Wysłany: 10-08-2004, 09:19
Mieto napisał/a:
Oj. Pachnie mi to jakby "konkurencja" już z nerwów nie mogła się pozbierać . Ja tam postów Strugala już chyba komentować nie będę. Tylko coraz bardziej mi się śmiać chce z bezradności "konkurencji" Tomka.
Kochany - ja konkurencja ? Nigdy w zyciu !!! Jestem skromnym nurkiem, kursy robilam u roznych instruktorow, zeby nauczyc sie najlepszego od kazdego. Nie bede mowila u jakich bo po co ? Maja kursantow, dobrze im sie wiedzie...
To tylko przemyslenia czlowieka reklamy nic wiecej
Wysłany: 10-08-2004, 09:43
A mnie ten gość poprostu mocno wk***! Z reguły nie czytam jego postów, ale powiedźmy sobie szczerze, trudno go ignorować - po każdym wypadku musi walnąć swoje kazanie - a ma ono nawet odźwięk w postach innych osób. Mam dość już tego pieprzenia, jego obecność na forum sprawia u mnie odruchy wymiotne. Tacy popaprańcy zniechęcają normalnych ludzi do nurkowania. Dawno temu, kiedy zaczął pisać swoje pseudowykłady - napisałem, że to nic więcej niż akcja marketingowa. Komentując w taki sposób śmierć nieznanych mu osób mocno przegiął. Kim on do k**** nędzy jest, że sobie tak wypisuje. Chrzanię jego ileś tam nurkowań i ileś tam wyszkolonych kursantów (jakoś dziwne, że przy tej ilości żaden z nich nie weźmie go tu w obronę) - może jest autorytetem dla zakomleksionych nastoletnich chłopaczków (z kompleksem twardej ręki) - Czasem odnoszę wrażenie, że nie tylko mu chodzi o kasę, on chce jeszcze mieć posłusznych wpatrzonych w niego podwładnych. Czytając codziennie rano w pracy FN i tak już jestem przybity tymi wszystkimi wypadkami - nie mam ochoty widzieć postów tego kolesia - od nich promieniuje ZŁO. DAJCIE MU BANA!!!
PS - i nie chrzancie mi tu, że każdy może pisać sobie co chce byle nie obrażał innych.
Wysłany: 10-08-2004, 11:29
To jeszcze raz ja
Czytam, czytam i dochodzę do wniosku że nie wyraziłem jasno swojej propozycji.
Większość Waszych wypowiedzi jest krytyczna w stosunku do TS. I dobrze że w tej sprawie się zgadzamy.
Zbanowanie TS na tym forum czy jakimkolwiek innym jest tylko półśrodkiem aby "uciszyć" TS.
Ja proponowałem aby w sposób "oficjany" zwrócić się do właz organizacji innych niż CMAS aby wywarły nacisk na KDP CMAS a ten uciszył TS.
Jak zaznaczyłem wcześniej osobiście nie zwracam uwagi na to jakiej federacji ktoś posiada "plastiki" ale wnerwia mnie że tolerowane jest opluwanie (do Mani: twaRZ) wszystkich dookoła tylko dlatego ze opluwany nie jest w tej samej "sekcie" co opluwający.
Co więcej... myślę że to przede wszystkim instruktorzy "niecmasowi" powinni cos zrobić. Przecież to WY koledzy (według TS) źle szkolicie , nie zapewniacie bezpieczeństwa , zdzieracie kase, a w końcu zabijacie biednych nurasów którzy nie mieli farta żeby trafić do słynnych Kownatek.
To w końcu głównie na WAS spoczywa obowiązek dbania o dobre imię organizacj/federacji których jesteście instruktorami. I to nie tylko dobrze wykonując swoja robote (chociaz to oczywiście przede wszystkim) ale również nie dopuszczając do publicznego opluwania (czepiłem sie tego słowa-wybaczcie) Was i Waszych mocodawców. A przy okazji nas skromnych niedouczonych (wg TS) nurków szkolonych poza CMAS-em.
Dobra. To by było na tyle.
Myśle że teraz napisałem jasno i czytelnie.
Stopień: DM pedi/ AN Iantd
Wysłany: 10-08-2004, 13:09
Koles wypisuje pierdoły które nie mają nic wspólnego z poczuciem smaku i rzeczywistością . Mamy wolność słowa i każdy może wypisywać banialuki to i ja chyba mogę . Zatem zapowiadam serie postów . Pierwszy bedzie Na temat WYPADKU który wydarzył się w bazie Pana TS . A drugi bedzie na temat tego dlaczego Pan TS jest HOMOSEKSUALISTĄ i woli chłopaków od dziewczyn .
Co wy na to
Może troszkę niesmaczne ale ktoś kiedyś powiedział "NIE RUSZAJ GÓWNA BO BĘDZIE JESZCZE BARDZIEJ ŚMIERDZIAŁO".
Czytam te wszystkie wasze wypowiedzi na temat TS i widzę że sami podkręcacie i jego i innych do pisania i odpisywania na jego post, nie lepiej dać sobie i jemu spokój. Z obserwacji wiem , że jeżeli nie reaguje się na kogoś i na jego postępowanie to on poprostu się wypala. I oby tak się stało
Wiek: 46 Dołączył: 13 Mar 2002 Posty: 373 Skąd: Zabrze/Warszawa
Wysłany: 10-08-2004, 14:09
Mrówa napisał/a:
Na temat WYPADKU który wydarzył się w bazie Pana TS . A drugi bedzie na temat tego dlaczego Pan TS jest HOMOSEKSUALISTĄ i woli chłopaków od dziewczyn .
Co wy na to
wiem, że to żart ale proszę nie pisać bzdur na FN, nie zniżajmy się do poziomu tego pana TS...
Cyt. [Nurkowania w bazie klubu Active Divers zawsze były i zawsze będą organizowane starannie i skrupulatnie - wiele razy już o tym pisałem i wyjaśniałem czemu. Wszystkie wymienione zasady organizacyjne były i są realizowane.
Skrupulatność ta i surowe reguły organizacyjne mogą być dla Państwa nieco niewygodne, przyznaję. Lecz na bałagan pozwolić nie można, bo SKUTKIEM BAŁAGANU NA BRZEGU JEST ŚMIERĆ W WODZIE.
Zwłaszcza punktualność jest WARUNKIEM KONIECZNYM . Jeśli odprawa jest zapowiedziana na godzinę 10.00 to nie może się zacząć o np. 10.15 - wie o tym każdy zawodowy organizator CZEGOKOLWIEK.
I to by było na tyle. Acha - NA PAŃSTWA ŻYCZENIE leżą w Kownatkach nowe wraki. Rzuciliśmy samochód Nysa na 14 m, Fiata combi na 8 m i wrak rybackiej łodzi na 11 m. Wkrótce dołączy do nich kilka innych i wrak rybackiego kutra. Pozdrawiam serdecznie płetwonurków wszelkich federacji.
ze sportowym pozdrowieniem
szef szkolenia Klubu Płetwonurków Active Divers PTTK
Tomasz Strugalski
PS. Z naszej oferty przystąpienia do kursu P2/CMAS, skierowanej do płetwonurków OWD i AOWD skorzystało do wczoraj 19 osób posiadających stopień OWD oraz 12 osób posiadających stopień AOWD.
Niech żyją płetwonurkowie, którzy chcą zdobywać wiedzę i podwyższać kwalifikacje, a pokonanej konkurencji niech, jak zwykle, GUL PODSKAKUJE!
Wystarczy przeczytać komentarze do tego postu, aby przekonać się, że podskakuje wysoko. ]
Doskonały przykład agresywnego marketingu. Wystarczy obrzucić kogoś błotem. A jeszcze lepiej konkurencje. Nastepnie napisac post, który jest czystą reklamą. Wszyscy rzucą się do czytania wietrząc kolejną aferę. Podczas gdy reszta będzie będzie wypisywać komentarze, które są wodą na młyn, zwany kampanią reklamową.
Może po prostu Admin poświęciłby trochę czasu, i zgodnie z sugestiami kolegów zamieścił posty pana TS w odrebnej kategorii, w dziale KOMIS. Obojętnie, czy pisze o pogodzie, czy o skokach giełdowych.
A cała zacna reszta zamiast pisac komantarze, mogła by po prostu to oblać, ciepłą zawartością butów nurkowych.
Jak narazie pan TS namówił mnie do podwyzszenia stopnia. A tak sie opierałem.... No ale co tam, zrobie sobie drugą gwiazdke... W PADI...
Post TS juz trafił do działu reklama(na samym dole) i za następne podobno będzie musiał zapłacić albo zamilknie zbanowany (tak napisała Mania)
Czarek (prof)Kędzia
Wysłany: 10-08-2004, 15:21
... pewno teraz się narażę wszystkim którzy tu mocno reagują na teksty Tomka ...
... chcę jednak coś powiedzieć, a myślę, że jestem po niekąd upoważniony do wyrażania swoich opinii, bo znam Tomka i byłem szkolony w jego bazie jak była jeszcze w Kulce ...
... prawdą jest, że Tomek jest bardzo łasy na pieniążki i, że na pewno wiele rzeczy które robi są spowodowane chęcią zarobienia kasy. Ale kto z nas nie chce wyciągnąć jak najwięcej pieniążków z zawodu który wykonuje. Myślę, że z tym nie ma co polemizować ...
... kolejną prawdą jest to, że Tomek wyrażając się w tak bezkrytyczny sposób i głosząc prawdy objawione i nie widząc żadnych półcieni przesadza w swoich wypowiedziach ...
... to co napisałem powyżej bardzo mnie złości w nim i było to jednym z powodów mojego rozwodu z AD. Drugi ważniejszy powód to to, że w AD szkoli bardzo dobrze i ludzie którzy tam przechodzą kursy podstawowe są nieźle przygotowani jeśli chodzi o podstawy nurkowania. Niestety na tym się kończy a ja chciałem i chcę pobierać kolejne nauki ...
... z drugiej strony myślę, że jest też wiele prawdy w tym co Tomek pisze. Myślę, że powinniśmy wyciągać wnioski z każdego postu, nawet jeśli nie podoba nam się jego forma i treść ...
... jeśli chodzi o ostatni wypadek w Pucku, mogę też coś powiedzieć bo byłem tam i spotkałem się z ludźmi przed i po nurkowaniu którzy byli "bohaterami" tego tragicznego wypadku ...
... na koniec moje przemyślenia do całej sytuacji która jest w środowisku skupionym wokół FN i pl.rec.nurkowanie:
... Powiem tylko jedno, wolę, Tomka jako instruktora który organizuje wyprawy niż tego który był przy tym wypadku ...
Mieto [Usunięty]
Wysłany: 10-08-2004, 18:28
roob_soon napisał/a:
... pewno teraz się narażę wszystkim którzy tu mocno reagują na teksty Tomka ... :evil
Nikomu się nie narazisz i nawet tak nie myśl. To forum jest po to aby wygłaszać swoje racje (starając się do minium ograniczyć możliwość urażenia innych w bezpośredni sposób).
Wysłany: 10-08-2004, 20:54 Re: CMAS/PADI/SSI... i inne a Tomasz Strugalski
Paweł napisał/a:
I w związku z tym moje pytanie:
Czy nie mozna by zainteresować kogoś "wyżej" w PADI, SSI i innych federacjach żeby może wywrzeć nacisk "odgórny" na kolege Strugalskiego żeby zajoł sie w końcu swoja robotą (którą poniekąd wykonuje bardzo dobrze-mówie o szkoleniu) a przestał oczerniać konkurencje?
Wyjtkowo glupi pomysl to tak jakby oglosic zeby ambasada Stanow Zjadnoczonych odwolala ambasadora Rosji. Odgorny nacisk na osobe nie podlegla???
Co do postow Strugalski pisze 1 post tygodniowo. Zdaniem wielu zenujacy. Ale w odpowiedzi na te posty zawsze tak jak i w tym pojawi sie wiele glosow na tak niskim poziomie, ze az nie chce sie czytac. Tak na to patrzac T.S czyni wiele zlego. Co nie zmienia faktu ze nie mozna zamknac komus ust bo to sie nie podoba wiekszosci (vide Ortega Gasset i jego koncepcja masy)
Tyle pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Tommy222 12-08-2004, 18:00, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 11-08-2004, 08:59 Re: CMAS/PADI/SSI... i inne a Tomasz Strugalski
Wyjtkowo gupi pomyl to tak jakby oglosic zeby ambasada stanow zjadnoczonych odwolala ambasadora rosji. Odgorny nacisk na osobe nie podlegla???
Trzymajmy sie tego przykładu
TS=Ambasador Rosji ,
KDP CMAS=Ambasada "Rosji" w Polsce
CMAS="Rosja" ,
i dalej
"Wielki Ktoś" (każda z federacji ma w Polsce "swojego człowieka")=Ambasador
... itd , itd
Wielki Ktos pisze elaborat do swojego MSZ-u , MSZ składa note dyplomatyczna w ambasadzie "Rosji , "Rosja" (zakładam że nie olewa sprawy) wysyła pisemko do swojej ambasady w polsce nakazujące uciszenie Ambasadora...
[quote="Tommy222
Co do postow Strugalski pisze 1 post tygodniowo. [/quote]
Tygodniowo o 1 post zdecydowanie za dużo.
Początkowo czytałem posty Tomka nie komentując ich. Jak powiedziałem już wcześniej (kiedyś tam) z częścią się zgadzałem, z częścią nie. Jednakże jego elaboraty nt. jacy to dzisiaj nurkowie są do d...i w ogóle, a on zawsze grzmi jak ksiądz z ambony, ze trzeba tak a tam są już powalające i przyznam się, że nudzi mnie już to słodkie pierdzenie (przepraszam za określenie). Nie wiem co na to KDP.
Szkoda słow...dla mnie EOT.
ZAQ [Usunięty]
Wysłany: 13-08-2004, 11:06
witam nurków wszystkich,
ja robołem u Strugala 1 i 2 *.
Ktoś w jednym z poprzednich postów napisał, że nikt z kursantów Tomka nie broni go, ja nie mam takiego zamiaru, ponieważ to co on pisze to jego prywatna sprawa.
Co do szkolenia w jego bazie to myślę że większość jego kursantów powie że poziom insruktorów, których on zatrudnia i sposób w jaki przekazją wiedzę jest typowy dla środowiska nurkowego " jak ktoś chce to insruktorzy służa swoją wiedza i doświadczeniem" , a w bazie jest przeważnie kilku instruktorów więc jest zawsze z kim porozmawiać i zanurkować.
Co do organzacji bazy nie wypowiem się ponieważ może to zroboć osoba, która widziała wiele baz nurkowych , a ja widziałem tylko kilka.
Wysłany: 13-08-2004, 17:03
Ktos kto pisal ze nikt nie broni T.S po prostu nie czyta uwaznie forum sa osoby co go bronia. Np ja ale nie chodzi mi tylko o osobe T.S bronie swobody wypowiedzi i opinii, moznosci stanowienia zasad w swojej wlasnej bazie, organizacji samej bazy, T.S przed atakami osob ktore nie wiedza co Tomek robi a czesc nawet nie wie co sama pisze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko