Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Ksiazka o DIR
Autor Wiadomość
RZ 

Stopień: Instruktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-07-2004, 16:03   

książka będzie dostępna na w W-wa na UDERWATER.PL w przyszłym tygodniu za 80 PLN. Prośba o e-mail jeśli jest ktoś zainteresowany.

Pozdrawaim
RZ
http://www.underwater.pl

Miłosz 

Stopień: plastikowy
Wysłany: 07-07-2004, 16:06   

Przypominam wszystkim, że książka krążąca w formacie pdf, to nie jest ta sama książka, co wyszła po polsku.
A propos tej, co wyszła - namawiam do kupna, ponieważ pozycja jest ciekawa i bardzo praktyczna, aczkolwiek osoby, które nie zamierzają stosować jej zasad konfiguracyjnych niewiele dla siebie znajdą, a jeszcze będą się denerwować, że "jedynym słusznym instruktorem jest Jabłoński". ;)
A po trzecie jak książki będą schodzić z półek, to wydawnictwo http://www.ksiazkinurkowe.pl będzie mogło wydawać kolejne. Łykanie pdfów z netu ZAMIAST kupienia książki zarżnie fajny pomysł inicjatywnego wydawcy w zarodku. Jak to w teorii gier: podejście egoistyczne przynosi profit, póki jest unikalne i nie stosowane przez większość populacji. Wtedy wszyscy na nim tracą.

Przypominam, że moja wstrętna uwaga dotyczy głównie tych, którzy chcą poczytać wersję elektroniczną książki ZAMIAST kupowania jej w sklepie.

Pozdrówko
Nishi

Radol 

Stopień: MĹ�odszy Podw
Wysłany: 08-07-2004, 14:15   

A ja już mam swój egzemplarz :))
Oczywiście papierowy i nie kserowany :)))
Książeczka jest super, no i te zdjęcia ....
ech, może doczekamy się większej ilości publikacji na naszym rodzimym rynku.
No chyba że wszyscy zaczniemy kopiować, to pozostanie nam ściąganie fajnych ksiązek ze stanów :)

Pozdrawiam

CZACHO 

Stopień: NAUI TMX II
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-07-2004, 15:37   

Heh i teraz ludzie dzwonia do sklepow nurkowych z pytanami czy sprzet sprzedawany w nich jest zgodny z DIR :>

Juz widze te tysiace wanna be DIR diver :>

Radol 

Stopień: MĹ�odszy Podw
Wysłany: 08-07-2004, 16:05   

No to od teraz nie będą musieli dzwonić i się pytać bo jak przeczytają, to będą wiedzieli :)
Zresztą DIR, to nie tylko sprzęt, nie zapominajcie o tym :)

A czy to komuś przeszkadza, ze ludzie będą mieli bezpieczną konfigurację?? A jak jeszcze do tego zaczną pożądnie pływać, to już zupełnie będzie bajka :)

Wiem, wiem, jestem optymistą :)

pozdrawiam

Sonny 

Stopień: Modny bo z IANTD :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-07-2004, 19:18   

Ja dzis wlasnie kupilem swoj egzemplarz ksiazki Jarroda Jablonskiego....(zeby nie bylo ze tylko ver. Elektroniczna)

Poazdrawiam

amalcz 

Stopień: DM, Nitrox
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-07-2004, 20:22   

Czy ja też mógłbym prosić, o przesłanie mi na adres andrzej.malczewski@acn.waw.pl

Bardzo dziękuję :-D

anton 

Stopień: P2
Wysłany: 22-07-2004, 04:46   

witam,
z radoscią pobiegłem dziś do sklepu i stałem się szczęśliwym posiadaczem omawianej książki. tylko skąd ta cena??? pomyśleć że podręcznik "Nurkowanie" (też kreda, a szyta i w twardej oprawie) jest tańszy o 15 zł. Czy aż tyle kosztuje licencja, a może nakład jest śmiesznie niski (choć w to nie wierzę, wydaje mi sie że ta książka znika jak świeże bułeczki)

książke machnąłem w jeden wieczór i muszę przyznać że odnowiła mi głód wiedzy dotyczący tej strony nurkowania.

wszedłem na stronę GUE i znalazłem coś co się zwie "Global Underwater Explorers Initial Instructional DVD" składające sie z 3 płyt DVD (tu dodatkowe informacje: http://www.gue.com/classroom/dir2004_dvd.shtml ). czy ktoś z Forumowiczów miał to już w rękach, a jeśli tak to czy byłby skłonny zrippować i gdzieś wrzucić? :oops:

pozdrawiam,[/b]

lobster 

Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 22-07-2004, 07:23   

anton napisał/a:
czy ktoś z Forumowiczów miał to już w rękach, a jeśli tak to czy byłby skłonny zrippować i gdzieś wrzucić?

mialem w rekach. dvd 1 to Irvine i JJ opowiadajacy i pokazujacy DIRowe uzbrojenie, dvd 2 to objasnione DIRowe procedury, dvd 3 to troche filmow z roznych eksploracji.

DVD wyszlo niecaly miesiac temu, wiec pewnie jeszcze sie do bolandy nie dopropagowalo.

Slawek Packo 

Stopień: nurek
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-07-2004, 11:50   

lobster napisał/a:

DVD wyszlo niecaly miesiac temu, wiec pewnie jeszcze sie do bolandy nie dopropagowalo.

Dotarło już 3 tygodnie temu. Dla mnie ksiązka znacznie lepsza (ze wzgledu na styl i formę). Chociaż w sumie wiadomości merytorycznych na pewno wiecej na DVD.

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-07-2004, 12:01   

Kupiłam książkę - co by było grzecznie. Przeglądam....ciekawa... przeczytac trzeba.
Tylko wciaż nie wiem co autor miał na myśli popisując zdjęcie worka z gumkani, że w nim się nierówno rozkłada....inflacja
Mania
PS. Ale to i tak nic bo w podręczniku SSI Stress&Rescue - polska wersja - nurek w swojej diecie powinien mieć ziarna zburz!!!! Naprawdę - to nie jest moja pomylka. Zajęło mi chwilę by zrozumieć, że chodzi o zboża

lobster 

Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 22-07-2004, 16:30   

Mania napisał/a:
ziarna zburz!!!!

A moze to takie poetyckie okreslenie gradu, tylko im sie spacja zjadla?

Ci nurkowie S&R, sledzacy prognozy pogody w wyczekiwaniu na lodowe opady a nastepnie ustawieni na polu z otwartymi ustami, zapatrzeni w czarne chmury....

Tomek Radomski 

Stopień: zwykły nurek
Kraj:
Cuba

Wysłany: 22-07-2004, 18:23   

Cześć,

Jeśli można, to jateż chętnie poczytam. radomscy@zp.pl

Tomek Radomski 

Stopień: zwykły nurek
Kraj:
Cuba

Wysłany: 22-07-2004, 18:47   

A wersję papierową kupię dla żony. :)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu