłany: 03-07-2004, 23:02
Tak, zdecydowanie są zdjęcia - przekartkowałem jeszcze raz całą książkę i stwierdzam, że chyba nie ma w niej ani jednej strony bez zdjęcia. Są różne zdjęcia - małe kilka cm2, średnie na ćwierć strony, duże na pół i całą stronę - do wyboru do kolory. Ponieważ książka ma ponad 180 ztron, to zdjęć jest zdrowo ponad dwie setki.
Właśnie się delektuję jej lekturą nad zimnym i deszczowym tego lata Bałtykiem w Karwii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko