Wysłany: 30-06-2004, 22:47 Nowe super miejsce na nura wrakowego tylko 25km od W-wy
Janówek koło W-wy - wrak pogłębiarki.
Spoczywa on na głębokości 8m. i wystaje troszkę ponad wodę, przejrzystość wody jest dobra tylko sezonowo wczesną wiosną i puźną jesienią od 1 - 6m. pod termokilną .
Zaletą zbiornika jest to, że jest on usytuowany blisko W-wy i można w nim pogłębiać swoje techniki nurkowania rekreacyjnego oraz wrakowego.
Osoby, które lubią podziwiać życie pod wodą mogą spotkać durze ławice okoni.
Życze udanych nurków, a poniżej chciałbym pokazac zdjęcia z tego zbiornika.
Wysłany: 01-07-2004, 11:50
Co to znaczy, ze nowe super mieisce nurkowe kolo Warszawy ??? Janowkowa piaskarnia jest miejscem nurkowym od niepamietnych czasow.Czesto cwicza tam strazaki ( oczywiecie nie gaszenie pozarow) z Praskiej Jednostki Ratownictwa Wodnego. Co do widocznosci to w Janowku jest bardzo dobra.Zwlaszcza jezeli porownuje sie zbiorniki typu Janowek,Szczesliwice,czy jez.Czerniakowskie.
A swoja droga to tez sie pochwale! Jadac do Janowka z Legionowa, kolo Rajszewa jes drugi akwen nurkowy i rowniez jest tam wrak -polecam .Widocznosc niestety nie jest tak very jak w Janowku
Już czas jakiś planowałem odwiedzić to sławne miejsce niedaleko stolicy.
Pytanie, jakie warunki do nurkowania moga być teraz. Tak się złożyło, ze chyba mam wolny najbliższy weekend - warto dać teraz nura?
Pozdrowienia
maczaty [Usunięty]
Wysłany: 02-07-2004, 10:44
No to Janówek nam wyrasta na Rodzinne Centrum Rekreacji - najpierw rozgrzewka skałkowa na bunkrach, potem chlup do wody
Wysłany: 05-07-2004, 11:30
dobra kto chce w tygodniu zanurkować tam nurasy wezicie się w garści może być rano wieczorem nawet w nocy tylko w tygodniu tydzień nie nurkowałem za przeproszeniem **** dostaje ( mania nie denerwuj sie :P)
Ostatnio zmieniony przez gogolek 05-07-2004, 19:13, w całości zmieniany 1 raz
maczaty [Usunięty]
Wysłany: 05-07-2004, 12:07
gogolek napisał/a:
za przeproszeniem **** dostaje ( mania nie denerwuj sie :P)
Mania niechybnie dostalaby zawalu, gdybys napisal np. '****', a tak to luz
A możesz mi gogolek powiedziec co chcesz robić z nożami rano, wieczorem, a nawet w nocy?
A poza tym proszę o nie używanie słów uznanych za wulgarne - gogolek i to nie jest pierwszy post z takimi słowami. Niestety będę je wycinać - jak byś zwracał uwagę na innych i ich szanował to byś zauważyl, że inni jakoś takich słów nie używają.
Gogolek jesli nie zmienisz swoich postow i nie zaczniesz pisać chociaż jak średnio kulturalny czlowiek poproszę Admina by cię zabanował. Mam po prostu tego dosyć. I wcale już nie chce mi się śmiać.
Mania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko