Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy magazyn dla nurasów?
Autor Wiadomość
Marek Macner 

Stopień: kilka
Kraj:
Poland

Wysłany: 09-06-2004, 15:53   

Michał Roguski napisał/a:
Szanowni Państwo

Informuje że artykuł w "Akademi nurkowania tecniczengo" w Wielkim Błękicie jest napisany na podstawie dostępnych dla instruktorów DSAT i PADI materiałów edukacyjnych, informacyjnych i marketingowych.

Drogi Marku

Zapoznałem sie z Twoimi publikacjami. Są one w większości dokładnymi tłumaczeniami powyższych materiałów.

pozdrawiam serdecznie

No cóż, z mojej strony mogę to tylko skomentować tak:

Drogi Michale,

w życiu jest taka "cieńka czerwona linia" pomiędzy tym co wolno, a tym co wypada. Jest mi niezmiernie przykro, że miałeś w swoim szkoleniu jako instruktor nurkowania (i chyba nie tylko) miałeś nauczycieli daltonistów, którzy nie nauczyli Cie rozróżniać kolorów i nie widzisz tej linii.

Pozdrawiam,

Marek

Darek Sepioło 

Wysłany: 15-06-2004, 00:54   

Witam

Dziękuję za wszystkie komentarze. Na pewno przygotowując drugi numer weźmieny pod uwagę krytyczne uwagi.

Szczególne wyrazy sympatii dla Nishigoi, który swoim komentarzem trafił w "10". Staralismy się wzbudzać w czytelniku właśnie takie emocje jakie biją z tego komentarza.

Pozdrawiam
Darek Sepioło
Redaktor naczelny magazynu Wielki Błękit

Sonny 

Stopień: Modny bo z IANTD :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-06-2004, 16:14   

Ja dzis kupilem swoj egzemplarz WB i w zgadzam sie z recenzja Nishigoi...
Dluzsza wypowiedz dodam jak juz skoncze dzis przedladac FN :lol: i wezme sie za prase...

Pozdrawiam

urwis 

Stopień: CMAS
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-07-2004, 19:15   

Czy ukazał się już NITROX ??

Creb 

Wysłany: 14-07-2004, 15:52   

... A tymczasem numer 2 "Wielkiego Błękitu" od jutra wyrusza do salonow - w internecie na stronie http://sklep.platform.com.pl juz mozna zamawiac. O zawartosci przeczytacie Panstwo na stronie http://www.wielkiblekit.pl.

Pozdrawiam
Creb

Art 

Wysłany: 14-07-2004, 15:55   

A czy komuś udało się kupić kwartalnik NITROX???

Miał byc dostępny od począku lipca a to już połowa.....

Miłosz 

Stopień: plastikowy
Wysłany: 14-07-2004, 16:43   

Mylisz się, Art! ;)
Redakcja wprawia się w propagandzie sukcesu. Zrazu mianowała początkiem sezonu nurkowego czerwiec, pisząc, że Nitrox ukaże się w czerwcu, czyli na początku sezonu. Aktualniena stronie mamy tylko zmienioną nazwę miesiąca i ten sam tekst. Czyli... według ostatnich doniesień lipiec jest początkiem sezonu nurkowego. Trudno. Czeba czekać.
Rozbawiła mnie ta chytra zamiana. :)
A poważnie i niezłośliwie: spodziewam się, że redakcji zależy na jak najszybszym wydaniu numeru - w ten sposób zdążą dwa w sezonie wydać jeszcze - tylko jakieś problemy się trafiły. Czyta tu redakcja? Co się dzieje?

Pozdrówko,
Nishi

Art 

Wysłany: 14-07-2004, 18:10   

Tak myślałem, że wcześniej był czerwiec ale dla pewności wszedłem na stronkę i co widzę lipiec - pomyślałem pomyliło mi się!
... a to kłamczuchy.... udało im się mnie skołować ale z pomocą przyszedł Nishi i nic z tego droga redakcjo ;-)

Pozdrawiam serdecznie

urwis 

Kraj:
Poland

Wysłany: 14-07-2004, 18:59   

Też szukałem ale nie znalazłem. A sami napisali w odpowiedzi na forum że będzie pod koniec czerwca[/quote]

urwis 

Kraj:
Poland

Wysłany: 14-07-2004, 19:02   

Jacek Cholewinski napisał/a:
Witam,
Magazyn Nurkowy NitroX pojawi się na rynku pod koniec czerwca. Będziemy informować na bieżąco o wszystkich szczegółach.
Pozdrawiam
Jacek Cholewiński
Redaktor Naczelny MN NitroX

To jest ta odpowiedż.

Jacek Cholewinski
[Usunięty]

Wysłany: 16-07-2004, 12:15   NitroX w lipcu

Witamy,

Na wstępie dziękujemy za zainteresowanie naszym pismem. Liczymy, iz tak pozostanie :))

W nawiązaniu do pytań jakie pojawiły się na grupie, informujemy, iż pierwszy numer Magazynu Nurkowego NitroX; ukaże się w sprzedaży na początku przyszłego tygodnia. Jednocześnie przepraszamy za opóźnienie, jakie powstało w czasie przygotowania pisma do druku. Nie był to efekt zamierzony i nie chcieliśmy nikogo wprowadzić w błąd.

Pragnieniem naszym jest dołożenie wszelkich starań, by jakość zamieszczonych materiałów zarówno pod względem merytorycznym jak i edytorskim odpowiadała oczekiwaniom środowiska nurkowego. Zapraszamy zatem do Empików oraz baz nurkowych, w których w przyszłym tygodniu pojawi się oczekiwany Magazyn Nurkowy NitroX .

W pierwszym numerze zaglądamy na przysłowiowy koniec świata; odwiedzamy Antarktykę i polską bazę im. Henryka Arctowskiego, przenosimy się za ocean, by zanurkować w krystalicznie czystych źródłach Florydy, opowiadamy o "Miniji" - egipskim trałowcu zatopionym u wejścia do portu w Hurgadzie. Zapraszamy także w podróż do Austrii. Podpowiadamy jak połączyć nurkowanie z białym szaleństwem: opisujemy Attersee - głębokie jezioro niedaleko lodowca Dachstein.
Nie brakuje również akwenu polskiego - nurkujemy w Piłaknie, jednym z najbardziej malowniczych mazurskich jezior.

Poza turystyką zamieściliśmy kilka artykułów o sprzęcie: doradzamy jak wybrać mokry skafander (przegląd prawie 80 modeli), opisujemy automaty Scubapro MK25AF/X650, Legend Aqualunga, jacket Zeagle 911, mokrą piankę Waterproofa A-zor/I-zor, aparat Canon 10D i podwodną obudowę Subala, oraz co powinno się znaleźć w nurkowej skrzynce narzędziowej i apteczce.
Oprócz tego - nowinki z życia klubów, ciekawostki przyrodnicze i sprzętowe. Prezentujemy także bezpłatną listę nurkowych centrów, klubów, baz, sklepów i biur podróży w kraju i na świecie.

Życzymy przyjemnej lektury i miłych nurkowych wrażeń

Jacek Cholewiński
Maciej Tomaszewski

urwis 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-07-2004, 13:00   

Dzięki za wyczerpującą odpowiedż.I do przyszłego tygodnia

Art 

Wysłany: 16-07-2004, 14:36   

Widzę, że MN nie zważa na konkurencję i lipcowy numer ukaże się pewnie pod koniec lipca...

oby nowe pisma nie brały tego przykładu do siebie...

Pozdrawiam i czekam do przyszłego tygodnia z niecierpliwością!

urwis 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-07-2004, 15:24   

Ja MN mam już od trzech dni.

grzesnur 

Stopień: OWD...upe
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-07-2004, 15:32   

urwis napisał/a:

Wzgledy geograficzne :) .

Ja tez jeszcze nie mam.

pzdr
grzesiek

Art 

Wysłany: 16-07-2004, 15:45   

urwis napisał/a:

To ja myslałem, że jak na stronie www nie ma nowej okładki to do empiku nie mam co sie wybierać....

Dzięki za info - zaraz lecę

Miłosz 

Stopień: plastikowy
Wysłany: 16-07-2004, 16:49   

Art... jak Ci to powiedzieć... na WWW jest nowa okładka...

Pozdro,
m.

Art 

Wysłany: 16-07-2004, 17:28   

że niby gdzie????

Na pewno nie tam gdzie zawsze bo tam napisane:

Nowości w sklepie - 06/2004 i jest okładka z tą panią w wodzie...

Co prawda w prawym górnym rogu napisali co w lipcowym numerze ale okładki nie widzę....

Znalazłem :-) Niestety MN jest pisany pod IE ....
Ostatnio zmieniony przez Art 16-07-2004, 22:02, w całości zmieniany 2 razy  

urwis 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-07-2004, 19:45   

Oczywiście mam prenumeratę. W miejscu chyba szybciej dochodzi. :pigs:

ukusek 

Stopień: Aowd + deep i suchi
Wysłany: 22-07-2004, 22:35   

U mnie w Zielonej Górze nie idę wcześniej do empiku po MN niż po 16 - tym każdego miesiąca. Wcześniej nie ma co szukać. Wielki Błękit zamówiłem przez internet i muszę ich pochwalić za szybką przesyłkę pocztą. Oczywiście na ich koszt :-D . Teraz czekam na Nitrox też przez net. Zobaczymy jak się uwiną ;-)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu