Wysłany: 02-08-2004, 00:18 Płetwonurkowie wszystkich federacji
Płetwonurkowie wszystkich federacji (a w każdym razie wszystkich, które znam - bo przecież mnożą się teraz jak grzyby po deszczu) przyjeżdżają do mnie do Kownatek.
Oczywiście, że to dobrze. Cieszy mnie duża frekwencja z wielu przyczyn (nie ukrywam, że również finansowych).
Mam jednak gorącą prośbę: zechcą Państwo najpierw przeczytać STARANNIE informacje o organizacji bazy, umieszczone na mojej stronie internetowej! Należy to zrobić PRZED przyjazdem - mniej będzie wtedy konsternacji i zdziwionych min. Sprawdzić należy zwłaszcza godziny odpraw. Należy na nie punktualnie przychodzić. Uczestnictwo w odprawie jest konieczne, jeśli ktoś chce z nami nurkować.
Nurkowania w bazie klubu Active Divers zawsze były i zawsze będą organizowane starannie i skrupulatnie - wiele razy już o tym pisałem i wyjaśniałem czemu. Wszystkie wymienione zasady organizacyjne były i są realizowane.
Skrupulatność ta i surowe reguły organizacyjne mogą być dla Państwa nieco niewygodne, przyznaję. Lecz na bałagan pozwolić nie można, bo SKUTKIEM BAŁAGANU NA BRZEGU JEST ŚMIERĆ W WODZIE.
Zwłaszcza punktualność jest WARUNKIEM KONIECZNYM . Jeśli odprawa jest zapowiedziana na godzinę 10.00 to nie może się zacząć o np. 10.15 - wie o tym każdy zawodowy organizator CZEGOKOLWIEK.
I to by było na tyle. Acha - NA PAŃSTWA ŻYCZENIE leżą w Kownatkach nowe wraki. Rzuciliśmy samochód Nysa na 14 m, Fiata combi na 8 m i wrak rybackiej łodzi na 11 m. Wkrótce dołączy do nich kilka innych i wrak rybackiego kutra. Pozdrawiam serdecznie płetwonurków wszelkich federacji.
ze sportowym pozdrowieniem
szef szkolenia Klubu Płetwonurków Active Divers PTTK
Tomasz Strugalski
PS. Z naszej oferty przystąpienia do kursu P2/CMAS, skierowanej do płetwonurków OWD i AOWD skorzystało do wczoraj 19 osób posiadających stopień OWD oraz 12 osób posiadających stopień AOWD.
Niech żyją płetwonurkowie, którzy chcą zdobywać wiedzę i podwyższać kwalifikacje, a pokonanej konkurencji niech, jak zwykle, GUL PODSKAKUJE!
Wystarczy przeczytać komentarze do tego postu, aby przekonać się, że podskakuje wysoko.
Jest również nowa oferta - tym razem dla Rescue Diver. Publikuję ją jak zwykle w dziale "zaproszenia".
Wysłany: 02-08-2004, 07:38
Ton wypowiedzi pana Strugalskiego przypomina mi ton tego oto autora:
"Wiem, że od kierującego partią, a ściślej mówiąc, od organizatora pracy Komitetu Centralnego, wymaga się różnych cech i mam świadomość, że te wymagania będą rosnąć. Dyskusja przed wyborem na funkcję I sekretarza była tego świadectwem. Żąda się słusznie i odwagi i stanowczości, żąda się rozwagi i skromności, żąda się żeby I sekretarz nigdy nie zapomniał, że jest człowiekiem. Tego nie zapomnę, wywodzę się przecież, jak decydująca część sali z prostych ludzi pracy. I sekretarz nie może zapomnieć, że ma być pierwszym, ale pierwszym wśród równych. Jest jeszcze jedna cecha charakteru potrzebna sekretarzowi i mam świadomość, że wymaga się jej od sekretarza każdego szczebla - sekretarza Komitetu Centralnego również - wiary w naszą partię, w jej możliwości, w jej niespożyte siły, po prostu wiary w ludzi, w człowieka. To musi wynikać z faktu, że jesteśmy tymi, którzy ludziom, ludziom pracy służą."
Autor: Stanisław Kania po wyborze na I Sekretarza KC PZPR
Widzę że Admin usunął obraźliwą wypowiedź zadufanego ,zarozumiałego i zakochanego w sobie i CMASIE Strugalskiego "o nastepnych trupach".
Cezary (PROF)Kędzia
Akurat to bylam ja - czyli tylko moderator. Ten watek zostal usuniety miedzy innymi dlatego, ze po prostu obrazal mnostwo osob i podawal nieprawdziwe informacje.
Mania
Wysłany: 02-08-2004, 10:21
Przyznaję, że czuję się nieco zażenowany tonem wypowiedzi pana TS. Tym bardziej, że miałem ostatnio do czynienia z wyszkolonymi w jego bazie nurczynkami.
Jako zupełnie bezstronny osobnik muszę przyznać, że było to bardzo smutne doświadczenie. Wielopłaszczyznowo smutne.
---------------------------------
Ja uważam , żę posty tego typu powinny pozostać na forum by ukazywać głupotę ich autora(w domyśle TS).
Iwan Groźny mawiał :Bojaram borody stricz nada cztoby ich dur na głaza widno było (sorry ale brak mi cyrylicy)
Dla nie władających językiem naszych wschodnich sąsiadów wolne tłumaczenie ze staroruskiego: Trzeba bojarom brody ogolić by ich głupota gołym okiem była widoczna.
Cezary (PROF)Kędzia
Myślę , że brak umiaru w zapędach marketingowych jest pewną odmianą głupoty. Co do wiedzy i doświadczenia nurkowego TS nie mam wątpliwości(jest spore), ale sposób w który to przedstawia i obraża innych uczestników forum nie ma nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem i zakrawa na głupotę. Toż to prawdziwy narcyz fedracyjny !!!
Cezary (PROF) Kędzia
kijanek [Usunięty]
Wysłany: 03-08-2004, 08:36
Popieram Cezarego: posty Strugalskiego powinny być zachowywane "na wieczną rzeczy pamiątkę" w specjalnym dziale "T.S. i inne curiosa". Oczywiście dyskusja nad nimi powinna byc blokowana, bo do niczego nie prowadzi (T.S. nawet jak ma rację potrafi ją przedstawić w tak w....cy /o.k. korekta - denerwujący/) sposób, że nie sposób się z nim zgodzić. Ale jednak jego posty nie sa obsceniczne, wulgarne, nieprzyzwoite, czy też - wprost - obraźliwe. Oczywiście, śa obrazą dla inteligencji (a czasami po prostu nieprawdziwe), ale za ich głupotę powinien wstydzić się autor. Dajmy mu tę możliwość zostawiając jego posty. W końcu Forum służy też temu, by się lepiej poznać: no to poznawajmy Strugalskiego po jego postach.
Ale jednak jego posty nie sa obsceniczne, wulgarne, nieprzyzwoite, czy też - wprost - obraźliwe.
Tutaj sie nie zgodze. Post wykasowany przeze mnie byl moim zdaniem obrazliwy - nawet sam tytul "beda nastepne trupy" pokazuje ze TS nie ma za grosz szacunku dla ofiar wypadkow oraz dla zmarlych. Dla niego to tylko trupy....
Nie chce mi sie oczywiscie rozpisywac na temat TS, uwazam po prostu, ze niektore jego wypowiedzi sa przesada. Zauwazcie, ze rzadko usuwam jego posty - tak wiec moga nadal sluzyc jako przyklad, ale ten jeden doprowadzil mnie do furii.
Mania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko