Wysłany: 15-07-2012, 22:28 prośba o wypełnienie ankiety
zupełnie nie z branży nurkowej , moja pierwsza ankieta chyba bardzie w celu potwierdzania już moich przemyśleń co do obsługi klienta
nikogo nie zmuszam, a jak łamię regulamin to się nie obrażę jak mnie usuną
Wysłany: 16-07-2012, 21:24 Re: prośba o wypełnienie ankiety
czarnny7 napisał/a:
zupełnie nie z branży nurkowej , moja pierwsza ankieta chyba bardzie w celu potwierdzania już moich przemyśleń co do obsługi klienta
nikogo nie zmuszam, a jak łamię regulamin to się nie obrażę jak mnie usuną
wszędzie powinny być opcje "komentarz".
I imho trochę na silę ankieta - ot - czy posprzątanie powinno być w cenie - no jasne że.. ?
przecież sprzątanie kosztuje. Co najwyżej przy wycenie prac powinna być osobna opcjonalna pozycja "sprzątanie".
Albo - materiały/narzędzia - jako zamawiajacy - mam w pompce czy ktoś będzie wiercił boshem, czy chińskim nonamem. To jego sprawa. Ale podczas zamówienia powinienem wiedzieć jaką farbę położy i czy nie bedzie to jakieś świństwo z ołowiem
jak pisałem wcześniej chciałem tylko się upewnić w swoich przekonaniach , gdyż niejednokrotnie klient rozmawiając z nami o cenie, jakoś nie chce zapamiętać ,że w cenie zawarte są usługi które nie wykonuje konkurencja ,a bez których uważam nie da się zakończyć prac finalnie (przykł. sprzątanie)
jeżeli wyodrębnię te pozycje często klient mówi że ja go kasuje za coś za co konkurencja nie bierze złotówki , tylko że wiem z doświadczenia że inni mu na słowo powiedzą że będzie dobrze a później co najwyżej trzy razy miotła machną i szybko dosłownie uciekną z budowy.
co do narzędzi na jakich pracują to nie tak do końca: przekłada się to na czas pracy, ewentualne problemy z dobrym wykonaniem zlecenia
przykład : piła kątowa tzw. boschówka vs. nożyce do blachy tzw. nibler - efekt podobny ucięta blacha
rezultat końcowy po użyciu boschówki po latach rdza wskutek przegrzania rdzenia blachy.
lepszy wkręt dłuższa żywotność konstrukcji ( a już wiele widziałem jak na tzw. wkrętach do G_K kręcili konstrukcje pod pergole ogrodowe - po roku wkręt można złamać)
itd. itp.
jeszcze raz dziękuję , uwagi naprawdę cenne i obyśmy my wszyscy mieli takich klientów dla których nie cena a jakość była priorytetem jedynym nadrzędnym i .... wszyscy by żyli długo i szczęśliwe do emerytury
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 17-07-2012, 21:02
sprzątanie po wydaje się obowiązkiem. TO nie PRL, gdzie murarz "tylko" murował.
Jak nabałaganili niech sprzątają. I sprzątanie nie powinno byc o ogóle w cenie.
Mnie interesuje koszt bezpośredni. sprzatanie to kultura, która powinna wynikać nie wprost z ceny. z drugiej strony wolę zaplacić ( nie dopłacić bo to kojarzy się z dołożeniem do czegoś co już było ustalone) więcej za robotę, mając pewność że robi to dobrze i po sobie posprzata.
jak pisałem wcześniej chciałem tylko się upewnić w swoich przekonaniach , gdyż niejednokrotnie klient rozmawiając z nami o cenie, jakoś nie chce zapamiętać ,że w cenie zawarte są usługi które nie wykonuje konkurencja ,a bez których uważam nie da się zakończyć prac finalnie (przykł. sprzątanie)
jeżeli wyodrębnię te pozycje często klient mówi że ja go kasuje za coś za co konkurencja nie bierze złotówki , tylko że wiem z doświadczenia że inni mu na słowo powiedzą że będzie dobrze a później co najwyżej trzy razy miotła machną i szybko dosłownie uciekną z budowy.
no cóż - ale to chyba problem klienta?
Cytat:
co do narzędzi na jakich pracują to nie tak do końca: przekłada się to na czas pracy, ewentualne problemy z dobrym wykonaniem zlecenia
ale czas pracy to problem podwykonawcy, prawda?
jak ma ochotę to może przecież wykuwac sciane mlotkiem i dlutem, zamiast mlotem wyburzeniowym.
Cytat:
przykład : piła kątowa tzw. boschówka vs. nożyce do blachy tzw. nibler - efekt podobny ucięta blacha
rezultat końcowy po użyciu boschówki po latach rdza wskutek przegrzania rdzenia blachy.
lepszy wkręt dłuższa żywotność konstrukcji ( a już wiele widziałem jak na tzw. wkrętach do G_K kręcili konstrukcje pod pergole ogrodowe - po roku wkręt można złamać)
a to akurat sie klania rekojmia. i.. cóż - renoma wykonawcy. Ale na nia trzeba sobie zapracować.
[quote]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko