Wysłany: 12-09-2010, 14:48
11.09.2010 od strony Ińska wizurka 5-7 metrow, na 18 metrze 6 stopni, pod taflą 18 stopni, w bazie dive devil ( 2 nurek ) troche zamulone trasy bo duzo ludzi bylo przed nami, pozdr
Jezioro zamarza. Praktycznie bezpośrednio przed wejściem do bazy i dalej na prawo lód jest na tyle gruby, że skutecznie uniemożliwia wejście do wody.
Baza na mojej godzinie 06:00:
Jezioro po prawej stronie:
Jezioro na przeciwko:
Po lewo:
Po lewej stronie woda obok pokrywy lodowej pomimo, iż nie jest zamarznięta jest gęsta z kryształkami lodu.
Biorąc pod uwagę temperatury jakie są zapowiadane na najbliższe dni jest wielce prawdopodobne, że pod koniec przyszłego tygodnia wejście do wody przy przedszkolu będzie niemożliwe.
Byłem myślałem że będzie gorzej bo ostatnie nurki to kamieniołomy w Niemczech, ale ogólnie jestem zadowolony widoczność około 4m temp około 9 stopni na 8-11 metrach.
Baza DivePoint
godz. 23:00
lampa HID 21W
widoczność: 3-5m
platforma na 8m - ledwo widać drugi koniec (nie po przekątnej)
24-35m - trochę lepiej do 5-6m
35-40m - znowu kibel 3-4m
Generalnie w całym zakresie głębokości dużo białej zawiesiny, kolor mleka. Nie wiem z czego to się wzięło.
Nad termokliną wizura 4 - 5 metrów zależnie od rejonu jeziora. W pierwszej części filmu pokazałem głębokości od 0 do 5 metrów.
W termoklinie (ok 8 metrów) bełt, widoczność może ze 2 metry.
Poniżej termokliny ponad 5 metrów dobrej widoczności, ile to niech zainteresowani sobie ocenią sami - pokazałem w drugiej cześci filmu ujęcia z glębokości 10 i 15 metrów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko