W ostatnich tygodniach kolejne 3 osoby (Mariusz, Adrian i Tomek) doskonaliły swoje umiejętności rebreatherowe na modelu HammerHead.
Zajecia składały się z części teoretycznej obejmującej zagadnienia: konstrukcje rebreatherów, budowa, rodzaje i właściwości pochłaniaczy, systemy pomiarowe, sensory tlenowe i ich właściwości, planowanie nurkowania z użyciem HH oraz przypomnienie zagadnień z poziomu kursu Advance Nitoks.
Część praktyczna to 8 nurkowań podczas których doskonaliliśmy techniki trymowania i wyważania nurka, techniki pływania, technik wynurzania i zanurzania się z odpowiednim doborem wartości zadanych, posługiwaniem się komputerami sterującymi oraz manualnym sterowaniem HH. A ponadto technik awaryjnych na wypadek , zalania rebreathera, przebicia pochłaniacza, utraty elektroniki pomiarowej, utraty gazów zasilających rebreather oraz nieszczelności w układzie zasilania tlenem.
Poniżej parę fotek autorstwa Ireny Stangierskiej z pierwszych zajęć na których był Mariusz.
Krzysiek Starnawski
Wziął bym udział w takich warsztatach tylko dla takich fotek. A na poważnie jak byś robił takie gry i zabawy na ccr w dodatku w oderwaniu od urządzeń to mogło by się okazać że jest sporo chętnych. Nie wiem co prawda na ile to jest wykonalne...
Wziął bym udział w takich warsztatach tylko dla takich fotek. A na poważnie jak byś robił takie gry i zabawy na ccr w dodatku w oderwaniu od urządzeń to mogło by się okazać że jest sporo chętnych. Nie wiem co prawda na ile to jest wykonalne...
80% wiedzy na kursie podstawowym to wiedza ogólna o rebratherach i nauka procedu,r które są istotne przy każdym CCRe. Tylko 20% to informacje dotyczące konkretnego modelu. Powoli myśle by zrobić uprawnienia na inne modele i będzie to na pewno z korzyścią i dla mnie jak i dla kursantów. Tylko nie wiem czy mnie na to stać i czy znajde na to dość czasu
Motti [Usunięty]
Wysłany: 04-09-2013, 22:01
Starnaś napisał/a:
Tylko nie wiem czy mnie na to stać i czy znajde na to dość czasu
Masz wielką przewagę nad innymi szkolącymi, jesteś znany.
A na poważnie jak byś robił takie gry i zabawy na ccr w dodatku w oderwaniu od urządzeń to mogło by się okazać że jest sporo chętnych. Nie wiem co prawda na ile to jest wykonalne...
dołączył bym chętnie cennego doświadczenia nigdy dość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko