Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 28-05-2012, 15:55
beroduar napisał/a:
przed którym ogólnie przestrzegam
A mógłbyś , mniej ogólnie , a dokładniej , bo nie bardzo rozumiem przed czym. Otrzymałeś mniej więcej to , za co zapłaciłeś, więc w czym leży problem ??? Popsuł się , w czasie gwarancji ? Poraził pradem? Brzydko pachnie ??
A mógłbyś , mniej ogólnie , a dokładniej , bo nie bardzo rozumiem przed czym. Otrzymałeś mniej więcej to , za co zapłaciłeś, więc w czym leży problem ??? Popsuł się , w czasie gwarancji ? Poraził pradem? Brzydko pachnie ??
Jeśli o chodzi o tablety to moim zdaniem należy jeszcze poczekać.
Te, które działają w sposób zadowalający (głównie iPad-y) mają tyle innych nieakceptowalnych dla mnie cech (np. brak hosta USB, brak gniazd pamięci, kłopot z amatorskim programowaniem na tę platformę), że nie planuję zakupu.
Tablety na Androidzie są moim zdaniem bardzo ciekawą propozycją, np. linia Acer Iconia.
Tablety Windowsowe znowu będą kłopotliwe, bo nie ma XNA pod Windows 8, co znacznie utrudni programowanie grafiki, nie mówiąc o restrykcyjnej polityce dotyczącej darmowych wersji kompilatorów.
Tanie tablety ... są tanie - dlatego można w nich bezkarnie grzebać
W FlyTouch-ach procesor jest dość wolny , co np. w Adobe Reader może być problemem.
Jest też ograniczenie co do wielkości otwieranych pdf-ów, chociaż może to kwestia tej wersji oprogramowania.
Nie ma dostępu do wielu aplikacji Marketu a Play-a nie udało mnie się odpalić.
Ekran jest rezystancyjny i niedokładny. Akcelerometr jest niewiarygodny.
Mój egzemplarz np. resetuje się w dość nieprzewidywalny sposób, szczególnie, kiedy tablet przycisnę w okolicy kamery (co też skłoniło mnie do otwarcia).
Poza tym może być - jest znacznie poręczniejszy od laptopa w samolocie a filmy odtwarza zadziwiająco dobrze.
A Chińcyki już podrobili?
Jak mówię - chcę coś fajnego, pracującego pod Androidem, z gniazdami pamięci, USB hostem, możliwością prostego zrootowania i za mniej niż 250 funtów (od biedy mogłaby być Iconia A200 na Tegrze 2)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko