Ja nurkuje z AI od ponad roku , jeden czujnik padł dokładnie po 6m-cach ale to się może zdarzyć. Jakiś czas temu czujnik Teledyne padł mi po 3 m-cach.
Z tego co widzę i słyszę ISC wstawia je do wszystkich Megów, nie wiem jak u Pawła ale w innych Megach jakie znam hulają bez problemów.
Ten AI zastapiłem APD na razie bez uwag.
Wysłany: 08-01-2012, 18:05
nurkowacz napisał/a:
Używasz może maxtec? Jak sobie radzą
Ja osobiscie, jeszcze nie. Jak sie zaczela awantura z Teledyne - kupilem zapas. Mam jeszcze dwa, zamkniete szczelnie, chociaz nie jestem pewien, czy beda OK po takim czasie? Takze wkrotce bede je uzywal. Wsrod moich znajomych, nie znalazlem nikogo kto mial zle doswiadczenia z Maxtec, natomiast wielu mialo podobne problemy, jak opisal Jacek, z AI. Rok temu rozmawialem z Lamarem i Pete Navrocky z Dive Rite o sensorach AI - obaj twierdzili, ze problemy z AI sa coraz rzadsze, a gdy nastapia to AI wymienia sensor bez pytania - z drugiej strony oni ciagle (chyba?)wyposarzaja swoje Optimy w czujniki tej firmy. Trudno powiedziec!
Sa nowe sensory jak te wspomniane AP, czy sprzedawane przez 'Narked at 90'.
Rozmawialem tez z ludzmi eksperymentujacymi z wyrobami Vandergraph, czy nawet Honneywell.
to tyle na razie, moze cos wiecej bede wiedzial nieco pozniej - kilka imprez juz wkrotce(rebrether workshop w Rhode Island, BSR i BTS). Szczerze mowiac wypadlem nieco 'z obiegu' - cale lato spedzilem na szybach, wiele z tego w zamknieciu.
pozdr
Tomek
zrobiłem ten sam manewr z tym że miałem dwa Teledyny z poprzedniej wymiany oba miały napięcie 10,8 mV mimo 2 lat.Mam w tej chwili 2 AI i Teledynę. Nurkowanie w zimnej wodzie bez zarzutów ale jak je potraktowałem na 7m tlenem to Teledyna skończyła
pomiar na 1,43.Wyrzuciłem wsadziłem drugą ten sam zabieg na 7m i 1,57 1,63i 1,62 czyli w miarę choć nie do końca.Cell Warning i HUD ostrzegają o awarii, być może jak sugerował mi kolega producenci mają różne membrany hydrofobowe stąd cell warning.
Czekam przesyłkę z AI w końcu dwie pracują bez zarzutów.
Po tych testach z celami nasunęła mi się taka konkluzja, że korzystając z jednej celi jako
pomiaru PpO2 można się nieźle przejechać.
Czemu nie używasz tego co produkuje AP? az takie różnice cenowe ?
jak padły mi stare to AP nie sprzedawała jeszcze swoich. A że jak zwykle Angole mają swój pomysł na wszystko to połączenie coaxial dostępne były w AI. I dalej to już leci żeby nie mieszać producentów mam 2 AI i czekam na 3-go.Czytałem opinie nowych produktów
AP i jak zwykle są różne.Oni sami to produkują ? Może lepiej nie być entry user
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko