Wysłany: 05-06-2012, 15:30 Prośba o pomoc w badaniach do doktoratu
Witam serdecznie kolegów i koleżanki. Jestem doktorantem w Instytucie Biologii Doświadczalnej PAN. Z racji tego, że staram się już ruszyć dość poważnie z badaniami do mojej pracy doktorskiej, chciałem się zwrócić z prośbą o wypełnienie ankiety (nie związanej z nurkowaniem). Zakończenie całości zajmuje około 10 minut. Będę bardzo wdzięczny za pomoc Oto link: ankieta. Z góry dziękuję Wam bardzo za chęć pomocy:)
Poszło.
Ta, w odróżnieniu od wielu innych tez tu promowanych, zmuszała do myślenia i ćwiczyła pamięć.
Ciekawe, do jakich wniosków dojdziesz.
Pytania a skrajny nacjonalizm, karę śmierci i rozdzielenie modlitwy od kościoła są intrygujące.
fakt, że ankieta ciekawa a praca przypadkiem nie ma czegoś wspólnego z badaniem postrzegania stereotypowego ?
Chętnie opowiedziałbym, o czym jest badanie i mogę to ewentualnie zrobić po zakończeniu ankiety. Niemniej jednak jest to preludium do innego badania, które będzie przeprowadzane w późniejszym terminie z zastosowaniem nieco bardziej zaawansowanej metodologii (obrazowanie pracy mózgu za pomocą rezonansu magnetycznego). Miałem intencję zaprosić chętnych z tego forum na takie badanie, ale jeśli wyjawię o co chodzi nie będę mógł tego już niestety zrobić. Wybór należy do Was
Niemniej jednak jest to preludium do innego badania, które będzie przeprowadzane w późniejszym terminie z zastosowaniem nieco bardziej zaawansowanej metodologii (obrazowanie pracy mózgu za pomocą rezonansu magnetycznego)
Obawiam się że monitory LCD się nie nadają, rezonans trzeba przeprowadzać przez monitor CRT...
Czołem Marcel, ankietka poszła.
Wrzuć jakieś ogólne spostrzeżenia po zakończeniu ankiety
Dzięki serdeczne! Jeśli chodzi o napisanie co z tej ankiety wynika to szczerze mówiąc nie chciałbym tego robić. A to ze względu na fakt, że jest to jedynie preludium do znacznie ciekawszych badań, co prawda wymagających obecności na miejscu, ale dających bardzo dużo w zamian:) Jeśli napiszę o co chodziło publicznie, żadna z osób korzystających z tego forum nie będzie mogła wziąć udział w tych badaniach...
Mnie chodziło bardziej o to że monitory CRT dla wyświetlania obrazu na ekranie potrzebowały działa elektronowego - i tu w formie żartu proponowałem użycie tegoż monitora jako rezonatora magnetycznego i marcelf nie ruszając się z domu/instytutu robi na wybrańcach badania rezonansem .
LCD podswietla ekran zwykłą świetlówką dlatego się nie da
Ongiś nawet afera wykwitła z powodu wycieku informacji wywiadu o właśnie możliwości podglądu przez sciany co robimy na monitorze CRT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko